•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Smørbagt toscakage med marcipan og sprød mandelknasHalløj en lækker kage du skal høre om i dag.

Den skønneste toscakage med  mandelknas, der bare smager SÅ godt. Jeg prøvesmagte kagen i eftermiddags – og halløj for en lækker kage! Virkelig lækker og nem, og med den lækreste knasende mandeltopping.Smørbagt toscakage med marcipan og sprød mandelknasJeg fik brugt en portion brændte mandler til overs fra julen til mandeltoppingen og hvor gik det fint! Den bedste stop madspild-kage ever! Har du ikke brændte mandler i overskud, så brug jo bare almindelige grofthakkede mandler.DSC_1841

Her kommer opskriften  på toscakage med marcipan og mandelknas:

Toscakage med marcipanbund – nem opskrift

Smørbagt toscakage med marcipan og sprød mandelknas
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Brød og kager
Keyword: toscakage
Portioner: 14 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Kagebund

  • 100 gram smeltet smør
  • 175 gram sukker
  • 3 æg
  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk ell. surmælksprodukt
  • 175 gram revet marcipan

Nøddetopping

  • 200 gram grofthakkede mandler evt. brændte mandler. Andre nødder kan bruges
  • 75 gram sukker
  • 75 gram smør
  • 2 spsk fløde mælk kan også bruges
  • 2 spsk. hvedemel

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende
  • Tilsæt smeltet smør
  • Bland mel og bagepulver og tilsæt det skiftesvis med mælken.
  • Tilsæt revet marcipan
  • Smør et stort tærtefad og hæld dejen heri.
  • Bag kagen 20 minutter v. 150 grader varmluft.

Nøddetopping

  • Smelt smør og sukker ved svag varme. Tilsæt fløde/mælk og grofthakkede mandler
  • Lad karamellen simre svagt i nogle minutter, den skal ikke boble. Tilsæt mel og rør godt rundt. Melet samler karamellen.
  • Fordél mandeltoppingen på kagen og bag yderligere 17-20 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Kagen er færdig når den er sprød og gylden og gennembagt. Prik evt. i kagen og mærk efter om der hænger dej ved.
  • Lad kagen afkøle lidt og servér når karamellen er stivnet lidt.

Noter

Kagen er fryseegnet, selvom nøddetoppingen vil smuldre lidt. 
Kagen holder sig frisk i flere dage
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skønne toscakage med mandelknas på toppen

DSC_1848

Smørbagt toscakage med marcipan og sprød mandelknasDet var en rigtig lækker toscakage og den var meget nem at lave. Toppingen gøres klar imens bunden bager første gang, smart. På under 1 time kan du trylle den lækreste toscakage der vil vække jubel både til et kagebord og et dessertbord.DSC_1863

Kagen bliver meget sød, så servér gerne frisk frugt til. Marcipanen kan udelades, men jeg elsker bare marcipan i toscakage!

Sådan laver du toscakage med mandelknas – se billederne her.

Vi fik spist et stykke toscakage til aftenkaffen – manden spiste flødeskum til. Fuld tilfredshed med den søde knasende kage, men man kan fint nøjes med et stykke, så der er til MANGE personer i denne kage.

Et stykke særligt sød velkomst-valentins-kage – den sad lige i skabet. Glæd dig til den lækre kage 🙂DSC_1869


  •  
  •  
  •  
  •  
  •