•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

Vi har spist pizza i dag. En bestillingsordre fra sønnike.

“Kan du ikke lave de dér pizzaer der bliver rigtigt sprøde?”

Jo da, det kan jeg da og jeg ved heldigvis lige hvilke pizzaer han mener. De hurtige pizzaer med dej der bare skal smøres ud på en bageplade i et særligt tyndt lag. Ja det lyder næsten for godt til at være sandt:-)Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

Dejen skal hverken æltes eller udrulles og på denne måde kan du lave 3 bradepande-pizzaer til din familie på under 1 time alt inclusiv.

Jeg har skrevet om pizzaerne før under navnet pizzabrød eller deep-panpizzaer – jamen de bliver jo ved med at være gode og jeg eksperimenterer jo lidt hver gang, så denne opskrift er også ny.DSC_1686

Vi havde en tykmælksrest som jeg baserede dejen på. Tykmælk er godt i alle former for bagværk. Jeg brugte også lidt mel fra mit Manitoba-mellager. Manitobamel er mel med særligt god hæveevne og jeg har skrevet om melet før . Denne meltype er perfekte i alle former for bagværk og i pizza også.

Manitobamel kan købes i langt de fleste supermarkeder, men kan du ikke opdrive sådan en melpose, så kan almindeligt hvedemel jo også sagtens bruges. Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamelOpskriften på pizzadejen er rigtig nem, for dejen skal bare smøres på bagepladen. Nemmere bliver det ikke. Opskriften får du lige her:

Pizza med Manitobamel nem bradepandepizza:

Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel
Sprøde pizzaer med skinke og Manitobamel
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Nemme sprøde pizzaer med skinke og manitobamel
Kategori: nemme pizzaer, pizza
Keyword: bradepandepizza, nemme pizzaer, Pizza
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,3 liter tykmælk
  • 50 gram gær
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 3 dl. fuldkornshvedemel
  • 9 dl. Manitobamel eller almindeligt hvedemel

Oliedyp:

  • dl olie raps- eller solsikkeolie
  • 4 fed pressede hvidløg
  • 3 spsk tørret oregano
  • 1 spsk hvidløgspeber
  • 1 tsk salt

Pizzafyld:

  • 200 gram ost revet
  • 4-600 gram skinke strimler eller tern
  • 500 gram champignon i skiver eller 2 glas
  • 2 løg i skiver
  • 1 peberfrugt i skiver

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i tykmælken
  • Tilsæt salt, sukker og citronsaft
  • Rør fuldkornsmel og Manitobamel i.
  • Konsistensen bliver ca. som havregrød.
  • Smør/træk dejen ud på bageplader beklædt med bagepapir i så tyndt et lag som muligt.
  • Rør oliedyppen sammen og fordel den over pizzaerne med en dejspatel.
  • Lad pizzaerne stå et lunt sted imens du gør fyldet klar.
  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Fordel pizzafyldet på pizzaerne: Først ost så skinke, løg og peberfrugt. Har du andet yndlingsfyld, så brug gerne det.
    Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel
  • Bag pizzaerne 20-30 minutter v. 225 grader varmluft eller til de er sprøde og gyldne.
    Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel
  • Pizzaen klippes nemmest i mindre stykker og serveres straks.
    Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

Noter

Fyldet kan varieres i det uendelige
Brug gerne det fyld du har lyst til og almindeligt hvedemel hvis du ikke lige har Manitobamel.
Erstat gerne tykmælk med mælk eller vand, men pizzaerne bliver gode med tykmælk
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme, sprøde og lækre pizzaer med skinke, løg og peberfrugt

Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

Hvad siger du så? En nem måde at lave pizza på synes du ikke?

Siden vi er begyndt at lave disse hurtige pizzaer, har vi ikke gidet at ælte og rulle pizzadej ud. Det er så nemt! Prøv det, jeg er sikker på du bliver begejstret for denne pizzaproces, som gør det overskueligt at lave hjemmelavede pizzaer selv på en lang, sen og travl hverdagsdag.

Sådan laver du de nemmer bradepizzaer – se billederne fra start til slut:

Vi plejer at spise grøn salat til pizza, men det var ikke på lager i dag. Vi gad ikke handle, så vi måtte nøjes med alt godt fra køkkenskabet. Det blev til smørristede majs med salt.

DSC_1704

Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

En skøn lørdagsmenu. Der er pizza til i morgen også, til frokost eller til aften. Vi får købt noget salat, det passer perfekt til hjemmelavet pizzaer. På dag 2 lunes pizzaerne nemmest i ovn v. 100 grader, på bagepapir. Så bliver de sprøde og lækre igen.

Pizza-stykkerne er også gode i madpakkerne, men ellers vil de være perfekte at servere på et buffetbord, til børnefødselsdagen, eller som “skrub-af-mad” en dag i har haft gæster.

Nogle skriver til mig, at efter de er begyndt at lave pizzaer på denne måde, så har de helt droppet den klassisk udrullede pizzzadej.

Mon ikke også du bliver fan af denne nemme pizza-fremstillingsmetode? Jeg tror det 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •