Lagkagebunde. Uhm her får du opskriften på luftige fedtfattige bunde du kan bruge til hjemmelavet lagkage.
Det går da ikke at en kageblog, med respekt for sig selv, ikke har en opskrift på lagkagebunde!?Sikke en redelighed! Det fik jeg rådet bod på i weekenden, hvor jeg lige havde en portion vaniljeflødecreme tilovers.
Tænke, tænke – hvad kan mon bruge sådan en flødecreme til? LAGKAGE!
Der er sjældent langt fra tanke til handling i mit køkken og vupti, havde jeg bagt lagkagebunde til en lækker lagkage.
Nemme, lækre, lette og luftige lagkagebunde, der smager SÅ meget bedre, end de købte. Fedtfattige ovenikøbet
Lagkagebundene bliver ekstra luftige, fordi jeg har brugt kartoffelmel i dejen.
Du kan selvfølgelig også sagtens nøjes med kun at bruge hvedemel og så få helt fine bunde alligevel.
Hvis du gerne vil lave brune lagkagebunde, altså bunde med kakao, så tilsætter du bare 2-3 spsk kakaopulver til dejen.
Bundene kan også laves glutenfrie, med en blanding af kartoffelmel og rismel eller mandelmel.
Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig. Den er så nem og du får den lige her:
Lagkagebunde – få en god, nem opskrift luftige bunde til lagkage hér
Ingredienser
- 4 æg
- 125 gram sukker
- 3 tsk vaniljesukker eller marven fra 1 vaniljestang. Kan også bages uden vanilje
- 25 gram kartoffelmel kan erstattes af almindeligt hvedemel
- 125 gram hvedemel gerne kagemel, der indeholder mindre gluten
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker.
- Pisk længe, til massen er en helt tyk æggesnaps
- Sigt kartoffelmel, bagepulver, hvedemel og salt i (så der ikke kommer klumper) og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Beklæd en springform med bagepapir, på den nederste del og smør siderne med smør. Min form målte 24 cm. i diameter, men du kan også bruge én på 22 cm, så får du en højere kage
- Bag lagkagebundene ca. 17-18 minutter nederst i ovnen v. 200 grader alm. ovn. Hold godt øje med kagen. Prik i kagen med en kødnål, for at tjekke om den er gennembagt. Lagkagebunden er færdig, når den er sprød og mørkgylden
- Lad lagkagebunden afkøle helt. Løsn springformen med en kniv i siderne og træk bunden på bagepapiret over på et fad
- Lagkagebunden skal nu deles i 3 dele (eller 2 afhængig af hvor mange lag, du har brug for, i din lagkage) Skær for med 3 snit hele vejen rundt først og brug herefter en lang kniv, til at skære forsigtigt hele vejen igennem kagebundene
- Lagkagebundene er nu klar til brug. Flyt dem meget forsigtigt, gerne med en lang bred paletkniv. Brug den øverste bund som top, den er pænest
Noter
Tilsæt 3-4 spsk kakaopulver for brune lagkagebunde.
Kan bages dagen før, de skal bruges. Pak dem godt ind. Fryseegnede. Læg smørrebrødspapir imellem bundene, så de ikke klæberLækre, luftige hjemmelavede lagkage bunde – nemme at lave og de smager SÅ meget bedre end de købte
Det er slet ikke svært at lave hjemmelavede lagkagebunde.
Få tips til vellykkede lagkage bunde her:
- Pisk æggesnapsen meget længe, så den bliver helt tyk og luftig
- Sigt melet i, så der ikke kommer klumper i dejen
- Hold godt øje med at lagkagebundene ikke bager for længe i ovnen
- Skær 3 snit for, før du deler lagkagebundene helt. Det gør det nemmere at få delt lagkagebundene, så de bliver lige store
- Flyt bundene meget forsigtigt, når du har delt dem. Brug gerne en lang, bred paletkniv
Jeg synes det var nemt, at beklæde bunden af springformen med bagepapir, så risikerer du ikke at bundene hænger fast i springformen.
Min springform målte 24 cm i diameter. Du kan godt bruge en form på 22 cm, så bliver kagen højere og bundene tykkere. Vær obs. på at det kan ændre bagetiden lidt.
Hvad er forskellen på kagemel og almindeligt hvedemel?
Jeg brugte kage hvedemel til bundene og det er ret genialt, til den type kage, for der er mindre protein og gluten i.
Det gør bundene ekstra sprøde og luftige. Du kan selvfølgelig sagtens også bare bruge almindeligt hvedemel, hvis du ikke lige kan finde kage hvedemelet i butikken.
Kage hvedemel er godt at prøve til sprødt bagværk, som f.eks. småkager, tærter som f.eks. jordbærtærte, sukkerbrødskager som f.eks. skærekager
Sådan en pose med 2 kg rækker langt. Du kan købe kagemel i de fleste supermarkeder også discount.
En – to – vupti, sådan har du på ingen tid, lavet lækre sprøde lagkagebunde.
Du kan også prøve en kakaoversion som i denne rutebilslagkage, måske med en lækker smørcreme i eller måske den populære chokoladecreme?
Prøv også en jordbærlagkage, bananlagkage eller rabarberlagkage?
Der er ikke fedtstof i i lagkagebundene, så i sig selv er de rimeligt fedtfattige, men det kan man jo ikke helt sige om fyldet du putter i 😀
Prøv også en rugbrødslagkage, hvor der er brugt rugbrød i lagkagebundene. Skøn lagkage også.
Skal du bruge lagkage til mange, kan jeg anbefale dig at lave 2 rouladebunde og så lægge dem sammen i en bradepande. Kig f.eks. med på denne opskrift på fødselsdagslagkage.
Jeg brugte lagkagebundene til en lækker lagkage med vaniljeflødecreme – nam nam, den var god.
Opskriften på den lækre kage, skal du nok få snarest.
God fornøjelse med lagkagebundene til dig.
Få flere opskrifter på lækre lagkager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Få opskrifter på lækker lagkagecreme her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.