Svensk pølseret. <3 I dag får du opskriften på den klassiske populære ret som alle kan lide.
Svensk pølseret er en af de gode køkken-klassikere – ja nogen ville kalde den for “alle børns livret”. Vi voksne følger nu ret godt med, så du skal lave en kæmpe stor portion, når du laver denne populære pølsegryde.
Svensk pølseret er en nem og billig ret og du skal bruge ganske få ingredienser. Mon ikke du har dem alle i dit køkken?
Jeg bruger ketchup til den svenske pølseret, fordi jeg synes det giver en mildere/blidere smag. Jeg tilsætter også koncentreret tomatpuré, men ketchup i retten er altså et hit. Det må du prøve.
Retten er oplagt at lave, hvis du har en rest kolde kogte kartofler. Måske du skulle trylle en portion svensk pølseret i stedet for at lave biksemad en dag?
Har du ingen kogte kartofler og orker du ikke at skrælle og koge, så kan du til nød bruge kartofler fra glas.
Nogen rynker på næsten af den slags kartofler, men i en snæver vending går de nu ganske fint an, og til denne ret vil de være fine at bruge.
Du kan også lave svensk pølseret med pasta? Tjek f.eks. denne opskrift ud her:

Svensk pølseret er hjemmelavet fastfood og det er både hurtigere og langt billigere end at ringe til pizzamanden.
Dine børn vil juble, når du serverer denne menu. Tro mig 🙂
Glæd dig. I dag får du opskriften på:
Svensk pølseret – nem populær opskrift med ketchup og tomatpuré

Ingredienser
- 6-800 gram pølser i skiver 1-2 pakker. Jo flere jo bedre
- 1½-2 kg kogte kolde kartofler (glas-kartofler kan også bruges) kan erstattes med kold pasta
- 2 store hakkede løg
- 140 gram koncentreret tomatpure
- 2½ dl fløde evt. Milda fløde light kan erstattes af mælk eller kaffefløde
- 1-2 dl ketchup
- Salt peber
- 1 spsk stødt paprika.
- Frisk purløg
Sådan gør du
- Snit løg og pølser og svits i smør. Paprika svitses med.
- Kartofler skæres i skiver og tilsættes.
- Kartoflerne snittes i. Fløde, ketchup og tomatkoncentrat tilsættes.
- Rør blandingen rundt. Tilsæt salt og evt. peber. Synes du blandingen er for fast, så tilsæt evt. lidt ekstra ketchup ell. fløde/mælk.
- Blandingen omrøres og snurre under låg i ca. 15 minutter ved middelvarme. Rør et par gange, så pølseretten ikke brænder på.
- Pølseretten smages til evt. med mere paprika, salt, ketchup
- Drys med frisk purløg og servér straks.
Noter
Den klassiske børnevenlige ret med kartofler, løg og pølser i tomatsovs med ketchup – nem og billig aftensmad
Rigeligt med løg og pølser er hemmeligheden bag denne ret, sammen med ketchup og fløde selvfølgelig også 🙂
Du vil blive overrasket over hvor lækkert pølseretten smager og opskriften er så rørende let og enkel at lave, ja faktisk så nem, at dine børn fint vil kunne være med i køkkenet.
Børnene vil med garanti være gode til at skære pølser i skiver, men der er jo nok en risiko for at der ikke vil være så pølser tilbage til retten bagefter 😉
Jeg er sikker på at I får jer en ny køkkenfavorit derhjemme, når først I har prøvet denne ret én gang.
Svensk pølseret er en lækker ret du nemt og hurtigt kan lave, hvis du har en kartoffelrest fra dagen før, helt i stop madspild ånd. Kartoflerne skal i så fald bare snittes i, og der vil være mad til mange indenfor en halv time. Bare spring på.
Har du lidt frisk purløg i haven eller en krukke i haven så skær/klip en lille portion til at drysse over den svenske pølseret. Purløg fungerer ikke bare som pynt. Den er også en rigtig god smagsgiver til denne ret.
Velbekomme. Så er der serveret.
Retten tager under en halv time at lave, hvis du har en rest kogte kartofler.
Er sikker på at dine børn – eller børnebørn – vil ELSKE dig for denne menu! Det gjorde mine! Selv med kartoffelskrælning og kogning vil det være en hurtig ret og du kan snildt lave portionen så stor, at I vil have nok til 2 dage.
Fastfood klar på ingen tid. God fornøjelse med din svenske pølseret 🙂