•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Idag begik jeg intet mindre end en succes. En deep pan pizza succes! Sikke skønne hvidløgbrød jeg fik lavet. Oh la la!

Hvor er det altså bare stor jubel når en ganske simpel og enkel bageidé udvikler sig, afprøves og ender ud i så stor succes. 🙂

Vi havde skinkestrimler i køleskabet, små tomater, mozzarella. Jeg gik og funderede. Her i huset har vi stor succes med hvidløgsbrød i bradepande.

Tænke tænke. Man burde kunne videreudvikle lidt på det gode hvidløgsbrød?Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomatog ved I hvad? Det kunne man og med dundrende succes.

Disse deep pan pizzaer du skal høre om i dag er SÅ lækre og SÅ nemme at lave og jeg glæder mig meget til at dele opskriften med her.

Det er virkelig et genialt påhit, så det er lige før at jeg skulle tage patent?

Hvis du er til bløde deep pan pizzaer med blød krumme og lækker smag, så kig med her. Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomatOpskriften kommer her. Den er enkelt og let. Skal ikke æltes med hænderne eller røres ud med kagerulle. FEDT!

Jeg lavede to store bageplader. 1 hvidløgspizzabrød med mozzarella og små cocktailtomater og 1 hvidløgspizzabrød med skinke og ost. Hvor var de LÆKRE!! Begge to! Nedenfor får du opskriften på begge. Kan I ikke spise to, så halverer du jo bare portionen.

Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
Lækre bløde deep pan pizzaer med hvidløg, skinke, tomat og ost
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Ret: Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
Kategori: brød, madbrød og tærter
Keyword: cocktailtomater, deep pan pizza, Pizza, skinke
Portioner: 2 bageplader
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Pizzadej

  • 9 dl. koldt vand
  • 50 gram gær
  • 3 tsk sukker
  • tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 kg tipo 00 mel almindeligt hvedemel kan bruges
  • ½ kg fuldkornsdurumhvedemel kan erstattes af fuldkornshvede eller alm. hvedemel
  • 3 dl. A38 eller andet surmælksprodukt. Mælk kan også bruges

Pizzafyld

  • 1 dl olie
  • 6 fed hvidløg friskpressede
  • 1 tsk hvidløgspeber
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk oregano
  • 1 pakke skinkestrimler ca. 200 gram eller mere
  • 100 gram revet ost eller mere
  • 3-400 gram cocktailtomater
  • 1 kugle mozzarella plukket. Mere kan bruges

Sådan gør du

  • Gæren udrøres i de våde ingredienser. Salt og sukker tilsættes. Melet røres i. Skal kun lige røres til melet er opløst.
  • Dejen skal være flydende og dryppende.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • Fordel dejen på 2 bageplader. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir på bagepladen og glat ud med en dejskraber.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • Nu skal dejen hæve i mindst 1 time. Hvis du hæver bagepladerne i ovnen på 30 grader, så kan du nøjes med ½ times hævetid.
  • Imens gøres fyldet klar. Hvidløgsoliedyppen klargøres.

Hvidløgsoliedyp

  • Spar ikke på olien eller hvidløg.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • Når dejen har hævet 1 time tager du pladerne ud af den kolde ovn. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  • Dryp din hvidløgsolie på dejen og smør den let ud med en dejskraber.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • Når olien er fordelt, trykker du dine fingre ned rundt omkring i dejen så der kommer små fordybninger, så kan olien bedre fordele sig. Hemmeligheden bag et godt pizzabrød er rigeligt olie.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • På den første pizza puttede jeg halvt skårne cocktailtomater i dejen og fordelte mozzarellatern over.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • Klargør nu den anden pizza.
  • 'Fordel skinkestrimler og revet ost.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • Pizzaerne sættes i den rygende varme ovn og bager ca 20-25 minutter. Skru ned til 225 grader varm luft og kig til brødene ca. hvert 5. minut til sidst. Pizzaerne er færdige, når de er gyldne og sprøde.
    Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat
  • Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

Noter

Kan du nøjes med et enkelt pizzabrød så halverer du bare portionen.
Du kan fordele dejen på 3 bageplader, det giver tyndere og sprødere pizzaer.
Pizzaerne er fryseegnede og er perfekte at have med i madpakken
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

That’s it. Billig, lette og vanvittig lækre deep pan pizzaer / hvidløgspizzabrød!

