Studentergilde i haven – fest og sommerglæde

I mandags var der atter fest og glæde hjemme hos os. Mikkels klasse var på studentertur – godt pyntede – i den pyntede studenterlastbil. Solen skinnede. Der var hujen og jubel men også træthed og balanceproblemer at spore hos et par stykker 🙂

Det var festligt da lastbilen kom kørende ned af villavejen. Båthorn, musik og tågehorn skabte liv og glædeligt røre i byen. Turen begyndte kl. 10.00 og de ankom først hos os kl. 17.00. Dagen havde sat sig sine spor i flokken. De var selskabeligt overrislede men feststemningen var intakt og sikke da en flok søde mennesker.

De unge mennesker var glade og imødekommende, men trætte og det var rørende at se den omsorg flokken tog for hinanden. Dem der havde brug for en hånd at støtte sig til, fik hurtigt en skulder og dem der tydeligvis havde brug for vand, men mest selv havde lyst til øl, fik venligt og betænksomt stillet glas koldt vand foran sig. 😉

Som forældre var det betryggende at se, at flokken stod sammen og hjalp hinanden, når de havde behov. Det havde været en lang dag og lastbilen nåede vidt omkring.

Det blev en intens ½ time hos os og vi nød selskabet og minutterne fra start til slut.

Som værter havde vi lagt hovederne i blød i forhold hvad vi skulle servere. Hvad kunne de spise? Hvad kunne de drikke?

Temperaturen var glohed og vi var opmærksomme på at have rigeligt med kolde drikke også ikke-alkoholiske. Vi fyldte vandkaraflerne 8 gange og var i akut bekneb for isterninger….og askebægre – askebægre havde vi slet ikke tænkt på. Festrygere var der åbenbart mange af i flokken 🙂

Du får lige lidt fiduser her, som du måske kan bruge, hvis du engang skal holde studentergilde:

Ankommer flokken sidst på dagen, er appetitten ikke voldsomt stor, men servér gerne noget rigtigt mad, der kan fylde godt i maven, og som kan håndteres med en hånd uden bestik 🙂

Hav også gerne mobil-opladere/strømbanker klar, til de strømfattige telefoner.
Vi anrettede også små skåle med ærter, blåbær, kirsebær, jordbær, peanuts og de gode karamelsnitter

Skålene med ærter, blåbær, jordbær og peanuts var næsten tomme efter besøget – måske varmen også har spillet ind her?

Jeg bagte også en kæmpe portion grove foccacia med salt og oregano og smurte dem med 4 slags pålæg: rullepølse/løg, spegepølse/remoulade/ristede løg/, ost/peberfrugt og kyllingebryst/peberfrugt. Jeg afspadserede mandag eftermiddag og gik straks i gang med foccacia-bollerne. Efter afkøling var de klar til pålæg.  Jeg beklædte to bageplader med sølvpapir og brugte den som serveringsfad.

Jeg halverede foccacia-bollerne og kunne nemt smøre/lægge pålæg på. Jeg smurte foccacia-bollerne ½ time før de ankom og dækkede til med staniol og viskestykker, så de var klar til servering

 

Forventningens glæde var stor og forberedelserne havde taget nogle timer. Pludselig var den halve time gået og flokken kørte afsted igen. På vejen ud af haven greb mange en foccacia-bolle til turen og de alkoholiske drikkevarer blev også taget med: “Vi har et lille lager i bilen, til turen”. Så fint – tænk hvis en akut tørst nu skulle opstå 🙂

Fadene var rippede og bar præg af en hurtig og effektiv fest.

Tilbage stod vi som værter. Lidt rundtossede af det hurtige og intense besøg. Kompakt glæde indeni. Kompakt jubel. Let mor-bekymring over de lidt for berusede. Vært-overvejelserne: serverede vi nu det rigtige? Var der noget andet de havde haft mere lyst til?Tilbage stod vi med et helt fad foccaciaboller og div. skåle med snacks.

En hurtig tanke meldte sig. Vi inviterede naboerne på et hurtigt og spontant efter-studentergilde i haven. De var kommet sent hjem fra job og var SÅ takmemmelig. Vi hyggede os nogle dejlige timer og herligt, at vi kunne strække festlighederne lidt, når nu den halve time var så hurtigt overstået.

I familien ser vi tilbage på nogle hektiske uger med kæmpe fødselsdagsbrag for 80 mennesker og studenterfejring. Mikkel – studenten – har fået fester nok og synes vi skal springe studentergildet for familien over. Det er ok og måske det er meget godt, vi har nogle knap så fest-begivenhedsrige uger forude.

Dejligt du havde lyst til at læse med på alle vores fejringer i familien. Mon ikke snart bloggen vender tilbage til mere “normale” opskrifter igen 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.