Grillet ølmarineret kalkunbryst – saftigt, mørt, velsmagende

DSC_6552“En yndig og frydefuld sommertid, i al sin herlighed….”

Sådan starter jeg dagens indlæg, fuld af sommerglæde af rørstrømskhed. Kunne man eksplodere af sommerlykke, gjorde jeg det lige på stedet. Det har været den skønneste søndag! 🙂

Aftenmenuen indtaget på grillterrassen, hvor vi kunne sidde i t-shirt aftensol til kl. 21.00. Fantastisk!

DSC_6546

Vi spiste den lækreste grillmenu: grillet øl-rosmarinmarineret kalkunbryst, pastasalat og Verdens Bedste Brød bagt med grahamsmel. En let og lækker sommermenu.

I dag skal du høre om det ølmarinerede kalkunbryst, der blev SÅ saftigt, mørt, og velsmagende, at det stryger ind i “familiens favorit” kategori. At det så samtidigt også hører til i den fedtfattige kategori, giver jo bare retten en ekstra stjerne.

DSC_6548Det er nemt at lave øl-rosmarin-marineret kalkunbryst, du skal bare starte i lidt god tid. Kalkunbrystet skal gerne marinere minimum 4 timer.

Her kommer opskriften på:

Grillet ølmarineret kalkunbryst i rosmarin-/hvidløgsmarinade:

Du skal bruge:

1 kalkunbryst

4 fed hvidløg

½ dl. olie

1½ dl. øl

Rosmarinkviste

½ tsk. salt

Barbecue/all-round-krydderi

2 spsk citronsaft.

DSC_6543

Sådan gør du:

Start gerne 4-6 timer før der er grill-tid, men mindre kan sagtens gøre det. Nu skal kalkunbrystet marineres.

Find en øl i ølskuret. Jeg fandt i Harboe. Den fungerer fint til ølmarinering.

Bland øl med olie og citronsaft.

DSC_6497

Tilsæt friskpresset hvidløg
DSC_6491 Hak rosmarinkviste groft og tilsæt.DSC_6494
Tilsæt salt og all-round-krydderi (eller lignende grill-krydderi)
DSC_6498 Sikke en eliksir. Ølmarinaden skummer og bobler 😉DSC_6500

Hæld marinaden i en pose, og læg kalkunbrystet heri. Skyl lige kalkunbrystet i rent vand først (det gør jeg altid, med alt kød der har været vakuumpakket længe)
DSC_6501

Bland marinaden godt rundt i posen, så det fordeler sig godt omkring kalkunbrystet. Opbevares i køleskabet til det er grilltid.
DSC_6502 DSC_6504Kalkunbrystet skal grilles ved inddirekte varme i ca. 45 minutter. Brug låget når du griller 😉 Vend kalkunbrystet undervejs. Jeg var spændt på om kalkunbrystet ville blive gennemstegt, vi testede det ved at halvere det og tjekke om det havde skiftet farve fra rosa til lyst. Bestået! Voila! Heldigt, jeg er nemlig ret salmonella-pylret med fjerkræ.

DSC_6545

Fantastisk lækkert kalkunbryst. Var det mon ølmarinaden? Var det mon krydderiblandingen? Var det mon rosmarin? Jeg ved det ikke. Et er sikkert, det blev mørt, velsmagende og saftigt kød, som vi aldrig nogensinde har smagt det før. Måske jeg har en tendens til at “overtilberede” kød i ovnen? På grill, er stegetiden næsten altid kortere?

Vildt lækkert kød og fedtfattigt også, som ekstra bonus, og så er der mad til 2 dage. Yes! Win-win-ret! 🙂
DSC_6542Jeg lavede den lækreste pastasalat til, som du kommer til at høre om i morgen. En lækker olie/eddikedressing med masser af grønt. Uhm.
DSC_6536 Sønnike havde plaget sig til et “verdens bedste brød” også- og sådanne plagerier har jeg svært ved at modstå, især fordi vi ALLE elsker Verdens bedste brød 😉 Dagens variant blev med grahamsmel og solsikkekerner i bunden. Der er kun en lillebitte humpel tilbage. 4 personer – et brød. Det siger vist alt. Det er et LÆKKERT brød. Knasende sprødt på overfladen og med den blødeste krumme.

Vi elsker verdens bedste brød! Jeg skriver om grahams-mel-brødet om et par dage, men andre opskrifter på Verdens Bedste Brød kan du finde her på bloggen. Jeg har lavet det lækre brød i mange afskygninger DSC_6537
Sikke en skøn sommermenu  – hvor både grillkød og tilbehør gik op i en højere enhed.

Hvor er vi heldige at blive begavet med sådan en smuk søndag. Jeg er helt boblende glad over alle de smukke indtryk fra dagens blomsterflor, fuglefløj, blå himmel og solvitaminer. Håber du har nydt søndagen lige så meget som jeg? Jeg har læst en bog på terrassen. Igen! 🙂

Vi fortsætter madføljetonen i morgen – pastasalaten venter. See you 😉

DSC_6549

 

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. […] I går hørte du om det lækreste grillede kalkunbryst, ølmarineret med hvidløg og rosmarin . […]

  2. […] I går hørte du om det lækreste grillede kalkunbryst, ølmarineret med hvidløg og rosmarin . […]

Læg en kommentar