Champignon ristet i smør og hvidløg. Uhm prøv de lækre stegte svampe ristet på pande. En skøn opskrift får du i dag.
Champignon er lækkert tilbehør og faktisk kan de opdrives året rundt, uden at koste en formue.
Man kan tit være heldig at købe bakker til ingen penge, især hvis man spotter dato-varer.
Her i huset var vi heldige at gøre et kup for nylig. I dag skal du høre om mit seneste eksperiment.
Du behøver kun 3 ingredienser for at lave den lækre servering. Smør, hvidløg og champignon.
Hvidløg kan sagtens udelades, hvis du ikke er fan.
De lækre champignons tager ingen tid at lave og de vil være lækkert tilbehør til alt.
Prøv dem til mørbradbøffer, steaks, kalkunbryst, culottesteg, koteletter, eller som tilbehør til tapas/pålægsborde.
De smager jo selvfølgelig også rigtigt godt ovenpå varm leverpostej, sammen med bacon. Udelad gerne hvidløg i så fald.
Opskriften er super nem og du får den lige her:
Champignon ristet i smør og hvidløg på pande – få en god, nem opskrift her
Ingredienser
- 250-500 gram champignon jo flere, jo bedre. Kan erstattes med andre slags svampe
- 10 gram smør til stegning
- 2-3 fed hvidløg kan udelades
- Salt/hvidløgspeber
- evt. lidt citronsaft
Sådan gør du
- Rens champignonerne og skær dem ud. De kan deles fint med en æggedeler. De kan også steges hele.
- Smelt smør og svits de friskpressede hvidløgsfed heri. Hvidløg kan også udelades
- Rist champignonerne og drys med salt og evt. peber Tilsæt evt. ekstra smør og evt. citronsaft.
- Sænk temperaturen til middelvarme og svits, til champignonerne er gyldne og sprøde. Kan også ristes færdige i ovnen. Servéres straks
Noter
De stegte champignon kan også laves i ovn eller airfryer.
Prøv at tilsætte fløde, så får du en lækker svampestuvningStegte svampe med smør smager så lækkert og de kan laves både i ovn og på pande
Her i huset kan vi spise ustoppeligt mange champignons, når de serveres som hvidløgsstegte. Vi må nærmest rationere portionen på panden.
I opskriften har jeg angivet “Jo flere jo bedre” i den mængde du skal bruge. Det passer virkelig! Jo flere, jo bedre. 🙂
Slå til, når du spotter et godt tilbud. Tryl så et kæmpe bjerg af dissee lækre hvidløgssvampe. Du/I vil elske dem, er jeg sikker på 🙂
Prøv at dele dem i en æggedeler – bare lige et smart fif til dig
Går du på jagt efter svampe i skoven? Denne opskrift jo selvfølgelig også sagtens laves med andre svampe.
Prøv også at tilsætte 1 dl fløde, så får du en lækker svampestuvning. Uhm det smager også bare godt.
Hvidløgsstegte champignon smager skønt som tilbehør til alt
Måske du har prøvet “hvidløgsfidusen”, når du steger, både kød og det grønne tilbehør?
Hvis nu ikke, så fik du det alligevel her. Prøv også hvidløgsstegte gulerødder, råstegte hvidløgskartofler eller hvad med stegte hvidløgs-tomater?
Hvis du ikke er fan af hvidløg, så kan det jo selvfølgelig sagtens udelades.
Næste gang du steger steaks, så prøv også at fordele hele hvidløgsfed sammen med bøffen. Stop også gerne hele fed ind i en culottesteg måske?
Det giver den bedste smag til kødet og hvidløgsfeddene får faktisk også den fineste smag af stegeskyen. Bagte/stegte hvidløg smager skønt! 🙂
Smør+hvidløg=succes
….ihvertfald hvis man spørger mig, og min familie.:-) God fornøjelse med retten. Jeg håber og tror, at de vil blive et hit hjemme hos dig.
Nogle gange er det bare de enkleste retter, der er de lækreste 🙂
Prøv også denne lækre champignonpaté, en dejlig champignontærte eller disse fyldte champignon i ovn eller airfryer.
Du skulle også prøve champignon a la creme – oh la la.
Få flere lækre opskrifter med champingon og svampe her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
13.
Hej, tror du de kan gemmes til dagen efter og spises kolde? Eller bliver de så smattede?