Toscakager med nøddetopping – små, lækre og sprøde

 • Toscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækre
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Toscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækreÅrh manner, kender du dét at toscakage-trangen kommer over én?

En sprød mørdejsbund og knasende nøddetopping. Jeg er SÅ meget fan!

En hurtig og flammende toscakageforelskelse bredte sig i min fredagskrop – helt upassende, for det var jo midt i forberedelse af aftensmad, oprydning, to-tre køkkensamtaler plus det løse 😉

Toscakagerne du skal høre om i dag, er af den særligt nemme slags. Realistiske, selv på en fredag. Kagerne er enkle og nemme at lave. De er uden mazarinmasse, men smager rigtigt godt alligevel.

Sprød bund og karamel/nøddetopping <3

Kagerne kan være klar på ½ time og er et rigtigt godt bud, til den hurtige lækkersult – eller den spontane toscakageforelskelse.Jeg brugte en blanding af grofthakkede valnødder og hasselnødder, men du kan også bruge mandler eller andre af dine favoritnødder.

Jeg fik prøvet mine små mazarin-/tærteforme af for første gang og sikke da en total succes. Små fine kager.Toscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækreJeg iler med at bringe dig opskriften lige her:

Toscakager med nøddetopping - små, lækre og sprøde
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 5 toscakager
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 50 g smør blødgjort smør
 • 2 spsk. sukker
 • 1 æg
 • 100 g hvedemel
 • Mandelfyld:
 • ½ dl sukker
 • 25 g smør
 • 3 spsk. mørk sirup
 • ½ dl fløde kaffefløde kan fint bruges
 • 100 g hakkede nødder/mandler

Sådan gør du

 • Mørdej:
 • Pisk sukker og æg og tilsæt blødt smør. Dejen kan røres med gaffel.
 • Tilsæt melet gradvist.
 • Saml dejen til en kugle.
 • Smør formen/formene. Kan laves i en større tærteform, hvis du ikke har små mazarinforme. Fordel dejen i formen/formene. Jeg synes dejen er nemmest at presse/skubbe ud i formen med fingrene. Dejen kan også udrulles med kagerulle og lægges fint i.Jeg hader at bruge kagerulle, så jeg bruger fingrene, men du bestemmer.
 • Stil formene koldt et kvarter.
 • Tilbered fyldet imens.
 • Karamelfyld:
 • Bland alle ingredienserne i en gryde og kog op under omrøring ca. 5 min. Karamellen bliver en lidt sej masse. Karamellen kan også koges 2-3 min. i mikrobølgeovnen.
 • Fordel karamelfyldet i formene, ca. 1½-2 spsk. på hver.
 • Tærterne bages i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 12-14 min. eller til karamellen er stivnet lidt på toppen og bundene ser gyldne og sprøde ud. Karamellen vil stivne, når kagerne er afkølet helt.
 • Bager du en stor tærte, skal den bage lidt længere tid end hvis du bager små kager, 10 minutter længere, vil jeg tro?
 • Jeg fik 5 små mazarinkager af denne portion.
 • Lad kagerne afkøle helt, før du tager dem ud af formene.
 • Nydes med vaniljeis til. .
 • Tærterne er velegnede til frysning og kan fryses i formen/formene.

Sådan så min nøddeblanding ud, før den kom på kagerne.Toscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækreSynes du fremstillingsprocessen lyder uoverskuelig? Det håber jeg ikke . Det er nogle nemme og hurtige kager at lave. Her får du lidt billeder, jeg håber det kan hjælpe lidt? Kagerne er lavet på ½ time – tro mig 🙂

Jeg er vild med kombinationen af nødder og karamel på kager og du kan derfor finde flere toscakager på bloggen. Denne variant er med mazarin-bund og den er altså overdrevent lækker– i en helt anden og meget mere syndig og sød variant. Mazarin i toscakager er skønt, men en toscakage med nøddetopping alene, er nu også en ganske fiks og lækker lille sag.

Er du også vild med nødde-karamelknas? Jeg er  🙂Toscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækreToscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækreEn-to-vupti. En rask lille fredags-toscakage er klar til dig.

Rigtig god kagebagefornøjelse. Håber du bliver lige så vild med kagerne som jeg 🙂

Skønt når weekenden skydes i gang på kage-manér. Rigtig god weekend til dig.  Håber også den “går helt i kage” for dig  🙂Toscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækre


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4
Skriv en kommentar

2 Kommentar tråde
2 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Mette

Jeg har netop bagt de lækre kager til min søns konfirmation. Skal de opbevares på køl?

Tina KH

Lækkert ser det ud, jeg får helt lyst til at bage dem til eftermiddagskaffen:-)
Rigtig god weekend!

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer