Vinterferie – storm og influenza – det bli’r en oplevelse!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

“Vi tager det som en oplevelse”…sagde min altid positive søn, da den seneste vejrmelding tikkede ind.

Vi skal sejle til Norge søndag aften, akkurat som vejrprofeterne melder at stormende kuling tager til. “Hen under aften vil vinden tage til, til stormstyrke. Søndagen vil kunne give sne-udfordringer…” Vi har 2 timers kørsel til færgen, og skal sejle kl. 19.30, netop som vinden pr. sekundmeter når højderne.Jeg mindes med gru engang jeg fandt mig selv siddende stirrende tomt ud i luften, på en gyngende færge, imens jeg spiste saltlakrids og kæmpede en kamp, for ikke at kaste luft. Så vidt jeg husker, var der kun kuling der. Jeg var bleg som et lagen og blev først normal igen efter ½ døgn.

Storm, nej det har jeg aldrig prøvet, men kuling på en færge er rigeligt til mig. Jeg har en glimrende forestillingsevne om hvordan storm i Kattegat vil føles, på gyngende grund. Kan vi mon risikere at færgen ikke sejler, og at vi strander i Frederikshavn kl. sent?

Hvis vi når frem, er vi vældigt sent fremme – ved midnat – og skal køre den sidste strækning med snekæder op af fjeldet. “Det tager kun ½ time at sætte snekæderne på” siger min altid positive mand, næsten glad ved tanken. Ja hvad betyder ½ time, når man har en hel nat at tage af?

“God ide, at du har skrevet sneskovl på huskesedlen, den får vi helt sikkert brug for” sagde han, næsten med et smil på, med udsigt til snespænding i fjeldet. Nå men for at det ikke skal være lyv, så har min mand ringet forgæves til Norge de sidste par dage, for at arrangere nøgleafhentning og måske også lige spørge om, om hytten er opvarmet når vi ankommer (der er minus 10 i området). Flere telefonnumre er forsøgt og ingen besvarer opkaldet.

Vi ankommer efter midnat – hvis vi er nået frem i stormvejret – og kan vi mon komme ind?

For at det ikke skal være lyv, så vågnede jeg med ondt i halsen og giga-hovedpine her til morgen. I ugens løb har flere kolleger været syge og jeg har været i højrisiko-smittezone flere steder. Mon influenza-turen nu er kommet til mig? Perfekt timing!

Jeg gruer for en stormende færgetur, med feber og sløjhed og en nøgle der mangler, til en soveplads. Jeg ser mig selv sove på bagsædet af en brummende kold bil hele natten eller skrabe på ruden, for at komme ind i en iskold fjeldhytte, kl. 02.15.NÅ men måske det bare er fordi jeg skal snuppe en Treo og en lur, at jeg synes vinterferien har lidt dystre perspektiver lig enu? Mon jeg vil se meget mere positivt på tingene herefter?

I dag var planen ellers at jeg skulle storme rundt og pakke. Huskesedlen er lang som et ondt år og jeg har intet magtet og det huer mig ikke at ligge brak. Ildevarslende, at jeg tager det så roligt. Min krop har vist givet op?

…og det du’r ikke. For i dag skal vi nemlig også lige fejre Mikkels fødselsdag. Det er en stor glæde, når børnene fylder og at overskuddet ikke er der, er det der piner mig allermest i dag.

Jordbærkagen, som sønnike har ønsket sig, må vi lade bageren om at lave men det er også helt ok. Den er fødselaren nemlig ret vild med.

Mikkel har bestilt middag i byen og vi har bestilt bord på en restaurant hvor man både kan få stjerneskud OG burger. Vi har en hel eftermiddag til at beslutte os hvad vi er allermest til – (os der kan spise noget…..).

Jeg håber sådan og virkelig meget, at fødselaren får den dejligste fødselsdag. Jeg vil gøre ALT hvad jeg kan for det – måske snuppe en ekstra Treo?
Vi mødes hos Amanda og spiser fødselsdagskage og fødselsaren pakker gaver op. Gid Treo-en både kunne fjerne min hovedpine OG give mig appetit og lyst og glæde til fejring og familiehygge?

Jeg har på fornemmelsen at mange er “brak” med influenza disse dage? Jeg var kæphøj her i ugen og tænkte: “Jeg er da bare helt på toppen. Det er 100 år siden jeg har været syg. Jeg føler mig så sej og stærk!” nåede jeg lige at tænke.

Det er nemesis at udfordre skæbnen på en sådan måde og SLAM, som ferien blev skudt i gang, ramte bacillerne mig. Hvor er det fileme da bare uretfærdigt!  En lille bitte smule ondt af sig selv, kan man sagtens få. Jeg havde jo glædet mig, altså…Typisk. :-/NÅ men hvorfor dette indlæg? Tjo – måske det også hjælper mig at pibe lidt til dig? Måske du også er ramt? Så kan vi være fælles om pinslerne?

Jeg håber der sker mirakler indenfor det næste døgn. At bacillen hurtigt forlader min krop. Jeg har allerede drukket en halv spand te og måske jeg skulle springe på tippet om en romtoddy?

Jeg HÅBER virkelig at jeg bliver rask til vinterferien – at være syg alene hjemme, ville da være en slem nedtur. Jeg HÅBER virkelig også, at stormen annulleres, eller vælger at blæse et andet sted hen og så HÅBER jeg da virkelig også, at det lykkes os at få styr på fjeldhytte-nøgle-opvarmnings-situationen.

Først venter Treo og fødselsdag-festivitas.

Jeg håber din lørdag ser mild og venlig ud, uden nævneværdige genvordigheder?

Stay tuned her på kanalen, hvis du vil følge med på Norges-turen. Kommer jeg/vi mon afsted? Med/uden feber? Når vi sikkert frem? Skal vi bygge en iglo at sove i, hvis vi ikke kan komme ind i hytten? Sikke da nogle cliff-hangere jeg har lagt ud her. Det lyder da ellers som en ret spændende film 😉

P.S.: Billederne er vinterbilleder fra sommerhuset – forhåbentligt vil du snart se billeder af  de snedækkede fjeldtoppe. Åh jeg håber! 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
June

Hvor bliver min kommentar af – gør jeg noget forkert eller !!!

Mette

Stort tillykke med Mikkel ??????, håber han får en dejlig dag, at du hurtigt blir rask og at sejlturen ikke blir FOR gyngende… rigtig god ferie

June

Hej Gitte. Håber virkelig det er falsk alarm med den influenza. Jeg har det på samme måde og tænker at hvis det er falsk alarm for dig er det nok også for mig ? vil lige berette at jeg har sejlet i 7 meter høje bølger til Norge, det gik godt men jeg måtte på et tidspunkt kravle fra min kahyt og ud på gangen for at se om jeg kunne finde en redningsvest – det kunne jeg ikke – kravlede så tilbage og tænkte det er da også lige meget for med den lille røde lampe på vesten finder… Læs mere »

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer