Knasende sprøde Marabou cookies

DSC_2567I weekenden havde vi huset fyldt med gæster og der blev bagt kager på livet løs. Vil du tjekke kagebordet ud og læse om hvad vi serverede, så kig med her. Du får lige et glimt her. Dagens Marabou-cookies kan du skimte bagerst.DSC_2657Der blev bagt chokoladekage, æblekage, småkager og ja i dag tager vi hul på nogle af opskrifterne. Du skal høre om lækre knasende sprøde Marabou-cookies som vakte jubel hos både vores store og små gæster.DSC_2550Cookies’ene er rigtigt nemme at lave og ja det passer altså. Jeg vil gætte på at du har de fleste ingredienser i dine køkkenskabe, måske lige bortset fra en plade Marabou? Hvis du er en chokolade-smugspiser, ved jeg jo ikke hvor god du er til at værne om dine chokoladelagre? 😉DSC_2546Vi har et lager og jeg kan som regel godt blive fra chokoladen, men skaden sker dog nemt hvis først der er taget hul på en plade. Lige en chokoladetern til, og en til og en til….Kender du det? 🙂

Det var en plade “salte mandler Marabou” vi havde i gemmerne og wow da også hvor blev det nogle lækre cookies! Kombinationen af salt og sødt er uovertruffen! Tilsæt altid gerne et knivspids salt i dine småkager, det smager SÅ lækkert! Kan du ikke lige opdrive en plade Marabou med salte mandler, kan en plade almindelig Marabou sagtens bruges. Vælg bare din favorit. Tilsæt også gerne en håndfuld grofthakkede mandler i cocokies’ene – uhm!

Cookies’ene får en dejligt sød krydret smag p.g.a. farinen, ønsker du en mere neutral smag så erstat gerne halvdelen med almindeligt sukker. Jeg ELSKER dog farin i kage, så den fik fuld styrke! 🙂DSC_2570Her kommer opskriften på knasende sprøde Marabou cookies:

Knasende sprøde Marabou cookies
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Knasende sprøde Marabou cookies
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 50 stk
Det skal du bruge:
  • 150 gram blødt smør
  • 2½ dl. brun farin
  • 1 æg
  • Et knivspids salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 dl. hvedemel
  • 200 gram Marabou - eller anden foretrukken chokolade. Daim-chokolade ville da smage SÅ lækkert i? M&M's ville pynte på farvesksalaen, og hvad med grofthakkede Maltesers?
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  2. Rør smør med farin. Brug gerne din køkkenmaskine.
  3. Pisk ægget i.
  4. Bland bagepulver, vanilje og salt i hvedemelet og rør det i.
  5. Hak chokoladen groft og tilsæt. Vend den forsigtigt rundt med en dejskraber.
  6. Sæt små cookies på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to teskeer. Lav god afstand imellem kagerne.
  7. Bag kagerne 10-12 minutter v. 150 grader varmluft. Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde i kanten.
  8. Lad kagerne afkøle på en bagerist. De bliver knasende sprøde når de er kolde.
  9. Bon appetit!

DSC_2563Her kan du se cookies-fremstillingsprocessen i billeder. Fra start til slut, til en knasende sprød cookie i hånden går der max. en halv time. Farligt fristende at man kan lave 50 cookies så nemt og hurtigt – de kan jo hurtigt være klar til aftenkaffen? 🙂

Hvad serverer du forresten for uventede gæster? Gevalia og Marabou-cookies? .-)

Cookies’ene bliver mørke og det er jo p.g.a. farinen. Synes du de ser grå, triste og kedelige ud? Pep dem gerne op med smarties eller snup en smagsprøve. Udseendet er du komplet ligeglad med når først du har prøvesmagt! I promise! 🙂DSC_2568Det er bestemt ikke sidste gang jeg bager disse hurtige nemme cookies! Usunde, jo da, men når der bliver 50 cookies så synes jeg jo faktisk ikke det er så slemt? Hvis altså du kan nøjes med at spise et par stykker? Hm, hm -det er svært! Jeg var nødt til at forære mine gæster kagerne med hjem, ellers ved jeg godt hvordan det ville gå! 🙂

Lækre nemme cookies, der snildt kan bages på en travl hverdag også. Skal dine børn have kage med i skole er disse et godt bud, de vil blive populære på ethvert kagebord og som kollegakager vil de være fænomenale.

Mmmmmmm…….Marabou 🙂DSC_2566

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Dorte 11. juni 2015 af 11:25- Svar

    Har netop bagt dem med Daim – MUMS – og super nemme.

    • Gitte Hansen 11. juni 2015 af 21:09- Svar

      Åh ja det kan da næsten kun blive godt! Tusind tak for tippet og rigtig god fornøjelse med kagerne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Pia Nielsen 31. maj 2015 af 21:04- Svar

    Hej Gitte.
    Jeg bagte disse fantastisk småkager i onsdags, så jeg havde lidt til kaffen her i weekenden. De er bare gode og rigtig sprøde. Jeg havde en rest af saltede peanuts ca en håndfuld som jeg også hakkede og kom i. Det fungerede godt.
    jeg syntes at småkagerne blev bedre dagen efter de var bagt, ligesom smagen havde sat sig.
    Super nemme og rigtig gode. De vil blive bagt igen og igen.
    Tak
    Venlig hilsen
    Pia

    • Gitte Hansen 31. maj 2015 af 21:25- Svar

      Hej Pia
      Hvor lyder det da bare rigtigt herligt. Uhm saltede peanuts i cookies – uhm sådan en smagsprøve kunne jeg bestemt godt spise nu.
      Tusind tak for din feedback – jeg blev glad for at læse at I var vilde med kagerne. Tak for påmindelsen i øvrigt. Disse kager skal da vist snart bages her i køkkenet igen 🙂
      God fornøjelse i dit køkken fortsat
      og mange hilsner
      Gitte

  3. Jenny 22. marts 2015 af 16:39- Svar

    Lækkert
    Jeg elsker også kombinationen af sødt og salt

    • Gitte Hansen 22. marts 2015 af 21:45- Svar

      Også mig. Fantastisk. Uh så fristende søde sager 🙂 Mange hilsner Gitte

Læg en kommentar