•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Har du fulgt med ovre på Bagenørdens side på Facebook i dag vil du vide at jeg har været tungsindig og trist i dag.

I morges kom  jeg hjem fra dyrlægen med Pelle-hunden. Den har hostet længe – en tør hoste. For nogle år siden advarede dyrlægen os om at Pelle nu havde fået en mislyd på hjertet – en skavank mange hunde af racen Cavalier King Charles Spaniel desværre kæmper med. pelle2Da vi fik det at vide havde vi det som når teenagere får at vide at de skal dø om 1000 år når de bliver gamle engang. ORK det klarer vi da, det håndterer vi til den tid. Ligesom pensionsopsparingen og alle andre ubehageligheder.

Nu er udløbsdatoen sat. Pellehunden skal have hjertemedicin, vanddrivende medicin og kontrolleres hyppigt. Den kan leve gennemsnitligt 2-3 år efter den er begyndt medicinering.

Pelle-hunden er blevet svagere. Den er ikke til at vække om morgenen – den skal overtales til at komme på tissetur. Den sover, sover og sover, og hoster og hoster.

pelle

Dagen i dag har jeg været ked af det og trist. Jeg er forundret. Jeg havde troet jeg ville være mere tapper. Jamen jeg vidste jo det uundgåelige ville ske og ja jeg vidste at man kun har et kæledyr på lånt tid. Ja men jeg ved også godt at edderkopper ikke er farlige og at det er mere farligt at køre i bil end at flyve.

Jeg sørger. Pellehunden er ikke bare en hund, det er jo PELLE-hunden!

Jeg er slet ikke klar til at familien skal slippe den hund. Den er så glad – og det bedste i verden, for den og for mig, er når jeg kommer hjem fra arbejde og vi sammen bruger 5 minutter på at hilse på hinanden. Det er det allerførste jeg gør. Sætter mig ned på gulvet og hilser på. Den snuser, og løber i glad i cirkler rundt om mig af glæde. Kaster sig ned på ryggen og vil nusses på maven.

pelle3

Har allerede tænkt tanken om det tomme køkkengulv der vil vente mig den dag Pelle ikke er her længere. Helt ubærligt – jeg er bare slet ikke klar til det.

Nu prøver vi, efter lægens anbefalinger, hjertemedicin og vanddrivende piller. Så “køber” vi os 2-3 år til. Vi driver ikke rovdrift på hunden. Den vil få en bedre livskvalitet men skal barehave meget medicin.

2012-05-18 10.04.12

Vi har købt det dyreste dåsemad fra dyrlægen og blander pillerne op i det. Pelle lyser glædestrålende op og tror den har vundet i lotteriet. Hvorfor skal jeg nu pludselig have en lækkerbisken – har jeg virkelig fortjent det?

Ja Pelle – du har fortjent alle lækkerbiskener i verden – og kan vi trylle pilletortur om til pilleglæde gør vi det gerne. Gid pillerne vil være mirakelpiller for dig.

2013-05-18 11.15.06

Pelle er nu 9 år og realistisk set bliver racen kun 12-13 år. Det er LANG tid når man står med en hvalp i armene, men når hunden som ved et trylleslag pludselig er blevet 9 år tænker man alligevel, hvorfor var det lige vi ikke valgte en race uden følgesygdomme?

Ja i bagklogskabens lys – men det kan vi ikke bruge til noget nu. Nu er det PELLE vi har knyttet til og hvilken race den er, interesserer os dybest set ikke en dyt længere. Nu er den jo et menneskeliggjort individ i familien, med særheder, vaner og uvaner – et familiemedlem der spiller en helt særlig rolle for os alle her.

2015-01-25 12.33.41
Håber du bærer over med mig – jeg er ved siden af mig selv og rundt på gulvet i dag. Det er som om dyrlægens ord først ramte mig for alvor i dag “……..nu har den også vand på lungerne. Den skal have vanddrivende straks. Kan du hente det på apoteket i dag?”

Pelle vi vil gøre alt for dig <3

Har du ikke hund kan du ikke følge mig her tror jeg. Det virker bizart at et dyr kan røre et menneske så dybt, at der bliver knebet en tåre på cykelstien, at tungsindet rammer så kollegerne er nødt til at samle en op, at sorgen fylder så der bliver skrevet på Facebook og på blog

En kollega var sød at skrive til mig, at “dine følelser viser at du er den helt rette hundeejer. Var du ikke ked af det i dag, skulle du ikke have haft hund”. Jeg tror hun har ret. Jeg er vist den helt rette hundeejer, så ked af det jeg er. 2015-02-28 13.24.30Tak fordi jeg måtte tømme mine vemodige tanker her og læsse af hos dig.

Du får det sande billede af mig. Jeg kan ikke skrive en glad kageopskrift til dig når jeg i virkeligheden er hamrende ked af det. Der er et menneske bag bloggen og jeg håber du kan lide at hænge på til det hele – både i medgang og modgang.

Jeg håber at holde fanen højt – imorgen venter atter en dag. Pelle har nu sit eget pilleetui hvor alle pillerne er doseret. Det bliver vel også hverdag. Med piller køber vi os tid….<3

 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •