•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Knuste kartofler med ost & barbecue - opskriftEn rest kogte kogte kolde kartofler der kan trylles så lækre, at de smager så godt som chips?

Lyder det næsten ikke som et helt mirakel og som et match in heaven?

Byd velkommen til en lækker opskrift på knuste kartofler med barcecue og ost – en helt perfekt stop madspilds-opskrift, hvor du kan få brugt en rest kolde kartofler.

De knuste kartofler er både nemme og billige at lave og det skal ikke være nogen hemmelighed at de smager SÅ meget bedre end brasede kartofler eller hvad man nu ellers kan finde på at lave af en portion kogte kolde kartofler. Knuste kartofler med ost & barbecue - opskriftJeg har glædet mig rigtigt meget til at dele opskriften med dig. Du kan godt begynde at glæde dig.

Jeg har brugt barbecue og cheddarost på kartoflerne, men du kan variere kartoflerne helt efter egne smagsløg. Prøv dem også med rosmarin, timian, hvidløgssmør eller måske du kan finde en helt anden kartoffelfavorit?Knuste kartofler med ost & barbecue - opskriftDet er super nemt at lave knuste kartofler: Faktisk skal du bare mase/knuse kartofler, pensle med olie, drysse med krydderi og så drysse med ost til sidst og jo så er det jo forresten ovnen der klarer gratinerings-arbejdet og gør kartoflerne sprøde og lækre.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Knuste kartofler med ost & barbecue – opskrift

Knuste kartofler med ost & barbecue - opskrift
Lækre knuste kartofler med ost og barbecue
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Knuste kartofler med ost & barbecue - opskrift
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: kartofler, knuste kartofler
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 12 kogte kolde kartofler
  • ½ dl olie raps- eller olivenolie
  • 1 spsk barbecuekrydderi med salt kan erstattes med friske/tørrede krydderurter f.eks. rosmarin/timian. Prøv også med paprika/salt
  • revet ost f.eks. cheddar eller parmesanost kan udelades

Sådan gør du

  • Beklæd en bageplade med bagepapir og "knus" kartoflerne en af gangen med en paletkniv. Mas kartoflen "flad" med håndroden på paletkniven. Du kan også bruge en gaffel eller andet.
    Knuste kartofler med ost & barbecue - opskrift
  • Pensl med olie. Hemmeligheden bag sprøde kartofler er rigeligt olie, så fråds gerne
  • Drys kartoflerne med krydderi. Jeg brugte barbecuekrydderi med salt, men du kan bruge al slags krydderi eller friske krydderurter. Pommes frites krydderi er også et hit
    Knuste kartofler med ost & barbecue - opskrift
  • Bag/steg kartoflerne ca. 45 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft.
    Knuste kartofler med ost & barbecue - opskrift
  • Riv ost over og steg kartoflerne videre i ca. 5 minutter. Kartoflerne er færdige når de er sprøde og gyldne, Obs.: Osten kan du fint udelade
    Knuste kartofler med ost & barbecue - opskrift
  • Kartoflerne serveres sprøde og rygende varme - prøv dem med aioli til
    Knuste kartofler med ost & barbecue - opskrift

Noter

Prøv også at pensle kartoflerne med hvidløgssmør 
Jeg brugte revet cheddarost, men parmesanost eller anden ost kan også bruges
Kartoflerne smager skønt med hvidløgsmayonnaise/aioli til. Uhm 🙂
De knuste kartofler kan drysses med al slags krydderi
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Knuste kartofler med med ost og barbecue – nemme og lækre kartofler

Knuste kartofler med ost & barbecue - opskriftKnuste kartofler er hurtige at lave og hvis du har en rest kartofler, tager forberedelserne kun få minutter. Det smarte er også, at hvis du har en rest kartofler, så vil retten kun koste dig få kroner at lave.

Kartofler – olie – krydderi. Voila. Uhm 🙂

Du bliver overrasket over hvor mange kartofler I kan spise, når de serveres på denne måde. Man kan spise 3-4 stk. pr. mand mindst og med garanti vil der blive spist mange flere, så lav gerne rigeligt 🙂Knuste kartofler med ost & barbecue - opskriftKartoflerne kan spises som tilbehør til mange retter, men faktisk er de også rigtigt lækre at nyde alene bare som snacks til en øl måske? Det er virkelig et hit at servere aioli til som dip Prøv også med guacamole – uhm 🙂

Du vil blive SÅ populær hvis du tryller en portion og tænk sig, at lækkerierne faktisk bunder i et stop madspilds-påhit.

Jeg elsker bare de knuste kartofler og efter vi har prøvet dem, får vi næsten aldrig brasede kartofler mere.

Næste gang I skal have kartofler, så lav gerne lidt ekstra, så I vil have nok til en portion knuste kartofler dagen efter. Bare lige et lille tip til dig 🙂

Knuste kartofler smager så lækkert som chips og jeg glæder mig til at eksperimentere endnu mere med opskriften. Måske man kunne toppe dem med bacon også? Uhm det ville også være et hit tror jeg 🙂

Hjemmelavede sprøde kartoffel-chips – glæd dig til din første portion 🙂Knuste kartofler med ost & barbecue - opskrift

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •