•  
  •  
  •  
  •  
  •  

På bloggen finder du mange opskrifter på lækre oksestege med ovnkartofler.

Bl.a. denne opskrift på oksecuvette med ovnbagte succeskartofler Til en god oksesteg er grønne bønner et hit. Kogte bønner er ok, men bønnesalat er ENDNU BEDRE! 🙂En bønnesalat er meget nem at lave og den smager godt til rødt kød, men også til mange andre retter. Den er perfekt grilltilbehør, og faktisk kan den også snildt laves om til en lækker pastasalat – tilsæt så blot kogt pasta. Prøv den også med kogte kartofler i, så har du vupti lavet en lækker kartoffelsalat 🙂

Bønnesalat vil være perfekt at servere på et buffetbord, til gæster eller som tilbehør på en hverdagsret. Salaten smager så godt at jeg næsten kan spise den som den er, som hovedret, så godt smager den. Prøv også resten i frokostbøtter dagen efter. Uhm <3

Du får opskriften lige her:

Bønnesalat – opskrift med feta, tomater og rødløg

Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg
Frisk og lækker bønnesalat med feta, tomater og rødløg
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg
Kategori: Kartofler, grøntsager og tilbehør
Keyword: bønner, bønnesalat, bønnesalat med feta, grønne bønner
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg frosne bønner
  • 2-400 gram feta gerne en ½ fetablok
  • 4-500 gram cocktailtomater
  • 3-4 forårsløg evt. lidt flere
  • 2 små eller 1 stort rødløg.

Olie-eddike marinade:

  • 3-4 spsk olie gerne extra jomfru olivenkerne ellers brug bare den du har
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk akaciehonning
  • salt/peber - friskkværnet gerne hvidløgspeber
  • evt. 1 fed friskpresset hvidløg

Sådan gør du

  • Start med at koge bønnerne 5- 8 minutter. De skal stadig have lidt "bid".
  • Lav marinaden imens.
    Vinaigrette - opskrift på olie eddike dressing
  • Hæld vandet fra bønnerne og lad dem køle af. Snit imens rødløg og forårsløg
    Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg
  • Når bønnerne er kølet af kan marinaden røres i.
    Vinaigrette - opskrift på olie eddike dressing
  • Rødløg og forårsløg tilsættes og marinaden hældes over. Salaten vendes herefter, så marinaden fordeles. Til slut pyntes med feta og cocktailtomater, der er skåret i halveæ
    Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg
  • Lad bønnesalaten trække i køleskabet, til den skal serveres
    Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg

Noter

Kogt pasta eller kogte kolde kartofler er også fine i denne bønnesalat
Fetaen kan undværes hvis du ønsker en light-version, brug evt. fedt i light-version
Bønnesalaten kan holde sig på køl 1-2 dage og er også perfekt som frokost-rest dagen efter
Bønnesalaten kan også laves med en rest kolde bønner
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen
Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg

En skøn bønnesalat med en olie-eddikedressing, der vil være fin i andre retter også

Den færdigrørte marinade ser sådan ud. 

Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg

Rødløg og forårsløg er perfekte at bruge i denne bønnesalat

Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg

Bønnesalaten er som sagt perfekt til oksesteg, men den kan også spises til alle mulige andre retter og er også perfekt som den er, som frokostret.

Smagen er frisk og syrlig/sød p.g.a. den lækre olie/eddike-marinade. Kombinationen af hvidvinseddike, dijonsennep og akaciehonning er bare skøn, kan jeg godt fortælle dig. Den kan du bruge som base i rigtigt mange andre salater også.

Har du kogte bønner til overs, er det endnu nemmere, for så kan bønnesalaten laves på 5 minutter. Marinaden får du hurtigt styr på at lave. Salaten vil forsvinde som dug for solen. 🙂Bønnesalat - opskrift med feta, tomater og rødløg

Til vores oksesteg smagte den syrligt/søde bønnesalat perfekt. Jeg håber også at den vil smage dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •