Sweets for my sweet – kulinariske oplevelser på Sweetsfestival 13′

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2013-11-23 13.08.58

Dagen har budt på søde lækkerier. I massevis.

Bagenørden + gemal har været til Sweetsfestival i Ridehuset i Århus – Danmarks sødeste festival. Her får du fotos og en stemningsrapport fra dagen. Smagsindtrykkene kan jeg desværre ikke videregive til dig. Gid jeg kunne. Alle sanser og smagsløg var i brug. Der blev duftet og smagt, smagt og duftet….og skålet! 🙂

Jeg mødte en kær bekendt ved indgangen og hun fortalte smilende og glad om hendes tur rundt blandt udstillerne  Det er lækkert, der er mange smagsprøver, men “der godt nok er meget honning” 😉

sweets

Således forudindtaget (jeg ELSKER honning!) begyndte vi vores tur. Ret hurtigt mødte vi dette mesterværk. Så var stilen ligesom lagt. Det var kageriet der var mesterbagerne her.

2013-11-23 12.27.04

Se lige en bryllupskage! og hov, der kom også lige en bagdel med!  Der var proppet med mennesker i Ridehuset, så ret uundgåeligt at fange legemsdele.  🙂2013-11-23 13.30.20Her Lunagaards stand med chokoladelækkerier. Lakridsmandler, peanutchokolade og masse andet lækkert. Der var proppet ved standen og rift om smagsprøverne og der blev langet mange 5-poser-for-100 kr over disken.
2013-11-23 12.32.20

Lunagaards stand bød også på pebernødder på chokoladeovertræk. Uhm! God ide!2013-11-23 12.34.14 Hov! Og hvem er det man ser hér? Nogen bud?

En vis herre, der har vundet mange priser og præmier for chokolade af høj karat. Seneste pris er et verdensmesterskab? Stadig ingen bud?

En rigtig chokoladehåndværker, der med stor energi og fyldt med enthusiasme og store armbevægelser fortalte om sin chokoladekærlighed og sine medbragte produkter. 2013-11-23 12.46.52 Ja det var da selveste Mikkel Friis-Holm og sikke glad han ser ud! Det forstår man godt med alle de præmier og påskønnelser og fuld gang i biksen. Foruden chokoladelækkerierne havde han også medbragt syltetøj og marmelader, te, hyldeblomstdrik med og selvfølgelig en masse store kakaobønner dekorativt plantet rundt omkring på sin stand. 2013-11-23 12.47.03 Vi prøvede at smage på alle chokoladerne, og besluttede os for at købe en plade. 85 kr, det er alligevel en pæn sum for 100 gram (mon jeg får lov at putte den i en chokoladekage??)

Vi kunne ikke vælge. Slet ikke. Skulle det være lys, eller mørk? Mikkel overtalte os til at prøve en blandet pose. God idé med et chokolademix!

DSC_9811

5 kr for en lille plade, men alle pengene værd. En himmerigs mundfuld! Jeg havde gemalen med, og han er en chokoladeelsker. Han tømte sin pung og min næsten også, og købte sig fattig i lækkert chokolade.

DSC_9813

DSC_9816

Vi gik videre rundt, her er der smagsprøver fra Woodshade på Mols. Øj deres chokolademandler var gode, og deres paprikaspread! Man kunne prøvesmage deres lækre ting på små oblater/nadverbrød. Næste gang jeg kommer i kirke vil jeg mindes de lækre smagsprøvebrød. Oblater smager bare så meget bedre når man har noget at dyppe dem i! Går det mon an i guds hus??;-)

2013-11-23 12.51.24

Vi fortsatte turen rundt og lige rundt om hjørnet gik bagenørden i selvsving. Heilala-vaniljestanden, med vaniljelækkerier fra Tonga, som efter sigende skulle være bedre end Bourbon-vaniljen (som Mette Blomsterberg bruger).

2013-11-23 13.08.58

Vaniljesirup, vanilleekstrakt, vaniljestænger, vaniljepulver og vaniljepasta, hvor 1 tsk. svarer til marven fra 1 vaniljestang. Der var smagsprøver og stor entusiasme i standen og jeg, der bruger MANGE vaniljestænger på et år, MÅTTE da bare købe den vaniljepasta! 1 tsk. svarer til 1 vaniljestang, så 120 kr var vel egentlig ikke dyrt, når der er vaniljemarv svarende til 12 vaniljestænger i glasset? Jeg har indviet glasset, og testbagt/smagt for at få vaniljeprikker og vaniljesmag i mine chokoladestænger. Den er god den vaniljapasta. Rigtig god!

