Svampede fedtfattige kakaomuffins

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Her følger opskriften på de allerlækreste kakaomuffins, der er svampede, søde og faktisk alligevel ikke så usunde.

Jeg tænker at det er tykmælken der gør dem så svampede? Man kan faktisk godt erstatte yderligere ½ dl fedtstof med ½ dl tykmælk uden  at det går ud over smag og kvalitet. Tykmælk er genialt i brød og kager, det tilfører fugt og blødgør som smør. Genialt!

Her i huset bager vi altid dobbelt portion, da vi ups som regel kommer til at spise lidt mange og hvis ikke, så bliver muffinsene ikke dårligere af at komme i fryseren. De bliver som nybagte, hvis de lige bliver lunet i mikrobølgeovnen eller bagt 5 minutter i ovnen igen.

Svampede fedtfattige kakaomuffins
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Kalorier: 0
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 250 gr. mel
  • 225 gr. sukker halvdelen kan evt. erstattes med snydesukker/Perfect Fit
  • 50 gr. kakao den er god nok, det er rimeligt meget kakao
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. natron
  • dl. mælk
  • dl.  yoghurt naturel/tykmælk/ymer/kærnemælk/græsk yoghurt ell. lign.
  • 100 gram smeltet smør
  • 1 æg
  • 50-100 gr. hakket chokolade

Sådan gør du

  • De tørre ingredienser blandes i en skål.
  • De våde ingredienser blandes med en ske i en skål og hældes over i de tørre og der røres sammen.
  • Tilsæt grofthakket chokolade
  • Hældes i muffinsforme og bages ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft.


God fornøjelse med kagebageriet.  🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer