Cuvettesteg på toppen! Stegesky stegte kartofler, rødløg og peberfrugt

Jeg er på mange måder en heldig kvinder. Held i kærlighed, held i lotteri og nogen gange rigtig heldig på oksestegs-fronten!NOGEN gange lykkes det mig bare at finde en kæmpestor oksecuvette for 100 kroner i discountbutikken. En cuvette med så mørt saftigt kød at man skulle tro det var en meget dyrere culotte. Vi har flere oksekøds-storspisere i min lille familie. Som bare elsker når der er rigeligt med kød til kartoflerne og whiskysaucen som er fast bestanddel til okstesteg her i huset.

Jeg føler mig derfor MEGET heldig når jeg kan støve en god steg op for en hundredlap!Forrige gang vi lavede oksesteg fandt jeg på en fænomenal ide. Altså jeg er jo nok ikke den første der har fået den idé, men altså det lyder da flot ikke? Jeg fandt på at lade stegen stege ovenpå kartofler og grønt, så tilbehøret blev stegt i oksestegens stegesky. Syndigt, saftigt. Savlende! 🙂

Det smager fantastisk! Læs om mit første okstestegs-eksperiment her http://nogetiovnen.dk/saftig-oksecuvette-ovnbagte-succeskartofler-med-rodlog-og-peberfrugt/

Jeg ville prøve om jeg kunne gentage successen.Jeg lavede et kæmpe kartoffel/grøntsagsfad i mit yndlings- aluminiumsfad (Vigtigt! Så bliver kartofler og grønt nemlig sprødstegt under bunden også).

Jeg “tømte” grøntsagsskuffen. Fandt nogle peberfrugter i forskellige farver (så bliver fadet flottest!) og rødløg. Rødløgene er næsten det vigtigste. De bliver fantastisk lækre når de er ovnbagt og stegt i stegesky. Put rigeligt med rødløg i fadet.

Kartoflerne var 2 kg helt nye vaskede kartofler. Du behøver blot krydre. Ingen olie. Der bliver rigeligt med fedtstof fra stegen kartoflerne kan stege i.

Opskriften på den lækre Cuvettesteg på toppen får du lige her: 

Cuvettesteg på toppen! Stegesky stegte kartofler, rødløg og peberfrugt
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Cuvettesteg på toppen! Stegesky stegte kartofler, rødløg og peberfrugt
Forfatter:
: Gæster og festlige retter
: Dagens ret
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 5-6 rødløg i både
  • 3-4 peberfrugter i grove tern
  • 2 kg. vaskede kartofler i grove stykker eller "små hurtige kartofler"
  • Evt. 1 kg gulerødder i grove stykker
  • 1 cuvette- eller culottesteg - størrelsen bestemmer du selv
Sådan gør du:
  1. Vask grøntsagerne og skær dem i grove stykker
  2. Vask kartoflerne.
  3. Bland grøntsager og kartofler i et stort aluminiumsfad
  4. Krydr godt.
  5. Læg en godt krydret cuvettesteg på toppen. Husk at ridse stegen.
  6. Sæt fadet i ovnen og steg 15 minutter v. 225 grader. Sænk herefter temperaturen til 175 grader varmluft.
  7. Rør godt rundt i kartoffelfadet flere gange undervejs. Der er intet fedtstof i retten, der steges i stegeskyen fra stegen, så du skal omrøre godt, så fedtet fordeles godt.
  8. Stegen er færdig når termometret viser 62-65 grader (alt efter om du vil have medium eller rosa). Stegen tages ud og hviler 15 minutter imens kartoflerne steger færdig.

