Denne menu er en rigtig god og nem hverdagsmenu og sund og fedtfattig er den faktisk også.
Prøv lynstegte gulerødder med stegte wienerschnitzler.
Retten smager rigtigt godt og er klar på ½ time. Retten er fedtfattig og vil du gerne undgå kulhydrater, er det en helt perfekt ret. Faktisk består retten kun af kød og grøntsager, så hvis du gerne vil tabe dig, så kig med her.
Jeg har brugt gulerødder og rødløg til retten, fordi jeg synes de grøntsager passer rigtigt godt sammen. Eksperimentér du gerne med helt andre grøntsager, hvis du har mod på det. Grøntsagerne er svitset sammen med timian og honning og det giver en super god smag til grøntsagerne.
Jeg har ladet wienerschnitzlerne stege på panden først, og har så bagefter ladet grøntsagerne stege i stegeskyen. Kødet har jeg holdt varmt imens.
Du kan også sagtens stege grøntsagerne i ovnen, hvis du synes det passer dig bedre?
En super nem menu og du får opskriften lige her. Måske skal retten på din menuplan i denne uge? 🙂
Stegte grøntsager med honning – nem opskrift
Ingredienser
- 1 kg gulerøddder i stave. Du kan bruge andre rodfrugter
- 4 rødløg i både
- 1 tsk timian tørret
- 2 tsk akaciehonning
- Salt/hvidløgspeber
- 3 wienerschnitzler al anden kød kan sagtens bruges. Kylling, koteletter, kalkunkød, fisk?
Sådan gør du
- Steg wienerschnitzlerne i rigeligt smør 2 minutter på hver side. Krydr dem godt. Læg dem på en tallerken og hold dem varme under stanniol.
- Skær gulerødderne i stave og rødløgene i både. Steg dem på panden i stegeskyen fra wienerschnitzlerne. Drys krydderi og dryp honning på. Tilsæt evt. lidt ekstra smør/olie til panden
- Vend grøntsagerne flere gange, så de bliver sprøde og stegte på alle sider
- Grøntsagerne er færdige, når de er sprøde og gennemstegte. Prik i dem med en gaffel. Lad wienerschnitzlerne på panden og lad dem stege med de sidste 5 minutter af stegetiden.
- Smag til, anret og servér
Noter
En sund og kalorielet aftenmenu, der smager skønt
Sæt kryds i kalenderen. For en gangs skyld får du en fedtfattig menu fra mig 🙂
Retten smager skønt og man kan fint blive mæt, også selvom retten kun består af kød og grøntsager.
Timian og honning giver en fin smag til grøntsagerne sammen med stegeskyen fra kødet.
En ultralet menu og hjemmelavet fastfood i den sunde ende.