Har du en rest flæskesteg og en rest kartofler fra en flæskestegsmiddag eventuelt?

Ofte er der en halv flæskesteg og en halv gryde kartofler til rest når vi her i huset har fået flæsksteg til søndagsmiddag. Hvad stiller man op? Man kan spise stegen kold, snitte kartoflerne i sauceresten, varme rødkål og voila. Men altså det er jo ligesom prøvet før og ikke så spændende i længden?

Man kunne jo også lave “smashed potates” og en ribbenstegssandwich?

Denne dag skulle det være grahamsboller. Jeg fulgte anvisningen på pakken. Mener det var 6 dl. vand, 50 gram gær, salt, lidt olie og en pakke grahamsmel. Tjek lige på pakken ikke? Der plejer altid opskrifter du kan følge på Amo’s brødpakker.

Bollerne æltes på røremaskinen og hæver minimum 30 minutter. Sæt evt. dejen til hævning i ovnen på 50 grader. Så går det lidt hurtigere! 😉

Dejen formes til boller der pensles med tykmælk eller vand og drysses med korn og kerner. Her nigellafrø, solsikkekerner og bygflager.Imens bollerne hæver laver du smashed potatoes. Frit oversat betyder det vel “maste kartofler” og det passer meget godt med det det er. En fladmast kartoffel!

Note : Det er kogte kolde kartofler du skal bruge. Vigtig pointe. Tak til Simon for korrekturen 🙂

Mas kartoflerne med flad hånd og pensl med rigeligt olie. Rigeligt olie. Kartoflerne suger som små SVAMPE!Knuste kartofler med paprika - nem opskriftNår du har penslet med olie, så drys med groft salt og dine yndlingskrydderier. Her hvidløgspeber og paprika.Knuste kartofler med paprika - nem opskriftKartoflerne sættes i ovnen. 200 grader varm luft til de er færdige. Mindst en halv time. De skal være sprøde og gyldne.Knuste kartofler med paprika - nem opskriftKnuste kartofler med paprika - nem opskrift10 minutter før kartoflerne er færdige kan de sagtens pensles med en ny omgang olie. De fortsætter bare med at suge olie, men olien gør underværker her. Kartoflerne bliver knasende sprøde. De smager snackagtigt olie/saltagtigt godt. De smager SÅ meget bedre end de sædvanlige brasede kartofler man plejer at spise på dag to!

Nogen kan også finde på at drysse revet parmesanost over og gratinere det på kartoflerne de sidste 5 minutter. DET kunne også være lækkert tænker jeg, men har ikke prøvet det.Knuste kartofler med paprika - nem opskriftBollerne er jo selvfølgelig stoppet i ovnen sammen med kartoflerne for at udnytte ovnvarmen og spare tid.

Der kom da vist lige lidt for meget gær i de boller her. De er hævet op så de nu står så tæt at de ligner brydebrød. Men fine er de blevet. Alligevel 🙂Flæskestegen blev skåret i skiver, sværen var stadig sprød. Rødkål blev lunet og på pludselig var der dagen-derpå-flæskestegs-burger med sprøde lækre kartofler.

Smashed potatoes. Stop madspild. Stop kartoffelspild! 🙂

Skal din familie spise burgere kan jeg KUN anbefale at bage burgerbollerne selv. Der er kilometer til forskel fra supermarkedets købte “pap-brød” .

Denne flæskestegsburger blev nydt i en sensommersolstribe udendørs. Jeg er bare SLET ikke klar til at lukke ned for havemøbler, udeliv og måltider i det fri!


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.