Pølsehorn af butterdej – her får du opskriften på de nemmeste lækreste pølsehorn du kan lave. Nemlig små butterdejshapsere med pølser – eller indbagte pølser i butterdej.
De små pølsehornshapsere var en kæmpe succes herhjemme.Jeg ville bare prøve et lille forsøg, og vupti var de alle spist!
Halløj sikke en jubel ved middagsbordet! 🙂
Pølsehornene smagte bare så godt, at jeg sagtens kunne have lavet mange flere.
6 pølser gik der til en rulle butterdej, for jeg udskar hver pølse i 4 stykker. Du kan sagtens brug cocktailpølser også. De vil passe perfekt i størrelsen.
Jeg brugte en hel rulle butterdej og fik 24 små pølsehorn. Du kan sagtens nøjes med ½ portion, eller fryse de pølsehorn I ikke kan spise.
Man kan også bruge frikadeller eller lidt stegt kyllingebryst skåret ud som fyld? Det vil også være super lækkert.
I opskriften nedenfor beskriver jeg med billeder, hvordan du laver de nemme butterdejs pølsehorn med kun 4 ingredienser, eller tæt på.
Jeg er blevet helt vild med at eksperimentere med de færdige ruller butterdej, man kan købe i alle supermarkeder.
Se flere opskrifter med butterdej nederst i dette indlæg. Det er på kort tid blevet til flere opskrifter og nye er på vej. Ægte butterdejs fan er jeg da vist blevet. 🙂
Man kan også lave butterdejssnegle med hvidløg – uhm!
Det er nogle små lækre pølsehorn, der vil være et kæmpe hit som appetizer, snack eller lækkerbisken til børnefødselsdagen. Prøv dem også til il brunch, frokost eller til en kold øl?
Dine børn vil ELSKE dem og resten af familien også. De vil være et hit som “tømmermandsmad”.
Der vil helt sikkert også forsvinde mange af dem, hvis du serverer dem på et buffet bord, til reception eller som studentermad? Et godt råd: Lav rigeligt! 🙂
Som fyld brugte jeg bare lidt sød fransk sennep, men du kan sagtens nøjes med ketchup. Du kan også putte lidt revet ost i, det smager også super godt.
Så enkle men alligevel så lækre!
Den nemme opskrift får du lige her:
Pølsehorn af butterdej – få en god nem opskrift på indbagte pølser af en købt rulle butterdej
Ingredienser
- 1 rulle butterdej kan købes i alle supermarkeder. Min vejede 275 gram
- ketchup kan evt. erstattes med pesto
- sød fransk sennep kan evt. udelades
- 6 pølser skåret i 24 stykker. Cocktailpølser kan bruges eller grønne asparges
- 1 æg sammenpisket. Til pensling
- drys: sesamfrø kan udelades
Sådan gør du
- Rul den færdige rulle dej ud. Skær 4 baner á 10 cm på rullen, på den korte led. (mål med en lineal). Skær herefter 6 trekanter udpå hver bane, ca. 7 cm lange. Se billede
- Læg en lille stribe ketchup og evt. lille stribe sød fransk sennep på den lange led, i bunden af hver lille firkant. Skær pølser ud i 4 stykker og læg et stykke pølse i bunden af hver trekant. (se billede)
- Rul nu pølsehornene sammen, ind mod spidsen. Læg sammenføjningen nederst og luk enderne lidt til. Pensl pølsehornene med sammenpisket æg og drys med sesam. Pølserne kan pakkes ind på andre måder
Pølsehorn af butterdej i airfryer:
- Bag nu pølsehornene ca. 12-13 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) eller til de er sprøde og gyldenbrune. Hold øje med dem
- Pølsehornene kan nydes straks. Smager skønt lune. En evt. rest kan lunes airfryer/ovn eller mikroovn dagen efter
Pølsehorn af butterdej i airfryer:
- Læg pølsehornene på et lille stykke tilklippet bagepapir. Bag dem ved. 160 grader i ca. 8-10 minutter eller til de er sprøde og gyldenbrune
Noter
Drys evt. lidt revet ost på, før du ruller pølsehornene sammen
Kan også laves med kyllingebryst, frikadeller, grønne asparges, skinke?Fryseegnede
Sprøde lækre indbagte pølser – butterdejshapsere med pølsestykker. Et hit også som små hapsere i madpakken
Sikke en lækkerbisken! Tænk at noget, der er så nemt at lave, kan smage så godt!
Ok indrømmet, man bliver lidt ketchup-indsmurt, når man ruller pølsehornene, men det er alle anstrengelser værd. 🙂
Jeg håber du forstår hvordan man gør, udfra billederne her?
Sådan laver du pølsehorn af butterdej – se billederne her:
Næste gang du skal på indkøbstur, så snup lige en rulle butterdej med hjem, og prøv disse nemme pølsehorn. Det vil du – og din familie – helt sikkert ikke fortryde.
Disse pølsehorn er meget hurtigere at lave end almindelige pølsehorn. Du slipper for at vente på at en dej hæver f.eks.
De mætter jo selvfølgelig ikke helt så godt som almindelige pølsehorn, så disse er mere en snack. Man skal spise ret mange for at blive mæt, så måske de ikke er helt så god en idé i madpakken? . 🙂
Først for nylig er jeg begyndt at eksperimentere med butterdej, og ideerne pibler!
Allerede nu finder du opskrifter på f.eks. de sprøde butterdejsstænger med spinat eller de gode bacontwistere. Eller hvad disse skinkehorn med pizzafyld?
Jeg har også prøvet at lave den populære skinkestang og små fine butterdejstærter med rejer eller denne med grønne asparges?
Successer alle og jeg har en masse nye butterdejsopskrifter på vej til dig. Hold øje her på kanalen. Hvis du vil se alle mine opskrifter med butterdej, så klik her.
Hvis du er vild med de nemme løsninger, så prøv også disse nemme pølsehorn af croissant dej.
Kan pølsehorn af butterdej laves i airfryer?
Jeps alt du kan lave i en ovn, kan du også lave i en airfryer, hvis du kan få plads. Skal du kun bruge en lille portion, kan de med fordel laves i airfryer.
I opskriften tipper jeg dig om tid/temperatur, men da airfryere varmer forskelligt, så tjek dem undervejs.
Få flere opskrifter på nemme ting du kan lave med butterdej her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.