Æblekage med mandellåg – nem, sprød og lækker

  • Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækker

Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækkerEn æblekage med mandellåg må vist være den nemmeste æblekage i verden?

Skræl æbler – put i fad – rør dej og læg dejen i klatter på toppen. Voila! Så er der hurtigt nem og lækker æblekage til kaffen.

Toppen er knasende sprød og æblebunden blød – en helt fantastisk æblekage, der smager skønt med flødeskum eller creme fraiche serveret til.  Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækkerHar du stadigvæk mange æbler til overs fra efterårets æblehøst, så spring du bare på denne kage. du kan nemlig få brugt et helt kilo æbler – og den smager godt, kagen. Faktisk bliver der til hele to æblekager af denne portion, så opskriften kan fint halveres, hvis du synes 🙂

Er skrællen fin på dine æbler, så lad bare skrællen blive på. Æbleskrællen giver en rigtig god smag og så bliver kagen også ekstra dekorativ synes jeg. Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækkerJeg fandt en pose mandelmel i køkkenskabet, vi havde købt i Tyskland. Mandelmel er jo desværre hulens dyrt at købe herhjemme, men du kan sagtens “mele” dit eget mandelmel af hele mandler (selvom mandler også er forbistret dyre!)

Du kan også sagtens nøjes med en mindre mængde mandler/mandelmel end der er angivet i opskriften her og så opjustere hvedemelet i stedet – hvis du vil spare lidt på mandlerne?
Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækkerOpskriften på den nemme og lækre æblekage kommer lige her.

Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: æblekage, æbletærte
Portioner: 8
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 kg æbler skrællede/med skræl
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 150 gram blødt smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 gram hvedemel
  • 200 gram mandelmel

Instruktioner

  • Skræl æblerne eller lad skrællen blive på, hvis den er fin.
    Fordel æblerne i to tærtefade og drys sukker over
    Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækker
  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen.
  • Tilsæt æg  - 1 af gangen
  • Rør mel og mandelmel i
  • Sæt dejen i toppe, på toppen af æblerne
    Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækker
  • Bag æblekagerne i ovnen i 30-40 minutter v. 150 grader varmluft. 
    Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne

Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækkerÆblekagen er rigtig nem at lave. Ja faktisk undrer man sig over hvor nemt det er at lave kagen?

Dejen er ret blød i det, men læg alligevel dejklatter på toppen af æblerne, så godt du kan. Når kagen bager, vil smørret smelte og dejen fordele sig godt ned på æblerne.Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækkerJeg er ret vild med det sprøde låg på toppen af de bløde æbler.  Mandelmelet var helt perfekt at bruge til denne kage. Uhm.
Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækkerMåske æblekagen også vil kunne laves med hvedemel alene? Det vil jeg tro. Mon ikke den så bliver som en god æblecrumble?
Æblekage med mandellåg - nem, sprød og lækkerKan hun da mon snart blive ved med at finde på nye æblekager hende Gitte? ORK ja – æblekage-livet er uendeligt langt og lykkeligt – heldigvis. 🙂

Mere inspiration

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
tina/mormormedstiletter

Nøjjjj, den er lækker og mandelmel har jeg lige præcist i min skuffe:-)