•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jeg sidder her i sommerhuset og kniber mig selv i armen. Vejret er himmelsk. Fuglene synger fra tidligt til sent. Himlen er blå. Alt er stille, lige bortset fra insekternes summen. Solen går ned i havet og nogle gange er den orange, nogle gange dybrød. Udsigten er aldrig den samme og den fascinerer hver eneste aften. Vi kigger med hver gang – er de største fans.Alt er godt. Fred og harmoni. Fester og dimissioner er overstået. Der er kun et enkelt lille men. Hvorfor var det nu lige, at vi ikke havde søgt om sommerferie NU hvor vi trænger allermest og vejret er så helt igennem stålende fantastisk?

I år har har vi ikke længere børn der har skoleferie og vi tænkte, da ferien skulle planlægges: “vi venter da bare til august så. Det er jo også der vejret er allerbedst”.Godt så.

Lige nu forstår jeg mig slet ikke på de tanker vi havde dengang. Det er jo lige NU vi trænger allermest til ferie ovenpå dette forårs strabadser: kæmpefest, studenterdimission, Amandas flytning. Vi har kørt i højt gear og det har givet god energi javist, men IH GUDER hvor ville en ferie lige nu da bare have været skøn!

Føler jeg mig bitter? Ork nej. Let fortrydelig? JA! Misundelig på dem der har ferie lige nu og sender det ene mere skønne feriebillede efter det andet fra det store udland? JAAA!

Jeg nyder feriebillederne og føler næsten lige at jeg er med på ferie så, men æste år inviterer jeg nu alligevel en meterorolog og en krystalkuglemand med, når ferien skal planlægges. Sådan én der kan fornemme hvornår vi trænger til ferie allermest OG hvor vejret samtidigt er fantastisk! Det ville være toppen!Nå men heldigvis er jeg ikke den fortrydelige type i lang tid af gangen. Bitter er jeg aldrig. Jeg står op til en ny dag hver dag og er som regel i fint humør. Ser muligheder frem for begrænsninger, der hvor jeg står.

Hvis man ikke har ferie, hvad kan man så gøre?

Det er med at trække feriefornemmelserne med ind i hverdagen, så den også lige pludselig vil føles som ferie. Weekenderne har vi jo heldigvis også, og måske man kan snige sig til at afspadsere lidt en eftermiddag og gå lidt tidligt? På fredag har vi alle fri og der tager vi på eventyr til Nordjylland. Vi skal til Løkken, Blokhus og Lønstrup og helt sikkert besøge Giebelhausen keramik der

Vi er jo også så heldige, at vi har et sommerhus tæt på. Jeg kan sagtens køre til og fra arbejde herfra og det gør jeg i stor stil, når vejret er godt.

I disse dage er vi kørt i sommerhus og miraklet sker altid. Efter få minutter indfinder feriestemningen sig. Mikkel og jeg bliver her et par dage og leger ferie. Griller. Kigger havudsigt. Beundrer solnedgang og….smører en madpakke. Der er rigtigt meget godt at sige, også selvom jeg lige om lidt skal køre ind og passe min aftenvagt på et varmt bibliotek. Feriestemningen har bredt sig på biblioteket. Vi spiser “vi har det mega-varmt-is” til kaffepausen og gode kolleger giver på skift feriekage. Stemningen er lys og let, selvom vi på kontoret stadigvæk er ambitiøst produktive. Når vi ikke er så mange kolleger, kommer der ikke mange mails og der bliver ro til fordybelse, til store opgaver der også skal klares.

Lånerne kommer og spørger på “Turen går til…” bøger i stor stil, og det føles jo næsten som at komme lidt med på ferie, når man får en lille snak om hvor turen går hen. Der efterspørges også ferielæsning i stor stil og jeg stornyder det, at andre – ligesom jeg – også finder glæden ved at læse i ferien. “Alt godt kommer til den der venter”…..og jep, gem da lige lidt godt vejr til os i august, ikke?

Vores ferieplaner? Alt står åbent lige nu. Norge, Frankrig, Ø-hop i Danmark. Intet ligger fast og nobody knows. Måske man skulle invitere en meteorolog og en krystalkuglemand med på råd? Det tror jeg ville være en RIGTIG god idé 🙂

Jeg håber du har det skønt, der hvor du er, hvad enten du har ferie eller også venter lidt med det?

Vigtigst er, at vi er sunde, raske, glade og lykkelige. Det er jeg og hver eneste dag er jeg vældig taknemmelig for det jeg har og det jeg får. Jeg nyder livet. Det hele – både i og udenfor sommerferien <3Solen skinner og jeg vil gribe madpakken og suse på job. Jeg vil nyde turen med udsigt over kornmarkerne, der stråler så smukt op imod himlen blå. Havet kan jeg også se. Turisterne på landevejen. Feriestemningen har ramt mig allerede – selvom  jeg på papiret må vente til august.

Rigtig god sommerdag til dig -ferieagtige-hilsner til dig fra sommerhuset –

Gitte 


  •  
  •  
  •  
  •  
  •