Spinatpesto. Her får du opskriften på en frisk og nem spinatpesto, der er meget hurtig og billig at lave.
Ej se lige en fin pesto jeg har lavet! Tjek lige den farve! Pestoen er med spinat og den blev bare så god!
Ideen opstod, fordi vi lige havde en lille rest spinat, der skulle bruges. Stop madspild i allerbedste stil. Straks tænkte jeg:
Kan man mon lave pesto med spinat?
Det skulle prøves! Når nu pesto smager så lækkert med basilikum, så burde man da også kunne bruge spinat?
Hvo intet vover, intet vinder! Pestoen med spinat blev en kæmpe succes. En meget frisk smag og så var den jo også fyldt med gode grøntsagsvitaminer. Man bliver bomstærk af at spise spinat jo! 😀
Pestoen havde vi fornøjelse af i flere dage, også selvom det var en lille portion. Den må du altså prøve!
Det blev en “billig” pesto version i dag, for jeg brugte mandler i stedet for pinjekerner. Parmesanosten udelod jeg også (men den kan dog sagtens tilsættes).
Vil du gøre pestoen endnu billigere at lave, så kan du erstatte mandler med solsikkekerner. Jeps man kan nemlig også sagtens lave pesto med solsikkekerner.
Spinatpestoen var super nem at lave – faktisk kan du lave den på næsten kun 5 minutter, næsten.
Få tips til hvad du kan bruge spinatpestoen til og få også flere lækre pesto opskrifter nederst i dette indlæg.
Opskriften er super nem og du får den lige her:
Spinatpesto opskrift – nem pesto med spinat
Ingredienser
- 60 gram frisk spinat kan erstattes med f.eks. frisk basilikum, ramsløg, persille, rucola?
- 60 gram mandler kan erstattes med pinjekerner eller solsikkekerner
- ¼ dl olie raps- eller solsikkeolie. Jomfruolivenolie kan også bruges
- 1 fed hvidløg smag til. Mere kan bruges, hvidløg kan også udelades
- 1 tsk citronsaft smag til
- salt
- evt. lidt akaciehonning/sukker smag til
- evt. parmesanost
Sådan gør du
- Skyl spinaten rigtigt godt og dup den tør. Læg spinaten i en minihakker eller blender. Jeg brugte min stavblender
- Tilsæt mandler, olie, citronsaft og hvidløg og blend nu pestoen, til den er fin og helt pureret. Smag til med salt og evt. lidt akaciehonning/sukker. Så er din pesto allerede klar
Noter
Du kan tilsætte parmesanost til din pesto
Opbevar pestoen på køl i tildækket beholder. Den kan holde sig minimum 2-3 dage, måske længere tid. Pesto kan også laves med krydderurter f.eks. persille, basilikum, ramsløg, eller citronmelisse. Prøv også denne ærtepuré.En nem lækker pesto med frisk spinat – du kan lave den på 5 minutter. Den må du prøve
Ej hvor var det godt jeg kastede mig ud i dette eksperiment! Det blev jo bare den lækreste pesto!
Vi spiste pestoen som tilbehør til tapas med brød og ost. Så lækkert!
Hvad kan man bruge den gode spinatpesto til?
Pestoen vil også være rigtig god at bruge i en pastaret, måske a la denne pasta ret med bacon og spinat?
Du kan også bare vende pasta med din spinatpesto som i denne opskrift på pesto pasta. Brug gerne med frisk pasta.
Man kan også blande pesto sammen med mayonnaise og så få en lækker pesto mayo. Den lækreste dip, til pommes frites eller grøntsagsstave f.eks. Få inspiration i denne opskrift på pesto mayo dip.
Man kan også bruge pesto til bruschetta – de sprøde ristede brød i ovnen? Det smager skønt! Få en god nem opskrift her.
Pesto er jo også lækker med ramsløg og jeg har også prøvet at lave pesto med citronmelisse. Mon ikke også vi kan bruge ærter, som i denne ærtepuré? Prøv også denne avocadocreme, den minder også lidt om pesto.
Vi må da også prøve at lave pesto med rucola og persille? Uh alle de lækre pesto’er vi har i vente. Heldige os. Håber du også bliver inspireret til pesto eksperimenter?
Nu har jeg jo helt fået lyst til at lave pesto med alt muligt andet også. Grøntsager og ikke kun krydderurter? Kun (pesto)-fantasien sætter grænser tænker jeg.
Prøv også denne gulerodspesto, den er også skøn.
Tip mig gerne i en kommentar herunder, hvis du har gode pesto ideer.
Rigtig god fornøjelse med spinatpestoen til dig.
Få flere opskrifter på pesto og andre gode nemme dip og puréer her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.