Altså. Man tager en færdiglasagne a la knorrtypen. Eller rettere. Man tager TO pakker knorrlasagne hvis man har en sulten familie.

Ikke noget ondt ord sagt om knorrlasagne men fyldige er de ikke. Børnene elsker dem, hvis man altså tilsætter mindst et kilo hakket kød. Men fylde og mæthed er der ikke i pakkerne.

Knorrlasagne er PERFEKT hvis det skal gå lidt tjept i et køkken til hverdag. Nogle vil mene at færdigblandinger er bandlyst i et RIGTIGT køkken hvor tingene helst skal laves fra bunden. Sådan et liv drømmer jeg også om. Sådan et køkken hvor alt laves fra bunden, men sådan et liv har jeg ikke. Jeg har et ganske almindeligt liv, med arbejdsliv og familieliv hvor maden helst skal være klar fra start til slut på under 1 time.

En klog kvinde sagde engang at hun kun ville bruge nøjagtig den tid på at lave maden som familien brugte på at spise den….Hm, hm. Den lader vi lige stå et øjeblik! 😉

Man KAN også gøre noget andet. Men det trick kender du jo sikkert. Du kan peppe din færdiglasagne op med fintsnittet grønt, løg og lidt ekstra lasagneplader. En god ost på toppen og voila. Så er der lækker mættende og meget sundere og meget hurtigere lasagne!

Du kan bruge hvad du nu lige har i di køleskab, helt i Stop Spild af Mad’s ånd. De fleste grøntsager kan bruges. Dog ikke rødbeder. Vi taler af bitter erfaring her! Rødbeder i lasagne smager…………….. BVARDR! :-/

Start med at stege kødet sammen med 3 oksebouillonterninger (du behøver ikke bruge fedtstof). Til dobbeltportion lasagne brugte jeg ½ kg okse og ½ kg svinekød. Det bliver en KÆMPE portion lasagne altså, hvis du laver dobbelt portion, men her i huset ELSKER vi (madmoren især) hvis der er mad til to dage. Det betyder jo hurtigmad på dag 2 og det betyder også at der er lasagne nok til frokostbøtter til de særligt sultne i familien. Teenagedrengen f.eks. 😉

Prøver lige at holde stramme an. Her kommer der lige en opskrift.;-)

2 pakker færdig lasagne

2 pakker hakket kød (helst okse)

2 spsk oregano.

4 fed hvidløg

8 fintsnittede  gulerødder

3 fintsnittede porrer

3 bouillonterninger.

6 dl mælk.

1,2 l vand (tror jeg nok det er? Tjek bag på pakken og gang med to hvis du laver dobbelt!)

1 dåse flåede tomater.

1 dåse tomatkoncentrat.

Fremgangsmåde :

Følg i store træk anvisningerne på pakken. Steg kød, tilsæt grøntsager, tilsæt krydderiblanding, og mælk/vand tilsidst. Suppler gerne med en ekstra eller et par ekstra dåser flåede tomater/tomatkoncentrat. Sauce og lasagneplader fordeles lagvis i et fad. Ost på til sidst. Voila!

Har du en snittemaskine, går det lystigt med grøntsagerne i sådan en 🙂

Gulerødderne kan du også hakke fint i din maskine, eller brug et gammeldags rivejern hvis du kun har sådan et. Det virker også! 🙂

Tilsæt flåede tomater, mælk og vand og oregano og lad gryden boblesimre…

Brug dit store lasagnefad og læg kødsauce/lasagneplader i på skift. Suppler med flere lasagneplader end der er i pakken. Der er ALT for få lsasagneplader i pakkerne til at kunne mætte min familie!

Drys med den gode Chiliost på toppen.

Osten giver en god krydret smag. Fordel gerne halvdelen af osten på et af lagene INDE  i lasagne. Osten bliver nemlig gerne nemt brændt og tør på toppen.  Men synes alligevel at der SKAL ost ovenpå også? Hvad foretrækker du??

Drys evt. med lidt ekstra oregano på toppen.

Lasagnen sættes i ovnen i ca. 1 time på 175 grader varmluft,

Bag evt. et dejligt hvidløgsbrød til lasagnen, nu mens ovnen alligevel er igang? Se opskrift på et hvidløgsbrød her f.eks. 

Hold lidt øje med at lasagnen ikke steger tør. Prik i den efter 40-50 minutter og mærk om lasagnepladerne har fået nok? Måske skal din lasagne have kortere tid?

Sådan ser lasagnen ud når den er færdig.

Klar, parat, spis! 🙂

Denne aften spiste vi lasagnen med det gode hvidløgsbrød til og kogte bønner som passer perfekt til lasagnen. Frisk grøn salat kan også bruges, men hvis man ikke lige orker, er frosne bønner kogt i mikrobølgeovnen på 8 minutter et fantastisk godt, kaloriefattigt og sundt alternativ!

Op-peppet mættende, nærende smuk færdiglasagne. Og der var RIGELIGT af den 🙂

 

Velbekomme 🙂