•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hvis du læser trofast med på bloggen, ved du, at du indimellem godt kan blive invitereret med om bag facaden.

Bloggen rummer artikler om hvad mit hjerte er fuldt af. Som oftest er det jo mad, brød og kager, men udover dét, kan jeg også finde på at skrive om alt det andet der fylder i mit liv.

Jeg skriver om alle livets aspekter og livets ups and downs på godt og ondt. De mere personlige indlæg på bloggen kan du finde i kategorien “Bag facaden”. Klik hér for at komme direkte til dem 

Jeg skriver oftest om livslykke, gode store oplevelser, taknemmelighed eller rørstrømskhed, når jeg er glad eller oplever positive ting i livet.

Mest skriver jeg om mine tanker og refleksioner om stort og småt. Oftest er det glade lykkelige ting, jeg gerne vil dele med dig, men nogle gange, så livet er jo bare sådan, at det byder på “bump” på vejen, der ikke nødvendigvis er af juhuu-karaktér.

For 1 måned siden skrev jeg et meget personligt indlæg på bloggen om en borrelia-infektion jeg har været ramt af siden sommerferien.

Jeg var meget i tvivl om, om jeg skulle skrive indlægget. Jeg spurgte mig selv om, hvad mit budskab mon var, med at skrive en artikel der kom så tæt på private Gitte. Gav sådan en artikel overhovedet mening for dig/jer og hvad skulle I kunne bruge min personlige sygdomsoplevelse til?

Jeg synes at man, når man skriver, uanset på hvilken platform og kanal, altid skal tænke på modtageren og ikke mindst relevansen for den der læser med.

Mit primære sigte med artiklen var at skabe opmærksomhed på de små 8-benede flåter, der også er blevet kaldt “Danmarks farligste dyr”.

Jeg vidste nemlig ikke selv, inden jeg blev ramt, at sådan et lille insekt kan skabe så meget ravage i kroppen.

Hilsen og efterårsglimt til dig fra sommerhusetJeg synes at min historie havde en morale og et vigtigt budskab, nemlig dette:

Tjek dig selv for flåter, når du har været i naturen og reagér, på selv den mindste mistanke om borrelia.

Hvordan går det så med den Borrelia, er jeg så helt ok nu?

Det er en måned siden jeg inviterede dig med ind i min borrelia-historie og måske du har tænkt på, hvordan det mon går mig nu.

Bag skærmen kan man jo ikke nødvendigvis altid mærke på mig, om jeg er sløj eller frisk, for jeg deler jo opskrifter i vildskab alligevel. Heldigvis kan jeg – næsten – altid finde glæde ved blogarbejdet, næsten uanset hvordan jeg har det og det er bare FEDT at have bloggen som sådan et frirum og en helle – både i ups and downs.

Mange af jer skrev søde hilsner til mig efter mit indlæg. I sendte gode tanker, omsorg og velmente råd.

TUSIND TAK til jer alle for jeres betænksomhed.

Flere af jer gav også udtryk for bekymring om min tilstand og jeg synes at jeg skylder jer en update på hvordan det går nu.

Update på min borreliainfektion – sådan går det:Hilsen og efterårsglimt til dig fra sommerhuset

Jeg vil ikke genfortælle hele forløbet, for det kan du nemlig læse i dette indlæg, men sidst afventede jeg bl.a. svar fra en MR-scanning  for sclerose, fordi lægerne ikke længere kunne påvise aktiv borrelia i rygmarvsprøven, kun i blodprøven. Mine gener måtte derfor skyldes noget andet, mente lægerne.

Allerførst:

MR-scanningen var fin og viste “ingen abnorme fund”, hvilket jeg i sclerosesammenhæng tolker virkelig positivt. 😉

Jeg er super lettet og meget taknemmelig over at jeg ikke har sclerose. Pyha!

Jeg blev bidt af en flåt i juni og siden har jeg erfaret, at:

Borrelia kan være en “sniger-sygdom”, der kan være svær at opdate, konstatere, diagnosticere og behandle.

Kuren mod borrelia er penicillin og den sidste måneds tid, har jeg været på faktisk været på penicillin uafbrudt.

Hvordan har jeg det så nu og hvad er mine borrelia-symptomer?

Samlet set har jeg fået det meget bedre. Jeg føler mig ikke så influenza-zombie-træt-utilpas i kroppen. Jeg har fået mere energi. Jeg har ikke en konstant “død” følelse i venstre arm og venstre ben/fod, men symptomerne kommer stadigvæk on/off og nogle dage er generne værre end andre dage.

Det snurrrer fortsat hver dag i min venstre fod. Det føles som om jeg siddet dumt i sofaen, så min fod sover. Det er irriterende, men heldigvis gør det jo ikke ondt, så jeg klarer den.

Nogle dage er min venstre arm “død” i det og det er ret generende, når jeg arbejder på biblioteket, eller skriver opskrifter til dig. En træt/død gummiarm er en belastning, når jeg skal løfte/bære eller arbejde ved PC, men heldigvis gør dette jo heller ikke ondt og jeg kan bruge armen, den er bare mega træt og tung i det. Løvenholm Gods på Djursland - på sommertur

Flåten bed i min venstre knæhase i juni måned og siden har jeg haft en masse mærkelige diffuse symptomer, kun i min krops venstre side: blafren/tinnitus i venstre øre, stiv i skulder og nakke (kun i venstre side), kriblen/snurren i fod, tæer, fingre, arm og ben – kun i venstre side. “Myrekryb” kun i venstre side af hovedbunden.

Meget mærkelige symptomer og pænt belastende, for jeg bliver jo hele tiden mindet om, at noget er forkert. Hvad mon det skyldes og går det nogensinde væk igen?

Man har sporet en borreliainfektion i mit blod. Man kunne se at jeg havde havde haft borrelia, men ikke hvornår og da rygmarvsprøven var borrelia-negativ, mener lægerne ikke det er foreneligt med en aktiv borrelia-infektion. Det er derfor man har været igang med et udredningsarbejde, for at finde ud af hvad mine gener så skyldes.

Andre sygdomme skulle/skal udelukkes og det glædelige er, at jeg f.eks. ikke har sclerose, hvilket jeg er super lettet over.

Lægerne har foreslået en ny rygmarvsprøve, for at se om der imellemtiden havde udviklet sig nye positive borrelia-tegn, men da kuren altid er penicilllin, ved borrelia, blev lægerne og jeg enige om, at det var forsøget værd at give mig en antibiotika-kur, som forsøg.

Virkede penicillinen, var det bare godt og så kunne det jo også godt tyde på, at det havde været borrelia. Havde pillerne ingen effekt, så måtte udredningen for andre sygdomme fortsætte. Ferie og god tid til....

Her står jeg nu. Er jeg nu min borrelia-infektion kvit?

Jeg har taget penicillinkuren færdig og er spændt på, hvordan det mon bliver i kroppen efter endt kur. Får jeg det værre igen? Det håber jeg ikke.

Jeg har samlet set fået det meget bedre, efter jeg begyndte på penicillin-pillerne. Sygdomsfølelsen er væk – jeg føler mig ikke sløj og utilpas, og jeg skal ikke sove til middag længere hver dag. Der er periodisk kriblen/snurren, men det er klart blevet bedre.

Jeg håber at mine gener/symptomer nu bare “klinger af” og at penicillin-kuren har fået bugt med de sidste baciller. Hvis de vender tilbage med fornyet styrke, må jeg gå lægerne på dørerne igen.

Lægerne mener, at jeg har fået den behandling man kan give mod borrelia eller borreliose, som det også kaldes, hvis man oplever neurologiske symptomer i forbindelse med en borrelia-infektion.

Hvis jeg får et tilbagefald, så står der en bagdør åben til mig, til sygehuset. De slipper mig ikke, hvis jeg fortsat ikke er frisk og det er jeg da super glad for.

Hvad tænker jeg selv om det hele?

Alle mine mystiske gener og symptomer startede 1 måned efter flåtbiddet. Jeg fik en tydelig infektion omkring biddet (blodforgiftning), så jeg tænker selv, at det er for påfaldende at jeg pludselig begyndte at fejle alt muligt mystisk, kun i min krops venstre side, efter det flåt-bid.

At blodprøven viser at jeg har haft borrelia, tænker jeg bare er et tegn på, at jeg har været ramt, men at “patienten” bare fortsat ikke er frisk.

Jeg ved at borrelia-infektioner kan blive langvarige og kan være svære at få bugt med. Heldigvis har jeg nu fået to penicillinkure, så jeg håber ikke at mine gener er nået at blive til kroniske neurologiske skader. Ferie og god tid til....

Her står jeg nu.

Jeg oplever mystiske, on/off-symptomer i min krops venstre side, men har samlet set fået det bedre og det er fedt. Jeg tænker lyst om det hele og heldigvis er jeg født optimistisk: selvfølgelig er infektionen på retur nu, hvor jeg har mærket god effekt af pillerne. Symptomerne skal nok klinge af, snart!

Sikke en lang fortælling og hvad var mon budskabet og moralen med denne update:

Allerførst skylder jeg jo dig, der har vist bekymret interesse for min tilstand, en “jeg er ok-hilsen”. Jeg er i bedring og håber det fortsætter.

Tusind tak for din omsorg – hvor er du/I altså bare søde ved mig <3

Som i mit allerførste borrelia-indlæg er hovedbudskaberne også at advare om skovfloter:

 • Flåter kan sprede sygdom, gener og ikke mindst bekymring hos dig og dine familiemedlemmer, så tjek lige dig selv, dine børn, din mand og dine dyr en ekstra gang for flåter/tæger, når I har været ude i naturen.
 • Tjek også efter bag ører og i hovedbunden. Denne sommer fik jeg også et flåtbid i nakken, så tjek også dér.
 • Fjern flåter/tæger hurtigst muligt, helst indenfor 1 døgn
 • Hold øje med flåtbiddet også i ugerne efter. Se om der kommer et udslæt og om udsættet vokser
 • Hold øje med andre mystiske symptomer i kroppen og gå til lægen straks, i stedet for at vente til et tidspunkt, der passer dig bedre.
 • Gå til lægen flere gange, hvis der opstår nye symptomer eller du oplever en forværring i dine symptomer.

Tak til dig der har læst med på mine personlige sygdomshistorier – tak også til dig, der har sendt søde hilsner til mig. Hilsen og efterårsglimt til dig fra sommerhuset


 •  
 •  
 •  
 •  
 •