2013-11-23 20.45.26Besøg Heilala-standen. Det skal du, hvis du bare er det mindste glad for at bage. Altså jeg satser jo på mange vaniljeprikker i årets vanillekranse! Rigtig mange! 🙂
2013-11-23 13.09.04

Vi kom lidt for sent til at få skrevet navn på et honningkagehjerte, men smukke var de nu alligevel. Kageriet er kagekunstværkeren igen. Smukke kager!
2013-11-23 13.30.08
Lækre ristede hasselnødder var der også. Store italienske velsmagende hasselnøddekerner fra Piemonte, med meget mere smag end dem man kan købe i DK. Rimeligt dyre, men vi overtalte hinanden. Nu er det jo snart konfekttid? Karamelkogetid? Kagetid? Knasetid?
DSC_9797 Der var også smagsprøver på chilisodavand, juice, most og varm juleæblemost. Uhm det smagte SÅ godt! Vi skal jukususjulehygge næste weekend tror jeg!DSC_9801 DSC_9803Så kom vi forbi pestostanden! Lahvino Her var der ikke ikke oblat-smagsprøver, men små kiks man kunne putte 3 slags pesto eller tapenade på. Kiks er bare bedre end oblater. SÅ meget bedre! Der var også kaffe i Lahvino standen og ikke mindst…..MANDLER! Oliesaltede mandler. Hvide og mørke. Jamen jeg siger jer, at det er de bedste mandler jeg nogensinde har smagt! Oliefedtede, på den gode måde, saltdryssede, på den gode og ikke overdængede måde. DSC_9825 Jamen jeg kaster håndklædet i ringen. Jeg KAN ikke lave mandler der smager ligeså godt som Lahvino’s! 55 kr for en pose på 250 gram. Det er ikke dyrt. Slet ikke. Så vi købte to. 😉DSC_9827 Vi prøvesmagte også stempelkaffe for campister. Tilsæt kogende vand og hæld så lækkert kaffe ud efter 3 minutter. Genialt. Man skal bare medbringe kogende vand når man skal på camping 😉DSC_9829 Der var også Mors Bedste honning-stand, hvor jeg prøvesmagte honning med lakrids. Måske der er en tendens til at der er lakrids i alting, men jeg elsker det stadigvæk, og nu altså også i honning. Mors bedste honning var et hyggeligt sted, søde venlige sindige nordjyder der ekspederer hér. “Mors bedste slyngested” hed standen. Læste det først som “Mors bedste slyngelsted”…..Fnis. 😉

Gemalen købte et glas sennep med ramsløg og brændenælde. Det bliver spændende at smage den sennep!
DSC_9835 Sikke mange smagsindtryk og oplevelser og vi købte endda også øl jeg ikke fik fotograferet. Jeg har intet skrevet om alle de smagsprøver der er med procenter i. Vi skullle køre hjem, så rødvinssmagsprøverne lod vi andre om. Og portvin. Og øl…Der er rigelig mulighed for at få en lille fjer på 🙂

På messen er der noget for enhver smag og der er også åbent i morgen søndag. Jeg synes da at du skal kigge en tur forbi?

sweets

Jeg har allerede prøvet at bage med den lækre vaniljepasta Den er god nok! Den er meget mere kraftig  i smagen end almindeligt vanillesukker. Dufter helt som “marven” fra en  ægte va

niljestang og så er det da SÅ meget nemmere! Pastaen kan holde sig i 2 år mens vaniljestænger bliver  tørre, triste og “tomme” med tiden. Bare lige et tip 😉

2013-11-23 20.45.26

Den vaniljepasta glæder jeg mig til at bage med. Julebag? Vaniljeprikkede vaniljekranse? Vaniljeis? Uhm. Det er ikke sidste gang du kommer til at høre om den.

DSC_9841Ja jeg må også indrømme, at der var pænt meget honning på standen, men det gør bare slet kke noget, når man, som jeg,elsker honning i alle afskygninger.

På morgenbollen i morgen skal der lakridshonning! Det er helt sikkert! Måske din søndag skal tilbringes i et Ridehus? 😉


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
0 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
0 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer