•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Smørbagt toscakage med marcipan og sprød mandelknasFamilien er samlet igen. Isfiskerne er hjemme fra Norge og der er blevet givet krammere og gensynskys. Hvor er det dejligt at være fir-tallige igen 🙂

Vi har hørt den fulde rejseberetning: om alle anekdoterne, om “dengang da…” om alle de venlige nordmænd der har taget glade imod, om alle de måltider de stolte selv fik fremstillet – om entrecotes der blev nydt med syltede agurker til, fordi drengene synes det var det eneste der passede til. Skønt drengene har haft en god tur 🙂

Vi har pakket poser og tasker ud, og halløj hvor er der blevet købt meget Freia-chokolade på den færge. Uhm! Vi har nu nye forsyninger af verdens bedste chokolade: “Walthers mandler” – flødechokolade med saltmandlerJeg var ellers så stolt over at have tabt et helt kilo i denne vinterferie – suk  har allerede taget det på igen blot ved at kigge på den lækre chokolade. :-/

NÅ – men jeg havde jo egentlig bagt en “Velkommen hjem kage” til isfiskerne – men ingen har endnu haft appetit. Så var det da GODT at jeg prøvesmagte i eftermiddags – og halløj for en lækker kage! Virkelig lækker og nem, og med den lækreste knasende mandeltopping.Smørbagt toscakage med marcipan og sprød mandelknasSmørbagt toscakage med marcipan og sprød mandelknas

Jeg fik brugt en portion brændte mandler til overs fra julen til mandeltoppingen og hvor gik det fint! Den bedste stop madspild-kage ever! Har du ikke brændte mandler i overskud, så brug jo bare almindelige grofthakkede mandler.DSC_1841

Her kommer opskriften  på toscakage med marcipan og mandelknas:

Smørbagt toscakage med marcipan og sprød mandelknas
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Dessert og sødt
Kategori: Brød og kager
Portioner: 12 -14 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Dej:
  • 100 gram smeltet smør
  • 175 gram sukker
  • 3 æg
  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl mælk ell. surmælksprodukt
  • 175 gram revet marcipan
  • Topping:
  • 200 gram grofthakkede mandler evt. brændte mandler?
  • 75 gram sukker
  • 75 gram smør
  • 2 spsk mælk ell. fløde jeg brugte skummetmælk, og det gik fint
  • 2 spsk. hvedemel

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende
  • Tilsæt smeltet smør
  • Bland mel og bagepulver og tilsæt det skiftesvis med mælken.
  • Tilsæt revet marcipan
  • Smør et stort tærtefad og hæld dejen heri.
  • Bag kagen 20 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Lav toppingen imens:
  • Smelt smør og sukker ved svag varme.
  • Lad karamellen simre svagt, den skal ikke boble.
  • Tilsæt hvedemel og rør godt rundt. Melet samler karamellen.
  • Fordél mandeltoppingen på kagen og bag yderligere 17-20 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Kagen er færdig når den er sprød og gylden og gennembagt. Prik evt. i kagen og mærk efter om der hænger dej ved.
  • Lad kagen afkøle lidt og servér når karamellen er stivnet lidt.
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

DSC_1848DSC_1863Smørbagt toscakage med marcipan og sprød mandelknasDet var en rigtig lækker toscakage og den var meget nem at lave. Toppingen gøres klar imens bunden bager første gang, smart. På under 1 time kan du trylle den lækreste toscakage der vil vække jubel både til et kagebord og et dessertbord.

Kagen bliver meget sød, så servér gerne frisk frugt til. Marcipanen kan udelades, men jeg elsker bare marcipan i toscakage!

Vi fik spist et stykke toscakage til aftenkaffen – manden spiste flødeskum til. Fuld tilfredshed med den søde knasende kage, men man kan fint nøjes med et stykke, så der er til MANGE personer i denne kage.

Et stykke særligt sød velkomst-valentins-kage – den sad lige i skabet og hvor er det skønt at vi er samlet igen alle 4 <3DSC_1869


  •  
  •  
  •  
  •  
  •