Rabarberkage – den bedste med vanilje og flødeis

  • Rabarberkage med vanilje og flødeis - nem og lækker
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rabarberkage med vanilje og flødeis - nem og lækkerDet er rabarbersæson og hurra for det. De søde, syrlige stængler skyder op af jorden med rivende fart og det er bare helt perfekt, hvis man er til kage og søde sommerdessserter.

På blogggen finder du en masse rabarberkager – kig f.eks. med på dette indlæg hvor jeg har samlet 10 opskrifter på skønne kager med rabarber. 

“Sig mig, kan hun da blive ved med at finde på rabarberkager?”

Ork ja da! Så længe rabarberne fortsætter med at skyde op af jorden, er jeg klar 🙂Mange af bloggens rabarberkageopskrifter er med kokos og/eller marcipan, men dagens rabarberkage er faktisk helt uden disse ingredienser. Kagen består kun af simple og enkle ingredienser, du med garanti har i dit køkken. Kagen er så nem at du kan røre den sammen på ingen tid.

Rabarberkagen smager SÅ lækkert med en god vaniljeis til, men flødeskum vil også være et hit at servere til.Rabarberkage med vanilje og flødeis - nem og lækker

Rabarberkage med vanilje og flødeis - nem og lækker
Rabarberkage - den bedste med vanilje og flødeis
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Brød og kager
Portioner: 6 -8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 100 gram blødt smør
  • 175 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1, 25 dl mælk
  • 6-8 stængler rabarber ca. 3-400 gram
  • Drys: Rørsukker

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
  • Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen og rør det i
  • Bland bagepulver i hvedemelet og rør det i skiftes vis med mælken
  • Smør en tærteform med smør (min form var ca. 25-30 cm i diameter)
  • Fordel dejen i tærteformen
  • Snit rabarberne fint og fordel dem på kagen. Tryk dem godt ned i kagen. Hvis du synes der er mange rabarberskiver, så prop dem bare alligevel godt ned i kagen.
  • Drys godt med rørsukker på toppen.
  • Bag rabarberkagen nederst i ovnen ca. 50 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Kagen er færdig når den er gennembagt, sprød og gylden
  • Serveres lun med flødsekum eller vaniljeis til.

Rabarberkage med vanilje og flødeis - nem og lækkerRabarberkagen vil være perfekt at servere som både dessert, og til et kagebord. Har du kun frosne rabarber på lager, så kan du fint bruge dem. Vend dem lige i lidt kartoffelmel iblandet lidt sukker, det vil opsuge væden.Rabarberkage med vanilje og flødeis - nem og lækkerDet er virkelig en god og genial rabarberkage og den er bare så nem at lave.

Måske du synes det tager lidt tid at proppe rabarberskiverne ned i toppen, men du kan faktisk også bare vende skiverne i dejen. Jeg synes bare det andet ser smukkere ud, men du bestemmer 🙂Rabarberkage med vanilje og flødeis - nem og lækker

Kig med på billederne her, hvor du kan se den nemme arbejdsproces fra start til slut:

Jeg dryssede med rigeligt rørsukker på toppen – og det var SÅ lækkert med det karamelliserede sukkerdrys på toppen af de syrlige rabarber. Har du ikke lige rørsukker på lager, så kan du fint bare bruge almindeligt sukker.
Rabarberkage med vanilje og flødeis - nem og lækkerSikke en fin, gylden og sprød rabarberkage.

Kagen serveres helst lun, men den kan også fint fryses og lunes i ovnen efter optøning.  Rabarberkage med vanilje og flødeis - nem og lækkerVaniljeis var perfekt at servere til, men hvad med vaniljecreme eller flødeskum måske? Creme fraiche tror jeg bliver for syrligt? Jeg undgår af samme grund helst creme fraiche til mine rabarberkager, men du bestemmer.

Perfekt dessertkage <3

Hvis du ikke selv har et rabarberbed, så håber jeg du kan finde et du kan “røve”? 😉

Rigtig god fornøjelse med bageriet. Skønt at rabarberkagesæsonen kun lige er begyndt. Jeg er er SÅ klar 🙂
Rabarberkage med vanilje og flødeis - nem og lækker


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer