Foccacia boller – uhm her får du opskriften på de bedste luftige foccacia boller, du kan bruge til burgere og sandwich.

Foccacia boller - gode luftige foccacia brødHalløj nogle lækre burgerboller vi spiste i weekenden.

Store, bløde, sprøde, med luftig krumme og fyldt med smag.

Helt perfekte burgerboller blev disse foccacia boller og jeg vil da straks skynde mig at dele opskriften med dig.

Foccaciabrødene vil være perfekte at som sandwich-brød også. De er geniale til madpakken, til tapas eller som madbrød med hvidløgssmør til en god lasagne måske?

Bollerne du skal høre om i dag er et totalt hit. Vi spiste dem som flæskestegssandwich burgere, serveret med kold flæskesteg. Uhm – en lækkerbisken.Foccacia boller - gode luftige foccacia brødJeg brugte det gode Tipo 00 hvedemel, og det indeholder meget protein og har en rigtig god bageevne. Manitobamel vil også være rigtigt fint at bruge.

Begge meltyper kan købes i langt de fleste supermarkeder og discountbutikker. Du kan også sagtens bare bruge almindeligt hvedemel, hvis du ikke lige orker at jagte specielle melposer i butikkerne.
Foccacia boller - gode luftige foccacia brød

Tricket bag luftigt foccacia boller er 2xhævning, en lun hævetemperatur og god tid.

Jeg lod min dej hæve i solskinnet, og det var et hit. Dejen skal hæve til ca. dobbelt størrelse og jo lunere der er, jo hurtigere går det.

Sådan så min forvoksede dej på terrassen ud. 🙂Foccacia boller - gode luftige foccacia brødKan du ikke opdrive et lunt sted, så brug gerne ovnen og sæt temperaturen til 30 grader. Sådan kan du faktisk sagtens speedhæve en gærdej 🙂Foccacia boller - gode luftige foccacia brødJeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre foccacia:

Foccacia boller – de bedste luftige foccacia brød til burgere og sandwich

Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwich
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere & sandwich
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 20 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 5 dl havregryn
  • 20 dl Tipo 00 eller Manitobamel ca. 1,4 kg +/- Alm. hvedemel kan sagtens også bruges.
  • Pensling: Olie
  • Drys: Tørret oregano og groft salt Friske krydderurter kan også bruges. .Erstat gerne med rosmarin.

Sådan gør du

  • Rær gæren ud i den lunkne væske
  • Tilsæt sukker
  • Rør havregryn i.
  • Bland salt i melet og rør det i lidt efter lidt.
    Foccacia boller - gode luftige foccacia brød
  • Der skal kun lige tilsættes så meget mel, at dejen kan slippe fad og fingre.
    Foccacia boller - gode luftige foccacia brød
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, til ca. dobbelt størrelse (ca. ½ time)
    Foccacia boller - gode luftige foccacia brød
  • Form foccaciaboller og tryk dem flade med håndroden
    Foccacia boller - gode luftige foccacia brød
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Tryk huller i hver bolle med 3 fingre og pensl/dryp med rigeligt olie
    Foccacia boller - gode luftige foccacia brød
  • Drys med oregano og salt.
  • Lad bollerne efterhæve i ovnen ½ time v. 30 grader (bagepladerne behøver ikke blive dækket til)
  • Varm ovnen op til 150 grader varmluft (tag bagepladerne ud imens)
  • Sæt en skål med vand i bunden af ovnen, når du sætter pladerne ind.
  • Bag foccacia-brødene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne, men bag dem ikke for længe
    Foccacia boller - gode luftige foccacia brød

Noter

Brødene kan også bages som et helt bradepandebrød
Prøv også gerne med rosmarin i stedet for oregano
Brødene er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Luftige foccaciaboller – perfekte som madbrød med hvidløgssmør på

Foccacia boller - gode luftige foccacia brødDer bliver omkring 20 foccacia boller af denne portion og det betød burgerboller i 2 dage for os. Heldigt!

Dag 2 kan brødene fint lunes i ovnen igen. De vil være som nybagte hvis du luner dem v. 100 grader varmluft. Stænk gerne brødene med lidt vand inden, så bliver de bedst. Brødene er fryseegnede.

Det var virkelig nogle lækre brød. Du skulle næsten prøve sådan et nybagt foccacia-brød med en skive ost/peberfrugt. Totalt umodståeligt. 🙂

I flere år har vi bagt foccacia brød, når vi har inviteret familien på fødselsdags-skovtur i det fri.

Perfekte sandwichbrød. Storhittet er hønsesalat med rødløg som fyld. Mig og min families yndlingssandwich-fyld!Foccacia boller - gode luftige foccacia brødI burgerne kan du servere bøffer af oksekød, plukket kyllingekød, laks eller måske du har helt andre ideer?Foccacia boller - gode luftige foccacia brødFoccacia-brødene er nemme at lave, og når man tænker på, at der er burgerboller nok til 2 dage, så er det snildt anstrengelserne værd.

Sådan laver du luftige foccacia boller. Se billederne her:

Så er der en kurv-fuld foccaciabrød klar til dig. Geniale brød.

De vil være et hit bagt med almindeligt hvedemel, men med Tipo 00/Manitoba, bliver brødet ekstra blødt og luftigt.

Uhm – en foccacia med nyrørt hvidløgssmør. I’m in heaven. Det stikker de færdigkøbte hvidløgsbrød med flere armslængder 🙂

Som madpakkebrød er de en stor succes og som sagt også som skovtursboller. Du bliver SÅ populær 🙂

God fornøjelse med brødene og med bageriet til dig 🙂
Foccacia boller - gode luftige foccacia brød


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.