•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sandkage opskrift på god klassisk skærekageSandkage er en af de helt store klassikere i de danske “kage-køkkener” – en lækker saftig formkage af allerbedste slags med rigeligt af alle de gode sager i: smør, sukker og æg.

Kagen kaldes også “pund-til-pund-kage”, for der skal bruges nøjagtigt samme mængde af disse ingredienserne: mel, sukker og smør. Sandkage opskrift på god klassisk skærekage

Til en klassisk sandkage brugte man på gammeldaws maner et pund af hver ingrediens, men jeg synes nu alligevel at det ville være lidt for vildt at bage kage med et pund smør? Jeg har nedjusteret opskriften en del, men gang du bare op, hvis du skal bage kage til mange 🙂Sandkage opskrift på god klassisk skærekage Der var kage til ca. 6-8 personer i min lille sandkage og det var rigeligt, for kagen er smør-kompakt og sød, så et enkelt stykke vil række for de fleste. Vi er kun 2 i husstanden nu og jeg øver mig i at bage mindre kager, så vi ikke har store kager stående der kan friste svage sjæle (som mig 😉 og foreløbigt virker det faktisk 🙂

Hvis du bager dobbelt portion af min opskrift, så vil dejen passe til en lille franskbrødsform, så sandkagen får den klassiske “sandkageform”. Jeg brugte en lille springform på ca. 20-25 cm. i diameter og jeg synes det blev en fin lille kage, Hvordan du ønsker formen skal være på din kage, er du helt selv herre over.

Vær dog obs på at bagetiden evt. skal justeres afhængig af hvilken bageform du bruger. Sandkage opskrift på god klassisk skærekageEn sandkage kan laves med ganske få ingredienser og jeg vil tro at du næsten altid har ingredienserne på lager i dit køkken? Dejen tager få minutter at røre sammen og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet.Sandkage opskrift på god klassisk skærekageDu kan sagtens peppe sandkagen op med f.eks. citron eller appelsinsaft, med grofthakket chokolade, med marcipan, tranebær eller hvad din fantasi nu ellers rækker til?

Det er så smart, at hvis du blander halvdelen af dejen med kakaopulver, så har du tryllet dejen til en lækker marmorkage – den fineste kombi af sandkage og chokoladekage. Find bloggens lækre opskrifter på marmorkager her

Stor var min forundring, da jeg opdagede, at der faktisk endnu ikke findes en sandkage-opskrift på bloggen. Sikke da en uorden – det kan vi da ikke have og jeg vil straks råde bod på miséren her. 🙂Sandkage opskrift på god klassisk skærekage

Sandkage – opskrift på god klassisk skærekage

Sandkage opskrift på god klassisk skærekage
Sandkage er en lækker klassisk skærekage
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Sandkage opskrift på god klassisk skærekage
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: formkage, sandkage, skærekage
Portioner: 6 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smør blødt
  • 125 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker kan udelades
  • 2 æg
  • 125 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker hvidt (blødgør evt. smørret få sekunder i mikroovnen først). Brug elpisker
    Sandkage opskrift på god klassisk skærekage
  • Pisk æggene i ét af gangen
    Sandkage opskrift på god klassisk skærekage
  • Bland bagepulver i hvedemelet og vend det i dejen med en dejspatel.
    Sandkage opskrift på god klassisk skærekage
  • Beklæd en lille sandkageform/ eller en lille rund bageform med bagepapir og fordel dejen heri. Du kan også nøjes med smøre formen. Min form målte ca. 20 cm i diameter.
    Sandkage opskrift på god klassisk skærekage
  • Bag kagen ca. 35-40 minutter v. 175 grader varmluft - sæt formen nederst i ovnen. Kagen er færdig, når den er gennembagt (prik evt. i kagen med en strikkepind/kødnål undervejs).
    Sandkage opskrift på god klassisk skærekage
  • Lad evt. kagen køle lidt før servering

Noter

Bagetiden vil skulle forlænges, hvis du bager dobbelt portion. 
Bland evt. halvdelen af dejen med 1 spsk usødet kakaopulver og sæt små dejtoppe på den lyse dej (og træk spor heri), så får du den fineste marmor-tigerkage. 
Du kan tilsætte f.eks. revet appelsin- eller citronskal (brug øko.) det giver en god smag. Tranebær eller grofthakket chokolade kan også tilsættes.
Kagen kan også bages som muffins
Kagen er fryseegnet 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Den bedste opskrift på klassisk sandkage – den populære form/-skærekage

Sandkage opskrift på god klassisk skærekageUhm så var der sandkage til kaffen.

Den lille kage passede så fint i størrelsen til os her i familien og jeg vil tro, at der næsten er til 8 personer i den lille kage, for den gode kage er sød, men man kan ikke spise mange stykker.

Hvis du tilfører et citron-lime- eller appelsin-strejf, hvis kagen få et syrligt strejf, som vil klæde kagen.

Du kan også tilsætte friske bær eller syltetøj til kagen – det vil også være et hit. Sandkage opskrift på god klassisk skærekage

Sandkage – en god og nem kage at bage og den smager skønt

Der er nu altså bare noget over de klassiske danske kager som husmødre (og husfædre? 😉 ) har bagt i køkkenerne igennem tiderne. Jeg er fan af retrokager og en klassiker bliver jo kun et hit, fordi smagen holder og denne sandkage vil uden tvivl holde for altid i de danske hjem, tænker jeg. 
Sandkage opskrift på god klassisk skærekage
Spring du bare på kagen i den helt klassiske forstand eller pep den op med de smage du lyster. Frisk frugt kunne også være et hit?

God fornøjelse med din sandkage – jeg håber – og tror – at den også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂Sandkage opskrift på god klassisk skærekageHer i huset er vi heldige, for vi får nemlig besøg af Amanda i aften. Det vil passe perfekt med sandkage til en hyggelig kop aften-te. Skønt når de store børn kommer hjem på besøg.  Jeg glæder mig. <3


  •  
  •  
  •  
  •  
  •