Foretrækker du dine pizzaer tyndere, så kan du med fordel fordele dejen på 3 bageplader.

Det er en næsten tro kopi af denne opskrift på hvidløgsbrød bragt for nogle dage siden. Jeg har smuglet noget tykmælk i, noget fuldkornsdurummel og lidt ekstra vand + mel. Jeg har en sulten familie, og vi VILLE have pizzabrød nok til imorgen også. Disse var geniale pizzabrød og portionen rakte 🙂Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomatKan du nøjes med et enkelt pizzabrød så halverer du jo bare portionen.

Som du kan se bliver stykkerne temmelig tykke og mætter derfor godt. Tjek lige den krumme hvad? Blød og lækker og sprød i bunden. Jeg kunne have vundet en bagekonkurrence med det brød der!! 🙂

Foretrækker du dine pizzaer tyndere, så kan du sagtens fordele dejen på 3 bageplader. Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

Det er SÅ nemt at dejen hverken skal æltes eller udrulles. Faktisk skal dejen bare være flydende og dryppende som vist her.

 

 

 

Spar ikke på olien. Jeg brugte 1 dl (gisp) men altså ja der blev jo også til to kæmpestore brød og så er det vel ikke så galt. Hemmeligheden bag sprøde og lækre hvidløgsbrød, er altså rigeligt olie og rigeligt med hvidløg. I’m sorry to say 🙂

Dryp din hvidløgsolie på og smør den evt. ud på dejen med en dejskraber. Du kan se at dejen er hævet. Den er høj, luftig og boblende.Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

Når olien er fordelt trykker du dine fingre ned rundtomkring i dejen så der kommer små fordybninger i dejen. Kig med her:Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

Her ser du den første pizza med halvt skårne cocktailtomater og mozzarellatern.

Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomatUps ja brødet svømmer vist i olie men bare rolig. Du vil ikke fortryde det! 🙂Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomatHer ser du pizzaen med skinkestrimler og revet ost.Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

Brug gerne mere ost end de 100 gramPizza deep pan med hvidløg, skinke & tomatPizzaerne er færdige når de er gyldne og sprøde som det ses her. Uhm! <3Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomatSådan så skinke/oste hvidløgsbrødet ud. Knasende sprødt og MEGET velduftende! 🙂Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

og her kommer tomat/mozzarellabrødetPizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

 

Den rigelige mængde olie på toppen gjorde brødet fantastisk sprødt. Bemærk lige de små mozzarellaoaser på tomatbrødet. De små tomater bliver bare fantastisk lækre og meget sødere af en tur i ovnen.

Et lille tip til serveringen : Klip pizzabrødene i stykker istedet for at skære. Det er MEGET lettere!

Brødet var himmelsk! Sprødt på top og bund og inden i så blødt så blødt. Krummen var vildt lækker.Et let og hurtigt brød at lave! Ingen ætning kræves, dejen skal blot røres og hældes i bradepande.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver “pizza” på den måde.

Man kan jo ikke sige at det er en sprød milimetertynd bund man får her, men den lækre krumme og hvidløgsolien gør dette brød helt fantastisk. Prøv det!

Jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer, hvis du skulle have lyst til at kaste dig ud i successen? Hvilke typer fyld kunne du forestille dig at putte på? Del gerne dit favorittip herunder 🙂Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomatPizzabrødene var lækre med smuk grøn salat til. Sådan et lækkert men enkelt måltid. Så behøver jeg ikke meget mere!Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat

Har store planer med disse pizzabrød! Man kunne bage dem til børnefødselsdagen? ‘Til buffetbordet? Til teenage-festen? Tage dem med på udflugten? Bage dem istedet for at vente 1 time på pizzamanden? Mulighederne er mange. Bare spring på! 🙂Pizza deep pan med hvidløg, skinke & tomat


  •  
  •  
  •  
  •  
  •