Foccacia med oregano – perfekte boller til burgere & sandwich

  • Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwich
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwichHalløj nogle lækre burgerboller vi spiste i weekenden.

Store, bløde, sprøde, med luftig krumme og fyldt med smag. Helt perfekte burgerboller blev disse foccacia-boller og jeg vil da straks skynde mig at dele opskriften med dig.

Foccacia-brødene vil være perfekte at som sandwich-brød også, de er geniale til madpakken, til tapas eller som madbrød med hvidløgssmør til en god lasagne måske?

Bollerne du skal høre om i dag er et totalt hit. Vi spiste dem som flæskestegs-burgere, serveret med kold flæskesteg. Uhm – en lækkerbisken.Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwichJeg brugte det gode Tipo 00 hvedemel, og det har en rigtig god bageevne. Manitobamel vil også være rigtigt fint at bruge.

Begge meltyper kan købes i langt de fleste supermarkeder, men du kan sagtens også bare bruge almindeligt hvedemel, hvis du ikke lige orker at jagte specielle melposer i butikkerne.Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwichTricket bag luftigt bagværk er 2xhævning, en lun hævetemperatur og god tid. Jeg lod min dej hæve i solskinnet, og det var et hit. Dejen skal hæve til ca. dobbelt størrelse og jo lunere der er, jo hurtigere går det.

Se lige min forvoksede dej på terrassen her 🙂Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwichKan du ikke opdrive et lunt sted, så brug gerne ovnen og sæt temperaturen til 30 grader. Sådan kan du faktisk sagtens speedhæve en gærdej 🙂Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwichJeg iler med at bringe dig opskriften på de lækre foccacia:

Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwich
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere & sandwich
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 5 dl havregryn
  • 20 dl Tipo 00 eller Manitobamel ca. 1,4 kg +/- Alm. hvedemel kan sagtens også bruges.
  • Pensling: Olie
  • Drys: Tørret oregano og groft salt

Sådan gør du

  • Rær gæren ud i den lunkne væske
  • Tilsæt sukker
  • Rør havregryn i.
  • Bland salt i melet og rør det i lidt efter lidt.
  • Der skal kun lige tilsættes så meget mel, at dejen kan slippe fad og fingre.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, til ca. dobbelt størrelse (ca. ½ time)
  • Form foccaciaboller og tryk dem flade med håndroden
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Tryk huller i hver bolle med 3 fingre og pensl/dryp med rigeligt olie
  • Drys med oregano og salt.
  • Lad bollerne efterhæve i ovnen ½ time v. 30 grader (bagepladerne behøver ikke blive dækket til)
  • Varm ovnen op til 150 grader varmluft (tag bagepladerne ud imens)
  • Sæt en skål med vand i bunden af ovnen, når du sætter pladerne ind.
  • Bag foccacia-brødene ca. 15 minutter v. 150 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne

Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwichDer bliver omkring 20 boller af denne portion og det betød burgerboller i 2 dage for os. Heldigt!

Dag 2 kan brødene fint lunes i ovnen og de vil være som nybagte hvis du luner dem v. 100 grader varmluft. Stænk evt. brødene med lidt vand inden. Brødene er fryseegnede.

Det var virkelig nogle lækre brød. Du skulle næsten prøve et nybagt Foccacia-brød med en skive ost/peberfrugt. Totalt umodståeligt. 🙂

I flere år har vi bagt Foccacia-brød, når vi har inviteret familien på fødselsdags-skovtur i det fri. Perfekte sandwichbrød. Storhittet er hønsesalat med rødløg som fyld. Min og min families yndlingssandwich-fyld!Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwichI burgerne kan du servere bøffer af oksekød, plukket kyllingekød, laks eller måske du har helt andre ideer?Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwichFoccacia-brødene er nemme at lave, og når man tænker på, at der er burgerboller nok til 2 dage, så er det snildt anstrengelserne værd.

Kig med på billederne her og se den nemme arbejdsproces:

Så er der en kurv-fuld foccacia-brød klar til dig. Geniale brød. De vil være et hit bagt med almindeligt hvedemel, men du skulle næsten også engang prøve at bage med Tipo 00/Manitoba, med særligt højt proteinindhold. Brødet bliver simpelthen så blødt og luftigt.

Uhm – en foccacia med nyrørt hvidløgssmør. I’m in heaven. Det stikker de færdigkøbte hvidløgsbrød med flere armslængder 🙂

Som madpakkebrød er de en stor succes og som sagt også som skovtursboller. Du bliver SÅ populær 🙂

God fornøjelse med brødene og med bageriet til dig 🙂
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwich


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Pia Dahl

Hej Gitte
Skal dejen bare æltes ved håndkraft , eller kan jeg bruge min Kitchen Aid ? Skal dejen slåes ned efter hævingen ??

Kirsten Bøttger

Den opskrift skal da prøves! Sidder næsten og savler. Her i huset er vi vilde med burgere/sandwiches i denne varme, så det er lige noget for os. Tak for opskriften!

Kirsten

Gulla

Hejsa?
Jeg vil gerne prøve at lave de her men min varmluft virker ikke. Vil det gøre en stor forskel?

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer