Brownie med mandler – den bedste opskrift på chokoladebrownie

  • Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie Hvis du er vild  med chokoladesyndige sager, så kig med her. I dag får du opskriften på den skønneste brownie, fyldt med lutter gode sager: smør, mandler og chokolade.

Den gode brownie er en helt perfekt brownie; klæg, svampet og med intens chokoladesmag.

En brownie er en skøn dessertkage, som kan serveres med vaniljeis eller flødeskum til og gerne lidt friske bær også. Den vil også passe perfekt på ethvert kagebord. Skær den gerne ud i små firkanter inden, man kan nemlig kun spise små stykker.

Der bliver kage til mange i en brownie, for den gode chokoladesmag, og den store mængde sukker, gør, at kagen er sød og intens.  Kun de garvede, kan spise to stykker. Spiser du vaniljeis til kagen, kan to stykker dog snildt glide ned. 😉Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie

Denne brownie er nem at lave og og kagen bliver allerbedst, hvis du ikke lader den bage for længe. Den skal helst være lidt klæg i midten. Kagen har også godt af at sætte sig nogle timer før servering, og den kan sagtens bages dagen i forvejen.Jeg brugte smuttede mandler på toppen, fordi vi havde nogle til overs fra julen, men de kan godt undværes, hvis du ikke lige har dem på lager. Ristede mandler smager dog skønt, både i brownie-kagen og hvis du putter dem på toppen. De bliver sprøde og knaser godt. Mandler er perfekt i en brownie, så er det sagt. Uhm. 🙂

Du behøver ikke smutte mandlerne, men kan sagtens også bare hakke mandlerne groft (med skal) og drysse på toppen og/eller i dejen.Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie Uhm – mandler og chokolade passer bare så godt sammen. Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie Glæd dig til den lækre brownie. Du får opskriften lige her:

Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie
En skøn brownie med mandler og intens chokoladesmag
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Brownie med chokolade
Kategori: Dessertkager
Keyword: brownie, brownie med chokolade, chokoladebrownie, mørk chokolade, pesto med mandler
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 150 gram smør
  • 200 gram mørk chokolade
  • 350 gram sukker
  • 4 æg
  • 120 gram hvedemel
  • 100 gram kakaopulver
  • 150 gram mandler 50 gram hakkes groft og puttes i dejen, resten kan bruges på toppen af kagen
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Smelt smørret langsomt i en gryde. Bræk chokoladen i små stykker og lad det smelte med, ved svag varme.
  • Pisk æg og sukker og tilsæt smør/chokoladeblandingen
  • Sigt mel og kakaopulver i dejen og vend den rundt med en dejspatel
  • Hak 1/3 af mandlerne groft og vend dem i dejen. 
    Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie
  • Beklæd et ildfast fad med bagepapir og hæld dejen heri. Mit fad målte ca. 22-28 cm. Du kan også bruge et tærtefad,  men smør det godt og drys med rasp, så slipper kagen bedre
    Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie
  • Drys grofthakkede mandler eller læg smuttede mandler på toppen
    Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie
  • Bag kagen ca. 30  minutter v. 150 grader varmluft. 
    Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie

Noter

Du behøver ikke smutte mandlerne. Hak evt. bare mandlerne groft og put halvdelen i dejen og drys resten på toppen. Mandler kan også udelades helt.
Det kan være svært at vide, hvornår kagen er gennembagt. Den skal gerne være klæg i midten, men ikke flydende. Prøv med en strikkepind, om den er gennembagt eller mærk efter med hånden. Den skal føles lidt fast midtpå og ikke  "blød og svuppende". 
Kagen er fryseegnet

Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie Uhm – en skøn brownie! En helt perfekt kage faktisk. 🙂

Kagen er rørt sammen på få minutter og det er en nem kage at servere for gæster, fordi den kan laves i god tid i forvejen.

Måske du skulle prøve den som dessertkage til weekenden?

Kan I ikke spise hele kagen, så kan du fint fryse resten. Den bliver faktisk næsten endnu bedre af en tur i fryseren.

Bon appetit og rigtig god fornøjelse med den skønne brownie. Kagen var et hit hos os nytårsaften og jeg er sikker på at den også vil blive et hit hjemme hos jer 🙂
Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om