•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_6462Oh la la.

Prøv lige at se hvordan det kan gå, når gemalen tager afsted på shoppingtur. Så kommer han pludselig hjem med lækkert kød. Oksemedaljoner. En herrespise. En gudespise.

Faktisk første gang jeg prøver at tilberede oksemedaljoner. Jeg blev straks lidt nervøs. 4 bøffer – 150 kr. SÅ træls at floppe sådan en bøf, ikke?

DSC_6433

Jeg har altid luret på hvordan sådan en 5 cm bøf bliver tilstrækkeligt mør og tilberedt hele vejen igennem, når den er så høj? Noget skeptisk over egne evner gik jeg i gang.

Det lykkedes! Bøffen blev mør, også selvom den var rød og ikke gennemstegt. Du får et sneakpeak her. Jep. En gudespise.

DSC_6472

Projektet kommer du til at høre om i dag. Bagenørden serverer:

Grillede oksemedaljoner, smørristede majs, bagte kartofler og bearnaisesauce:

Til den fornemme menu skal du bruge (4 personer):

4 oksemedaljoner.

Smørristede majs: 2 dåser majs og 2 spsk smør, eller endnu bedre: friske majskolber.

Bagekartofler, evt. hjemmelavede pommes frites

Bearnaisesauce.

Nem, men virkelig lækker menu!

Det var frysende koldt udenfor, så i dagens anledning grillede vi medaljonerne indenfor på grillpanden. Det blev de ikke dårligere af. Jeg bruger min yndlings-støbejerns-grillpande, der giver grillede striber og grillet smag.

DSC_6458

Sådan gør du: 

Sæt bagekartoflerne i ovnen. Vask og skrub store kartofler med skræl, skær et rids i på toppen, pak i folie og bag 1 time v. 200 grader varmluft.  Lav evt. hjemmelavede pommes frites i stedet. 

Et kvarter før bagekartoflerne er færdige, går du igang med bøfferne og tilbehøret.

Varm grillpanden op til rygende varm temperatur. Steg medaljonerne 4-5 minutter på hver side. Krydr godt med salt og peber. 
DSC_6436 DSC_6439

Du kan svitse to dåser majs i lidt smør eller du kan tilberede friske majskoler i ovnen. Fjern naturens grønne “indpakning” udenpå majsene og put stanniol omkring. Tilberedes ca. et kvarter i ovnen, gerne det sidste kvarter sammen med kartoflerne?

Vi spiste majskolber i går, men i dag havde vi desværre kun dåsemajs på lager. Dem elsker vi også.DSC_6449

Ja jeg ved det godt! Jeg skal snart begynde at lave min bearnaise-sauce selv, men foreløbigt er denne altså vores yndlings. Den kan jeg godt anbefale, men laver du din egen bearnaisesauce, vil du jo nok rynke på næsen af mig og min købebearnaise? Ja jeg mangler bare lige en bearnaise-succesoplevelse i køkkenet, før jeg går over til egenproduktion. 😉DSC_6450Når bøfferne har fået 4-5 minutter på hver side, slukker du for panden, tager panden af, og lader bøfferne hvile. 
DSC_6460

Nu kan maden anrettes. Ja måske skulle vi have tryllet noget mere avanceret end bagekartofler og smørristede majs, når vi nu skulle spise så lækkert kød? Alle retterne er livretter her i huset, retternes simpelhed til trods, så pyt. 😉

Der var en rest hjemmelavede pommes frites tilovers fra forleden, den rest blev også lunet og serveret. Der er noget med pommes frites, bøffer og bearnaise, ikke? Sønnike stemte for bagte kartofler, det er hans livret. Selvfølgelig har sønnikkes ord også magt 😉

DSC_6463Jeg var spændt da jeg skar mit første stykke af bøffen. Den så fin mør og gennemstegt ud. Jeg var spændt på at komme ind til midten!
DSC_6468Bøffen blev rødere og rødere, men den var stadig supermør og lækker. Jeg plejer ikke at kunne spise rødt kød, men jeg har nu fået min medaljon-debut. Det var virkelig en lækker oksemedaljon, og det var virkeligt nemt at tilberede den lækre “herremiddag” 😉

Jeg er SÅ glad for min grillpande, når vejret er koldt og frysende udenfor.  Jeg tror dog også, at medaljonerne ville have smagt fantastisk tilberedt på udendørs-grillen, tror du ikke?

Har du prøvet at grille en oksemedaljon? Uha jeg er jo stadigvæk grillamatør, og er nervøs for at floppe så lækker en bøf. Mon det ville gå? 🙂
DSC_6473

DSC_6469

I morgen satser vi på udendørs-grillvejr. Jeg har planer om at grille et kalkunbryst, måske i baconsvøb. Bliver det lækkert mon? Jeg lurer mere på, om jeg kan få kalkunbrystet ordentligt gennemstegt, så vi ikke bliver salmonella-syge alle mand?

Du kommer til at høre mere om hvad grillprojektet ender ud med, i morgen. Du skal også snart høre om nogle lækre sirups-småkager jeg har bagt hele to versioner af de sidste dage (og som næsten alle er spist). Uhm, de var gode!

Stay tuned – masser af mad og kager i vente på bloggen. Vi høres ved! 🙂

DSC_6464


  •  
  •  
  •  
  •  
  •