•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Toscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækreÅrh manner, kender du dét at toscakage-trangen kommer over én?

En sprød mørdejsbund og knasende nøddetopping. Jeg er SÅ meget fan!

En hurtig og flammende toscakageforelskelse bredte sig i min fredagskrop – helt upassende, for det var jo midt i forberedelse af aftensmad, oprydning, to-tre køkkensamtaler plus det løse 😉

Toscakagerne du skal høre om i dag, er af den særligt nemme slags. Realistiske, selv på en fredag. Kagerne er enkle og nemme at lave. De er uden mazarinmasse, men smager rigtigt godt alligevel.

Sprød bund og karamel/nøddetopping <3

Kagerne kan være klar på ½ time og er et rigtigt godt bud, til den hurtige lækkersult – eller den spontane toscakageforelskelse.Jeg brugte en blanding af grofthakkede valnødder og hasselnødder, men du kan også bruge mandler eller andre af dine favoritnødder.

Jeg fik prøvet mine små mazarin-/tærteforme af for første gang og sikke da en total succes. Små fine kager.Toscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækreJeg iler med at bringe dig opskriften lige her:

Toscakager – små kager med nødder opskrift

Toscakager med nøddetopping - små, lækre og sprøde
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: toscakager
Portioner: 5 toscakager
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Mørdej

  • 50 g smør blødgjort smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 100 g hvedemel

Mandelfyld

  • ½ dl sukker
  • 25 g smør
  • 3 spsk. mørk sirup
  • ½ dl fløde kaffefløde kan fint bruges
  • 100 g hakkede nødder/mandler både hasselnødder og mandler kan bruges

Sådan gør du

Mørdej

  • Pisk sukker og æg og tilsæt blødt smør. Dejen kan røres med gaffel.
  • Tilsæt melet gradvist.
  • Saml dejen til en kugle.
  • Smør formen/formene. Kan laves i en større tærteform, hvis du ikke har små mazarinforme. Fordel dejen i formen/formene. Jeg synes dejen er nemmest at presse/skubbe ud i formen med fingrene. Dejen kan også udrulles med kagerulle og lægges fint i.Jeg hader at bruge kagerulle, så jeg bruger fingrene, men du bestemmer.
  • Stil formene koldt et kvarter.
  • Tilbered fyldet imens.

Nøddefyld

  • Bland alle ingredienserne i en gryde og kog op under omrøring ca. 5 min. Karamellen bliver en lidt sej masse. Karamellen kan også koges 2-3 min. i mikrobølgeovnen.
  • Fordel karamelfyldet i formene, ca. 1½-2 spsk. på hver.
  • Tærterne bages i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 12-14 min. eller til karamellen er stivnet lidt på toppen og bundene ser gyldne og sprøde ud. Karamellen vil stivne, når kagerne er afkølet helt.
  • Bager du en stor tærte, skal den bage lidt længere tid end hvis du bager små kager, 10 minutter længere, vil jeg tro?
  • Jeg fik 5 små mazarinkager af denne portion. Kagerne kan også bages som en hel kage. Jeg vil tro at du også kan bruge en tærteform på ca. 27-28 cm i diameter
  • Lad kagerne afkøle helt, før du tager dem ud af formene.
  • Nydes med vaniljeis til. .
  • Tærterne er velegnede til frysning og kan fryses i formen/formene.

Noter

Alle slags mandler og nødder kan bruges
Kagerne kan også bages som en hel kage. Jeg vil tro at du også kan bruge en tærteform på ca. 27-28 cm i diameter
Du kan rive lidt marcipan og fordele på kagebunden, så vil kagerne blive mazarinagtige 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde, lækre toscakager, der er nemme at lave Toscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækre

Sådan så min nøddeblanding ud, før den kom på kagerne.Toscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækreSynes du fremstillingsprocessen lyder uoverskuelig? Det håber jeg ikke . Det er nogle nemme og hurtige kager at lave. Her får du lidt billeder, jeg håber det kan hjælpe lidt? Kagerne er lavet på ½ time – tro mig 🙂

Sådan laver du de små toscakager, se billederne her:

Jeg er vild med kombinationen af nødder og karamel på kager og du kan derfor finde flere toscakager på bloggen. Denne variant er med mazarin-bund og den er altså overdrevent lækker– i en helt anden og meget mere syndig og sød variant. Mazarin i toscakager er skønt, men en toscakage med nøddetopping alene, er nu også en ganske fiks og lækker lille sag.

Er du også vild med nødde-karamelknas? Jeg er  🙂Toscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækreEn-to-vupti. En rask lille fredags-toscakage er klar til dig.

Rigtig god kagebagefornøjelse. Håber du bliver lige så vild med kagerne som jeg 🙂

Skønt når weekenden skydes i gang på kage-manér. Rigtig god weekend til dig.  Håber også den “går helt i kage” for dig  🙂Toscakager med nøddetopping - små, sprøde og lækre


  •  
  •  
  •  
  •  
  •