Når kartoffel/grøntsagsbunden er forberedt gøres stegen klar, ridses, krydres og placeres på toppen.Gid du kunne smage hvor lækre kartoflerne, peberfrugterne og løgene bliver efter at have stegt i oksens kraft og saft! Himmelsk. Især løgene. Prøv at steg din næste oksesteg på denne måde og du vil tænke :”Hvorfor har jeg dog aldrig gjort det noget før”?! 🙂Stegen er færdig når termometret viser 62-65 grader (alt efter om du vil have medium eller rosa). Mums. 1,2 kilo oksesteg. Rigeligt med oksesteg til den sultne teenagedreng og hans familie. Rigeligt til to dage (ELSKER nem mad på dag 2!) og på 3. dagen blev den sidste stump brugt til hjemmelavet kebab (mere herom senere). Så er 100 kr for sådan en steg altså ikke dyrt! 3 gange aftensmad til en familie på 4 for 100 kr. Fornem aftensmad ovenikøbet.Sikke heldige vi var. Der var lækre kartoffelsalat-rester fra dagen før som gik fint i spænd med oksekødet. Den obligatoriske whiskysauce (fra Jensen) sneg sig også ind, men tilbehøret. Det var faktisk det allerbedste!. Kalorier skal vi nok ikke tælle her. Jeg er jo godt klar over hvor fedtet fra stegen er forsvundet hen. Hm, hm.;-)

I kan ane en skive brød på tallerkenen. Min søde datter eksperimenterer også en del med kagebag og nu også brødbagning. Hun har sommerferie, og det nyder vi alle godt af. Denne dag bagte hun et lækkert madbrød 🙂Faktisk er det en hurtig ret. Du kan forberede fadet inden der kommer gæster f.eks. og sætte fadet i ovnen når det passer dig. Dfter 1 times tid er der lækker spise. Kunne man kalde det fastfood-deluxe?? 😉Prøv det! Er du mon også heldig på oksestegs-fronten og kan støve en op for en hund? 🙂

Mere inspiration

5 Kommentarer

  1. John Christensen 25. april 2015 af 15:43- Svar

    Hej Gitte, i går hentede vi så 1/4 fritgående Limousine kalv, så nu kommer der for alvor gang i stegesoen 😉 jeg glæder mig til at afprøve lidt flere af dine Römer-opskrifter,
    God Søndag
    Mange Hilsner
    John

    • Gitte Hansen 25. april 2015 af 20:27- Svar

      Heldige dig John – uh så mange lækkerier der er nu er i fryseren hos dig. Ja du kommer da til at få rigtigt gang i stegesoen nu – og dejligt du har lyst til at kaste dig over opskrifterne.
      Rigtig god fornøjelse i dit køkken og god weekend til dig
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Frank 14. marts 2015 af 20:06- Svar

    Hej Gitte
    1000 tak for en skøn opskrift! Har lige lavet den for familien og de var tydeligt imponerede.
    Jeg havde egentligt marineret køddet for at grillet, men blev grebet af din opskrift. Det blev retten ikke dårligere af.
    Din blok ryger direkte ind på min tablet forside. Spændende retter og oveni din No nonsens holdning.
    Rigtig god weekend.
    Mange hilsner
    Frank

    • Gitte Hansen 14. marts 2015 af 23:20- Svar

      Hej Frank
      Det var dog en helt igennem fanstastisk besked der tikkede ind på min computer her. Skønt at I var vilde med retten,Helt vildt dejligt at høre! Det glæder mig da også usigeligt at du synes så godt om bloggen at den skal på din forside! Jeg er taknemmelig over at du synes godt om min afslappede, frie stil på bloggen. Alle skal kunne være med her og hverdage er der alligevel flest af, ihvertfald i mit køkken 🙂
      Fortsat god fornøjelse i køkkenet og med bloggen fortsat
      Mange venlige hilsner
      Gitte

  3. […] hovedret foreslår jeg et godt stykke oksested. En hofret her i huset er okseculotte med stegesky-stegte kartofler, løg og peberfrugt. Uhm stegens stegesky giver den lækreste smag til kartofler og grønt. Er den for ordinær til […]

Læg en kommentar