Spidskål med bacon – stegt i ovn eller på grill. Nemt og lækkert

  • Spidskål med bacon - stegt i ovn. Nemt og lækkert

Spidskål med bacon - stegt i ovn eller på grill. Spidskål er en af mine favorit-grøntsager. Den er rund og mild i smagen og man kan faktisk spise ustoppeligt meget spidskål, næsten uanset hvordan det er tilberedt.

På bloggen finder du en lang stribe opskrifter med spidskål – dem alle kan du finde her.

Den mest populære spidskålsopskrift på bloggen er nok æggekagen med spidskål og bacon, som smager virkelig skønt. Vil du nøjes med kun at kigge på æggekageopskriften, så kig med her
Spidskål med bacon - stegt i ovn eller på grill. Nemt og lækkertI dag skal du høre om endnu en lækker spidskåls-opskrift. En spidskåls-ret der er et hit her i familien og som er SÅ nem at lave, at forberedelserne kun tager ganske få minutter.

Du skal kun bruge ganske få ingredienser og faktisk kan retten laves helt uden opskrift, fordi den er så nem.

Pyt, du får opskriften alligevel, så brug den da lige første gang. Tro mig, næste gang, behøver du den ikke. 🙂

Retten kan laves både i ovn, på grill og på stegepande. På grillen skal tilberedningstiden nok forkortes lidt, men spring du bare på. Opskriften får du lige her 🙂Spidskål med bacon - stegt i ovn eller på grill. Nemt og lækkert

Spidskål med bacon - stegt i ovn. Nemt og lækkert
Stegt spidskål med bacon smager skønt og er meget nemt at lave. 
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Spidskål med bacon - stegt i ovn eller på grill.
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: bacon, ovnstegt spidskål med bacon, Spidskål, spidskål med bacon
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 spidskål skåret i kvarte
  • 1 pk bacon i skiver ca. 6-8 stk.
  • Olie
  • Salt/hvidløgspeber (alm. peber kan også bruges)

Sådan gør du

  • Vask spidskålen og skær den i kvarte
    Spidskål med bacon - stegt i ovn. Nemt og lækkert
  • Pensl spidskålen med olie på alle sider og drys godt med salt/hvidløgspeber. Vikl baconskiverne omkring
    Spidskål med bacon - stegt i ovn. Nemt og lækkert
  • Læg spidskålen på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Spidskål med bacon - stegt i ovn. Nemt og lækkert
  • Steg spidskålen i ovnen ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft. Prik i spidskålen undervejs. Den er færdig, når den føles gennemstegt. Pas på den ikke branker
    Spidskål med bacon - stegt i ovn. Nemt og lækkert
  • Griller du spidskålen, så skal du grille ved inddirekte varme i ca. 7-10 minutter, måske lidt længere tid. Stik i dem, for at vurdere om de er færdige. Vend dem evt. undervejs
    Spidskål med bacon - stegt i ovn. Nemt og lækkert

Noter

Spidskålen kan også steges på en pande. Svits i smør og steg på alle sider, til kålen er gennemstegt. 
Du kan sagtens tilberede spidskålen uden bacon, hvis du ikke er bacon-storfan eller ikke lige har det på lager.

Spidskål med bacon - stegt i ovn eller på grill. Nemt og lækkertNemt, grønt og lækkert tilbehør med ganske få ingredienser.

Er du lidt kålforskrækket, kan det være du tænker “Yakk – det er ikke noget for mig tror jeg?!”.

Spring du bare på alligevel.

Spidskål er meget mildt i smagen og du kan slet ikke sammenligne det med “stærke” kåltyper som rosenkål og grønkål. Enten er man fan af disse, eller også er man ikke. Jeg må indrømme, at jeg synes rosenkål og grønkål godt kan være ret bitre i smagen, eller også er det bare barndomstraumer jeg endnu ikke har fået bearbejdet? 🙂Spidskål med bacon - stegt i ovn eller på grill. Nemt og lækkert

Når du spiser stegt spidskål, så opdager du faktisk næsten slet ikke at du spiser kål. Du vil forundres over hvor meget grillet/ovnstegt spidskål I kan spise, når det serveres på denne måde. Bacon er det 6. krydderi, er vi mange der mener, og den gode baconsmag fordeler sig på lækreste vis til spidskålen.

Spidskål med bacon smager skønt og jeg er sikker på at retten vil blive et hit hjemme hos dig. Her i huset skal vi tilberede to spidskål, når vi er samlet alle 4 i familien. Spidskål med bacon - stegt i ovn eller på grill. Nemt og lækkertOm vinteren er spidskål ret små i det, så vurdér lige mængden, når du står i supermarkedet/hos grønthandleren. Du skal beregne ca. ½ pr. mand.

Er du ikke storfan af bacon, så kan du fint udelade det. Stegt spidskål smager også ganske fint uden. Spidskål med bacon - stegt i ovn eller på grill. Nemt og lækkertRigtig god spidskålsfornøjelse til dig. Jeg er sikker på du får succes og at du bliver vild med smagen 🙂

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer