Sprød og lækker frokost på få minutter.
Har du en rest brød, ost og skinke på lager, så kig med her. Det er super nemt at lave gratinerede toasts i ovnen og de smager knasende godt.
Tørt franskbrød kan på ingen tid forvandles til en lækker sandwich, som bliver spist med velbehag af alle, store som små.
Toasts’ene har jeg lavet i ovnen, men du kan sagtens også lave dem på panden eller i en toastmaskine.
De ovnstegte toasts bliver sprøde og lækre og du kan pensle dem med olie eller smeltet smør, hvis du synes. Vi laver tit toasts hvis vi har en rest trist franskbrød i overskud og måske en pakke hamburgerryg/skinke, vi ikke kan få brugt. Ost har vi altid i køleskabet, så på denne måde er det nemt at trylle lækre Stop madspilds-toasts.
Jeg har brugt rigeligt ost til dagens toasts, for jeg synes at hemmeligheden bag en lækker toast er en masse lækkert smeltet ost – men du bestemmer selvfølgelig selv mængden.
Toasts’ene er så nemme at lave, at det er lige før du nok ikke har brug for en opskrift, men nu får du den altså alligevel til inspiration.:-)
Måske du kan fremtrylle de lækre parisertoasts til frokost en dag hvor familien er hjemme eller i en snæver vending kan de også bruges som let aftensmad en dag alle skal hurtigt ud af døren til fritidsaktiviter f.eks.
Toastsene kan smøres med sennep eller med en creme fraiche-blanding som i disse Croque Monsieuer-toasts. Kig med her:
Disse toasts er bare smurt med ketchup og så har jeg drysset med dem oregano, så smagen bliver lidt pizza-agtig.
Pensl gerne brødet med lidt olie først.
Opskriften på dagens toasts er rigtig nem og du får den lige her:
Toast – parisertoast med ost og skinke i ovn
Ingredienser
- 6 skiver franskbrød lyst eller grovere franskbrød kan bruges. Toastbrød selvfølgelig også
- 6 spsk ketchup ca. Kan undværes. Prøv gerne med karryketchup
- 6 skiver skinke/hamburgerryg ell. lignende
- 6 skiver ost Jeg brugte Danbo
- oregano tørret eller frisk. Kan udelades eller erstattes med andre krydderurter
- Olie
Sådan gør du
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg brødskiverne på. Beregn 1 sandwich á 2 skiver brød pr. mand
- Pensl evt. den yderste side af brødskiverne med olie/smeltet smør og smør med ketchup på indersiden af brødet (ketchup kan undværes eller erstattes med sennep)
- Læg 1 skive ost, 2 skiver skinke og 1 skive ost på 3 af brødskiverne. Drys evt. med tørret oregano eller andre krydderurter, tørrede eller friske. Reducér evt. mængden af ost
- Læg en brødskive på toppen af dine toasts.
- Gratinér toasts'ene ca. 10-15 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når brødet er sprødt og osten er smeltet.
Noter
Sprøde lækre toasts med ost, skinke og ketchup – nemt lavet i ovn
På ingen tid kan du trylle lækre toasts til familien og faktisk er det en rigtig nem og genial måde at få ryddet ud i køleskabet på – du kan få brugt dine pålægs- og osterester og trylle nyt liv i f.eks. en rest tørt brød.
Hvis du pensler brødet med olie/smør bliver det mere blødt/sprødt, ellers er ydersiden som ristet brød. Vi penslede ikke og toasten smagte rigtigt fint. Det var en nem frokost i sommerhuset, lavet efter “det forhåndenværende søms princip”.
Tilsæt gerne lidt grøntsager, hvis du synes – tomatskiver f.eks.?
Toasts’ene kan laves i ovn, på pande og i toastmaskine
Hvis du steger dem på panden, så steg i smør eller olie.
En nem og lækker servering, så spring du bare på 🙂