Karamelsnitter med mandler – sprøde sirupssmåkager med salt

  • Karamelsnitter med mandler - sprøde sirupssmåkager uden æg
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Karamelsnitter med mandler - sprøde sirupssmåkager med saltDe sprøde karamelsnitter med salt er en stor succes, både her i huset, på mit arbejde og på bloggen. Snitterne er nemme at lave og så er kombinationen af karamel/sirup og salt bare helt genial.

Vi har lavet karamelsnitterne mange gange og i dag blev der bagt en ny portion. I morgen kommer der nemlig en lastbil-fuld glade studenter på besøg og jeg kunne jo næsten ikke lade være med at kage-forkæle dem bare lidt. Gid de kunne blive så længe, at jeg kunner servere sønderjysk kaffebord for dem. Det gad jeg da bare godt. 😉Karamelsnitter med mandler - sprøde sirupssmåkager uden ægJeg prøvede en ny variant i dag med mandler og halløj hvor var det altså bare en god kombination. Ristede mandelstykker, karamelliseret sukker og salt på toppen af kagerne, gav altså bare en rigtig god smag. Har du mandler på lager, så prøv endelig den version. Grofthakkede hasselnødder vil også kunne bruges tror jeg. Karamelsnitter med mandler - sprøde sirupssmåkager med saltKagerne er rasende hurtige at lave og de er helt perfekte hvis man ikke kan tåle æg, for der er nemlig ikke æg i. Også smart, hvis man er lækkersulten og ikke lige har æg i køleskabet. 😉

Ingredienslisten er utrolig kort og mange har spurgt mig, hvordan kagerne kan smage så lækkert, når der er så få enkle ingredienser i. De smager faktisk næsten for godt til at være sandt. 🙂Karamelsnitter med mandler - sprøde sirupssmåkager uden ægNu skal jeg ikke trække den længere. Du får opskriften lige her:

Karamelsnitter med mandler - sprøde sirupssmåkager uden æg
Karamelsnitter med mandler - sprøde sirupssmåkager med salt
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Samlet tid: 21 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 100 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 160 gram blødt smør
  • 1,5 dl sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 8 spsk lys sirup
  • 5 dl hvedemel
  • 2 tsk natron
  • 2 håndfulde mandler
  • Drys: Rørsukker eller alm. sukker, mandeldrys og flagesalt.

Sådan gør du

  • Smelt smørret 15-20 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Rør sukker, vaniljesukker og sirup sammen og tilsæt smørret.Dejen kan røres blot med ske
  • Bland hvedemel og natron og rør det i.
  • Hak mandlerne og tilsæt halvdelen til dejen, og gem resten til drys
  • Ælt dejen med hænderne til sidst, så vil den hænge bedre sammen. Tilsæt evt. 1-2 spsk ekstra sirup, hvis dejen er for smuldrende.
  • Del dejen i 6 lige store klumper
  • Beklæd 2 bradepander med bagepapir. Der skal være 3 dejstænger på hver plade.
  • Form dejpølser så godt du kan. De skal fylde bagepladens lange led. Tryk dejpølserne flade med håndroden
  • Drys med rørsukker, lidt flagesalt og resten af de grofthakkede mandler. Tryk drysset godt ned i dejstængerne med håndroden.
  • Bag kagerne 6-7 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige, når de er gyldne og
  • lidt mørkebrune i kanten. Hold godt øje med dem. De må ikke blive for mørke.
  • Skær straks snitter ud når stængerne er kommet ud af ovnen. De skal være ca. 1½-2 cm. Brug din skarpeste kniv i skuffen 😉
  • Lad karamelsnitterne afkøle på bagepladen. De bliver helt sprøde, når er er kolde. Put først kagerne i kagedåse, når de er helt kolde.
  • Synes du dine kager er for bløde, så

Karamelsnitter med mandler - sprøde sirupssmåkager med saltHalløj hvor er det altså bare nogle lækre kager! Der bliver ca. 100 kager ud af denne portion, afhængigt af hvor brede du skærer snitterne ud. Tror mig. Kagerne vil være et hit hvorend du tager dem med hen, så bag gerne 100 stk og tag dem du ikke lige bruger på bagedagen med på kaffevisit eller til dine kolleger måske?

Hvis du synes beskrivelsen lyder lang og omstændelig, så fortvivl ej. Kig med på billederne her – så kan du se hvor nemt det er.

En-to-vupti så er der et fad sprøde karamelsnitter klar til dig. Vi har prøvesmagt en del i dag men mon ikke der er kager nok til studenterne i morgen? Karamelsnitter med mandler - sprøde sirupssmåkager uden ægBare rolig. Vi har også puttet øl, cola og Mokai på køl og så har kyndige folk på bloggens Facebook-side rådet mig til, at vi også skal lave nogle termokander kaffe. God ide 🙂

Vi har også købt 3 forskellige slags peanuts og så har Mikkel bestilt hjemmelavede Foccacia-boller smurt med pålæg: rullepølse, ost, spegepølse og kyllingebryst.

Det skal være de gode foccaciaboller med oregano og olie på toppen og med havregryn i. Jep min søn – det skal du få. 🙂

Glæder mig til at hilse på de unge mennesker i morgen. Du får lige en rapport bagefter, ok? 🙂

Håber du har haft en dejlig weekend. Jeg har skrevet dette indlæg imens jeg har set en sindssygt nervepirrende landskamp. Der er vist ikke andre end mig i hele Danmark der har præsteret at skrive en småkageopskrift undervejs, tror du? 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer