Succes pizzahvidløgsbrød med den blødeste krumme!

Idag begik jeg ikke mindre end en succes. En pizzahvidløgsbrødssucces!

Oh la la hvor er det STOR jubel når en ganske simpel og enkel bageidé udvikler sig, afprøves og ender ud i så stor succes. 🙂

Idag var det ellers planen at der skulle bages pizzasnegle. Pizzasnegle til madpakker og som nem menu på en søndag så der ville være let mad på en travl mandag.

Men jeg GAD bare ikke lave de der pizzasnegle! Må indrømme at jeg HADER at rulle dej ud. En hvilken som helst dej!. Hader når dejen ikke vil slippe rullen eller bordet. Hader når sneglene åbner sig og fyldet rasler ud på vej over på bagepladen. Hader når sneglene bliver tørre og stive selvom man passer på.

Altså hvorfor skulle man så også bage nogle snegle man ikke gider bage? Nej vel???

Vi havde skinkestrimler i køleskabet, små tomater, mozzarella. Jeg gik og funderede. Her i huset har vi stor succes med hvidløgsbrød i bradepande. Stor succes er der også med brødet hos storesøster hvor vi fik det lækre brød serveret igår.

Tænke tænke. Man burde kunne videreudvikle lidt på det gode hvidløgsbrød?

og ved I hvad?

DET KAN MAN…MED DUNDRENDE SUCCES!! …og det er så LET at jeg virkelig undrer mig over at jeg ikke har tænkt dette geniale påhit ud noget før!

Opskriften kommer her. Den er enkelt og let. Skal ikke æltes med hænderne eller røres ud med kagerulle. FEDT!

Jeg lavede to store bageplader. 1 hidløgspizzabrød med mozzarella og små cocktailtomater og 1 hvidløgspizzabrød med skinke og ost. Hvor var de LÆKRE!! Begge to! 🙂

Til 2 store bageplader pizzabrød brugte jeg :

9 dl. koldt vand

50 gram gær

3 tsk sukker

1½ tsk salt

1 spsk citronsaft

1 kg tipo 00 mel (almindeligt hvedemel kan bruges)

½ kg fuldkornsdurumhvedemel (kan erstattes af fuldkornshvede eller alm. hvedemel)

3 dl. A38

Fyld :

1 dl olie (ca)

6 fed hvidløg

Hvidløgspeber, groft salt, 1 spsk oregano

1 pakke skinkestrimler, 100 gr revet ost

1 pakke cocktailtomater, 1 kugle mozzarella.

That’s it. Billig, let og vanvittig lækre hvidløgspizzabrød!

Det er en næsten tro kopi af denne opskrift på hvidløgsbrød bragt for nogle dage siden. Jeg har smuglet noget tykmælk i, noget fuldkornsdurummel og lidt ekstra vand + mel. Jeg har en sulten familie, og vi VILLE have pizzabrød nok til imorgen også. Opskrifterne ligner derfor ikke hinanden helt.

Kan du nøjes med et enkelt pizzabrød så halverer du bare portionen. Som du kan se bliver stykkerne temmelig tykke og mætter derfor godt men tjek lige den krumme hvad? Blød og lækker og sprød i bunden. Jeg kunne have vundet Den Store Bagedyst med det brød der!! 🙂

Oh la la! 5 stjerner til kokken 🙂

Fremgangsmåde :

Gæren udrøres i de våde ingredienser. Salt og sukker tilsættes. Melet røres i. Skal kun lige røres til melet er opløst.

Dejen skal være flydende og dryppende som vist her.

Fordel dejen på 2 bageplader. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir på bagepladen og glat ud med en dejskraber.

Nu skal dejen hæve i mindst 1 time. Jeg satte mine bageplader i den kolde ovn imens.

Imens gøres fyldet klar. Hvidløgsoliedyppen klargøres.

Spar ikke på olien. Jeg brugte 1 dl (gisp) men altså ja der blev jo også til to kæmpestore brød og så er det vel ikke så galt? Der er jo ikke fedtstof i dejen?

Syndigt mange hvidløg 🙂

Ånde, ånde og vi alle skal ud i “samfundet” imorgen 😉

Når dejen har hævet 1 time eller lidt mere tager du pladerne ud af den kolde ovn og tænder ovnen på 250 grader varmluft (ja 250 grader!). Dryp din hvidløgsolie på og smør den evt. ud på dejen med en dejskraber. Du kan se at dejen er hævet. Den er høj, luftig og boblende.

Når olien er fordelt trykker du dine fingre ned rundtomkring i dejen så der kommer små fordybninger i dejen. Kig her

På den første pizza stoppede jeg halvt skårne cocktailtomater i og fordelte mozzarellatern over.

Ups ja brødet svømmer vist i olie men bare rolig. Du vil ikke fortryde det! 🙂

Pizzaen venter til ovnen er rygende varm. Imens klargøres den anden pizza.

Skinkestrimler og lidt revet ost (Guld danbo fra køleskabet)

Pizzaerne sættes i den rygende varme ovn og bager ca 20-25 minutter. Skru ned til 225 grader varm luft og kig til brødene ca. hvert 5. minut til sidst.

Brødene er færdige når de er gyldne og sprøde som det ses her.

