Bagenørdens fødselsdagsboller

DSC_4184Af en kær gammel veninde fik jeg for snart 20 år siden den fødselsdagsbolleopskrift som har fulgt os til hver eneste fødselsdag lige siden.

Opskriften er skrevet i hånden med den smukkeste Anna-Marie håndskrift og jeg tænker kærligt på hende hver gang jeg bager de gode boller.

Jeg plejer at gå på kompromis når jeg bager og reducere fedt og sukker, men DENNE opskrift laver jeg ikke om på. ALDRIG 🙂

Min søn giver STORE krammere til mig når jeg bager disse boller, så jeg har tænkt mig at fortsætte med at lave dem HELT efter Anna-Marie modellen. Krammere kan jeg nemlig ikke få nok af 😉

Opskrift på de lækre fødselsdagsboller følger her :

Bagenørdens fødselsdagsboller
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Keyword: boller, fødselsdagsboller
Portioner: 20 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gr gær ja den er god nok!
  • ½ ltr. mælk
  • 6 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 100 gr smør
  • ca. 800 gr. hvedemel eller endnu bedre Manitobamel eller Tipo00-mel

Sådan gør du

  • Mælk og smør lunes i mikroovn og gæren udrøres heri (du skal jo lige være obs. på at mælken ikke er for varm).
  • De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til den er blank og smidig. Dejen dækkes med et klæde og stilles til hævning et lunt sted i 30 min. (De hæver MEGET så brug en stor skål 🙂
  • Dejen formes til 20 boller der sættes på en bageplade og efterhæver tildækket 15-20 min. et lunt sted.
  • Bollerne pensles med æg og bages i en 200 grader varm ovn i 15 minutter.
  • Copyright - 1995 AMT

Fødselsdagsbollerne bliver store, bløde og luftige og alle vores fødselsdagsgæster siger altid “Hvordan GØR du? Det er jo VERDENS bedste boller?”

Bollerne bliver bagt til alle børnefødselsdage her – vi bager også grove boller, men de hvide fødselsdagsboller hører altså til.

Se et eksempel på et af vores fødselsdagsborde herDSC_2657I bunden af original-opskriften står der med Anna-Maries smukkeste håndskrift “Copyright – 1995 AMT”

Tak til Anna Marie – og hvor har jeg sendt hende mange kærlige tanker igennem årene <3 <3 <3

8
Skriv en kommentar

6 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Hanne Poulsen

Har også bagt boller efter denne gode opskrift i 50 år, men har altid også brugt 2 æg til denne portion, mon det egentlig gør en forskel? Tak for en super god og hyggelig blog, som jeg bruger flittigt???

Julia

Hej igen, tak for en dejlig blog. Min søn har fødselsdag i morgen og jeg vil gerne prøve at lave dine fødselsdagsboller. Men jeg vil lige høre om dejen kan laves i aften og stå på køl til i morge? og i såfald, ved du så hvor meget gær jeg skal bruge? Alternativt vil jeg gerne lave dejen i morgen tidlig og lade den hæve et par timer mere, men kan du sige mig hvor meget gær jeg så skal bruge? Den sidste løsning bliver nok aktuel, for klokken er ved at være mange:-)
DBH Julia

Anna Marie

Tak for de søde ord 🙂 Man kan sagtens sænke gær- og fedtmængde og stadig få et godt resultat, men ja ingen fødselsdag uden netop disse boller.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer