•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_4184Af en kær gammel veninde fik jeg for snart 20 år siden den fødselsdagsbolleopskrift som har fulgt os til hver eneste fødselsdag lige siden.

Opskriften er skrevet i hånden med den smukkeste Anna-Marie håndskrift og jeg tænker kærligt på hende hver gang jeg bager de gode boller.

Lækre, bløde fødselsdagsboller eller bamseboller som de også kalder

Jeg plejer at gå på kompromis når jeg bager og reducere fedt og sukker, men DENNE opskrift laver jeg ikke om på. ALDRIG 🙂

Bollerne er fyldt med smør og hvedemel og de er helt perfekte med smør på til varm kakao med flødeskum. De er helt perfekte som fødselsdagsboller

Min søn giver store krammere til mig når jeg bager disse boller, så jeg har tænkt mig at fortsætte med at lave dem helt efter Anna-Marie modellen. Krammere kan jeg nemlig ikke få nok af 😉

Opskrift på de lækre fødselsdagsboller følger her :

Fødselsdagsboller bløde bamseboller opskrift

Bagenørdens fødselsdagsboller
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Keyword: boller, fødselsdagsboller
Portioner: 20 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram gær ja den er god nok!
  • ½ liter mælk
  • 6 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 100 gr smør
  • 800 gram hvedemel eller endnu bedre Manitobamel eller Tipo00-mel

Sådan gør du

  • Mælk og smør lunes i mikroovn og gæren udrøres heri (du skal jo lige være obs. på at mælken ikke er for varm).
  • De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er blank og smidig. Dejen dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i 30 min. (De hæver MEGET så brug en stor skål 🙂
  • Dejen formes til 20 boller der sættes på en bageplade og efterhæver tildækket 15-20 min. et lunt sted.
  • Bollerne pensles med æg og bages i en 200 grader varm ovn i 15 minutter.

Noter

Bollerne er fryseegnede
Du kan reducere gærmængden til 50 gram og forlænge hævetiden til 45 min.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Store bløde luftige bamseboller – perfekte bamseboller

DSC_4184Fødselsdagsbollerne bliver store, bløde og luftige og alle vores fødselsdagsgæster siger altid “Hvordan GØR du? Det er jo VERDENS bedste boller?”

Bollerne bliver bagt til alle børnefødselsdage her – vi bager også grove boller, men de hvide fødselsdagsboller hører altså til.

Se et eksempel på et af vores fødselsdagsborde herDSC_2657I bunden af original-opskriften står der med Anna-Maries smukkeste håndskrift “Copyright – 1995 AMT”

Tak til Anna Marie – og hvor har jeg sendt hende mange kærlige tanker igennem årene <3 <3 <3


  •  
  •  
  •  
  •  
  •