Sådan så skinke/oste hvidløgsbrødet ud. Knasende sprødt og MEGET velduftende! 🙂

og her kommer tomat/mozzarellabrødet

Den rigelige mængde olie på toppen gjorde brødet fantastisk sprødt. Bemærk lige de små mozzarellaoaser på tomatbrødet. De små tomater bliver bare fantastisk lækre og meget sødere af en tur i ovnen.

Et lille tip til serveringen : Klip pizzabrødene i stykker istedet for at skære. Det er MEGET lettere!

Brødet var himmelsk! Sprødt på top og bund og inden i så blødt så blødt. Krummen var vildt lækker.

Et let og hurtigt brød at lave! Ingen ætning kræves, dejen skal blot røres og hældes i bradepande.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver “pizza” på den måde. Man kan jo ikke sige at det er en sprød milimetertynd bund man får her, men den lækre krumme og hvidløgsolien gør dette brød helt fantastisk. Prøv det! Jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer, hvis du skulle have lyst til at kaste dig ud i successen. Hvilke typer fyld kunne du forestille dig at putte på? Gode ideer modtages gerne 🙂

Pizzabrødene var lækre med smuk grøn salat til. Sådan et lækkert men enkelt måltid. Så behøver jeg ikke meget mere!

Har store planer med disse pizzabrød! Man kunne bage dem til børnefødselsdagen? Tage dem med på udflugten? Bage dem istedet for at vente 1 time på pizzamanden? Mulighederne er mange! 🙂

 

Mere inspiration

18
Skriv en kommentar

9 Kommentar tråde
9 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
5 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lisbeth Schmidt

YES! Jeg har ledt og ledt efter den ‘rigtige’ opskrift på den italienske bagers Pizza al taglio. Det er et brød som foccacia, hævet og olieret, men med en koncentreret tomatsauce.
På trods af at jeg kan flydende italiensk, så har jeg bare ikke kunne finde opskriften. Men…. Oh Halleluja…. Så ser dit brød helt rigtigt ud. Så nu går jeg i gang ??

Linda Skovgaard

Hej Gitte,
Hvor er du bare hurtig til at svare 🙂
På rødløgspizzaen var det friskost og creme fraiche 18%, 150g af hver til en pizza..

Jeg er bange for der ikke findes den fryser i verden som er stor nok til mig 😉 Så jeg øver mig i selvbeherskelse..
Dine æbleboller er også på listen.. og de andre frugtvarianter..

Mvh. Linda

Linda Skovgaard

Hej Gitte.. Ja, dejen blev faktisk så fast at min røremaskine knap kunne ælte den.. Altså inden jeg puttede ekstra vand i.. Men min bagevægt er sommetider lidt mærkelig, så den får bare skylden! 😀 Til pizzabrødene: Lækkert sprøde og dejlig bløde indeni.. og de smagte dejligt 🙂 Mht. fyldet havde jeg i mængden ca. holdt mig til opskriften.. Vi kan vist godt lide overlæssede pizzaer, for vi vil putte mere på næste gang – og mere salt og HVIDLØG 😉 Men det kan jo også være at jeg faktisk havde for meget dej.. Hvis der var kommet for meget… Læs mere »

Linda Skovgaard

Hej Gitte..
Så skal pizzabrødene afprøves 😀
Men.. Dejen blev da godt nok lidt tyk.. Og jeg tror nok jeg har fulgt opskriften..
Så har tilsat mere vand og krydser fingre.. Blev vist lige knap flydende nok..
Vi skal have tomat, mozzarella, peberfrugt, frisk ananas, skinke, salami, champignon og revet emmentaler på.. fordelt og mixet efter kokkens fantasi 😀

Linda Skovgaard

Hej Gitte,
Fantastisk i øvrigt at du finder tid til både at lave mad, blogge og svare dem som skriver til dig 🙂
Sidder igen og savler over din blog.. Har vist udviklet en lille afhængighed..
Hvor ville det være dejligt hvis jeg ikke skulle “bladre” side for side for at se alle opskrifter i en kategori.. Men ved ikke om det er muligt?
Mørbradgryden blev LÆKKER! Næste gang får den vist også lige en pakke bacon.. Mmm.. BACON 😉
Mvh. Linda

Linda Skovgaard

Hej Gitte, Har for nylig opdaget din fantastiske blog! Elsker dine små hyggelige historier fra hverdagen og din humoristiske og afslappede tilgang til madlavning. Og som om det ikke er nok ros, ELSKER jeg dine tøm-køleskabet opskrifter 🙂 Har pt. kun lavet 2 kager fra din blog.. Appelsinkagen (sådan cirka – efter køleskabets indhold 🙂 ) og den samme igen med appelsinjuice, jordbær yoghurt, bananer og orangechokolade 🙂 MUMS Selv min mand, som ikke kan lide hverken banankage eller fedtfattig kage kan lide den! Har for øvrigt regnet på dens kalorieindhold.. Med perfect fit istedet for sukker og med cheasy… Læs mere »

Mette

Super – tusind tak. Har lige været i Netto, som havde tipo mel som spotvare, så nu går jeg i gang. Vender måske tilbage med resultatet og familiens feedback….

Mette

Tak for en underholdende og inspirerende opskrift. Skønt at du viser så mange fotos, og jeg er vild med din måde at skrive på – det er grineren. Hvor finder jeg melet?
Mange julehilsner fra Mette

Maryam

Hvor lækkert!:)

Kan man erstatte A38 med noget andet?

Hvilken hvidløgsolie bruger du?