Nemme sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

  • Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

Vi har spist pizza i dag. En bestillingsordre fra sønnike.

“Kan du ikke lave de dér pizzaer der bliver rigtigt sprøde?”

Jo da, det kan jeg da og jeg ved heldigvis lige hvilke pizzaer han mener. De hurtige pizzaer med dej der bare skal smøres ud på en bageplade i et særligt tyndt lag. Ja det lyder næsten for godt til at være sandt:-)Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

Dejen skal hverken æltes eller udrulles og på denne måde kan du lave 3 bradepande-pizzaer til din familie på under 1 time alt inclusiv.

Jeg har skrevet om pizzaerne før under navnet pizzabrød eller deep-panpizzaer – jamen de bliver jo ved med at være gode og jeg eksperimenterer jo lidt hver gang, så denne opskrift er også ny.DSC_1686

Vi havde en tykmælksrest som jeg baserede dejen på. Tykmælk er godt i alle former for bagværk. Jeg brugte også lidt mel fra mit Manitoba-mellager. Manitobamel er mel med særligt god hæveevne og jeg har skrevet om melet før . Denne meltype er perfekte i alle former for bagværk og i pizza også.Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

 

Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel
Sprøde pizzaer med skinke og Manitobamel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Nemme sprøde pizzaer med skinke og manitobamel
Kategori: nemme pizzaer, pizza
Keyword: nemme pizzaer, Pizza, pizza uden æltning og hævning
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,3 liter tykmælk
  • 50 gram gær
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 dl. fuldkornshvedemel
  • 9 dl. Manitobamel eller almindeligt hvedemel

Oliedyp: 1½ dl. olie, 4 fed pressede hvidløg, 3 spsk. tørret oregano, 1 spsk. hvidløgspeber, 1 tsk. salt)

    Fyld: 1 pakke revet ost, 4-5 pakker skinke, 2 glas champignon,  løg i skiver og 1 peberfrugt i skiver.

      Sådan gør du

      • Rør gæren ud i tykmælken
      • Tilsæt salt, sukker og citronsaft
      • Rør fuldkornsmel og Manitobamel i.
      • Konsistensen bliver ca. som havregrød.
      • Smør/træk dejen ud på bageplader beklædt med bagepapir i så tyndt et lag som muligt.
      • Rør oliedyppen sammen og fordel den over pizzaerne med en dejspatel.
      • Lad pizzaerne stå et lunt sted imens du gør fyldet klar.
      • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
      • Fordel pizzafyldet på pizzaerne: Først ost så skinke, løg og peberfrugt. Har du andet yndlingsfyld, så brug gerne det.
        Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel
      • Bag pizzaerne 20-30 minutter v. 225 grader varmluft eller til de er sprøde og gyldne.
        Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel
      • Pizzaen klippes nemmest i mindre stykker og serveres straks.
        Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

      Noter

      Fyldet kan varieres i det uendelige Brug gerne det fyld du har lyst til og almindeligt hvedemel hvis du ikke lige har Manitobamel. Erstat gerne tykmælk med mælk eller vand, men pizzaerne bliver gode med tykmælk

      Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

      Hvad siger du så? En nem måde at lave pizza på synes du ikke?

      Siden vi er begyndt at lave disse hurtige pizzaer, har vi ikke gidet at ælte og rulle pizzadej ud. Det er så nemt! Prøv det, jeg er sikker på du bliver begejstret for denne pizzaproces, som gør det overskueligt at lave hjemmelavede pizzaer selv på en lang, sen og travl hverdagsdag.

      Pizzaprocessen i billeder fra start til slut.

      Vi plejer at spise grøn salat til pizza, men det var ikke på lager i dag. Vi gad ikke handle, så vi måtte nøjes med alt godt fra køkkenskabet. Det blev til smørristede majs med salt.

      DSC_1704

      Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

      En skøn lørdagsmenu. Der er pizza til i morgen også, til frokost eller til aften. Vi får købt noget salat, det passer perfekt til hjemmelavet pizzaer. På dag 2 lunes pizzaerne nemmest i ovn v. 100 grader, på bagepapir. Så bliver de sprøde og lækre igen.

      Pizza-stykkerne er også gode i madpakkerne, men ellers vil de være perfekte at servere på et buffetbord, til børnefødselsdagen, eller som “skrub-af-mad” en dag i har haft gæster.

      Nogle skriver til mig, at efter de er begyndt at lave pizzaer på denne måde, så har de helt droppet den klassisk udrullede pizzzadej.

      Mon ikke også du bliver fan af denne nemme pizza-fremstillingsmetode? Jeg tror det 🙂

      8
      Skriv en kommentar

      4 Kommentar tråde
      4 Tråd svar
      0 Følgere
       
      Mest reagerede kommentar
      Hotteste kommentar tråd
      4 Kommentar forfattere
        Tilmeld mig notifikationer  
      Nyeste Ældste Flest stemmer
      Underret mig om
      Lone skjøtt

      Har du prøvet at bage dem uden bagepapir?

      Lone skjøtt

      Hejsa, jeg prøvede at lave disse pizza’er i dag. Dejen er rigtig nok meget nem, men synes de var meget svære at få fri af bagepapiret og de var kun sprøde i det yderste. De blev bagt ved 225 g varmluft i 25 min. Hvad tror du jeg har gjort fejl?
      Vil gerne det lykkes næste gang for de smagen er super.
      Vh. Lone

      Jette

      Hej Gitte
      I stedet for olie, ville man så kunne bruge en hjemmelavet tomstsauce ?
      Ps. En dejlig blog du har 🙂

      Solvejg

      Godt ide med pizza her i al juleriet.
      Din opskrift skal prøves af, for det lyder godt nok nemt – og det ser lækkert ud.

      Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer