Æblekage med mandellåg. Uhm her får du opskriften på en rigtig nem og lækker æblekage med mandelmel.

En æblekage med mandellåg må vist være den nemmeste æblekage i verden?
Skræl æbler – put i fad – rør dej og læg dejen i klatter på toppen. Voila! Så er der hurtigt nem og lækker æblekage til kaffen.
Toppen er knasende sprød og æblebunden blød. En helt fantastisk æblekage, der smager skønt med flødeskum eller creme fraiche til.
Har du æbler i haven, eller i din frugtskål, så spring du bare på denne kage.
Du kan faktisk få brugt et helt kilo æbler – og den smager virkelig godt, kagen.
Faktisk bliver der til hele to æblekager af denne portion, så opskriften kan fint halveres, hvis du synes.
Er skrællen fin på dine æbler, så lad bare skrællen blive på.
Æbleskrællen giver en rigtig god smag og så bliver kagen også ekstra dekorativ synes jeg.
Jeg fandt en pose mandelmel i køkkenskabet. Perfekt! Du kan sagtens “mele” dit eget mandelmel af hele mandler, hvis du ikke lige kan finde mandelmel i din butik.
Kan kagen laves uden mandelmel?
Ja du kan sagtens erstatte mandelmel med hvedemel i kagen.
Kan kagen laves glutenfrit?
Ja du kan erstatte hvedemel med mere mandelmel og derved få en glutenfri æblekage. Du kan også erstatte hvedemelet med f.eks. Finax glutenfri.
Opskriften på den nemme og lækre æblekage kommer lige her.
Æblekage med mandellåg – få en god nem opskrift hér

Ingredienser
- 1 kg æbler skrællede/med skræl. Pærer kan også bruges
- 2 spsk sukker
- 125 gram sukker måske lidt mindre, hvis dine æbler er meget søde
- 150 gram blødt smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 150 gram hvedemel Måske kagen kan laves helt uden hvedemel, så den bliver glutenfri?
- 200 gram mandelmel blend evt. selv mandler til mel i minihakker
Sådan gør du
- Skræl æblerne eller lad skrællen blive på, hvis den er fin.Fordel æblerne i to tærtefade og drys de 2 spsk sukker over

- Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen.
- Tilsæt æg - 1 af gangen
- Rør mel og mandelmel i
- Sæt dejen i toppe, på toppen af æblerne

- Bag æblekagerne i ovnen i 30-40 minutter v. 150 grader varmluft. Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne
Noter
Æbler kan erstattes af anden frugt f.eks. pærer eller blommer
Hvedemel kan erstattes med ekstra mandelmel eller Finax glutenfri mel
Æblekagen er rigtig nem at lave og forberedelserne tager ikke mange minutter.
Dejen er ret blød i det, men læg alligevel dejklatter på toppen af æblerne, så godt du kan. Når kagen bager, vil smørret smelte og dejen fordele sig godt ned på æblerne.
Jeg er ret vild med det sprøde låg på toppen af de bløde æbler. Mandelmelet var helt perfekt at bruge til denne kage. Uhm.

Hvis du laver æblekagen kun med hvedemel alene, så vil kagen blive til en god æblecrumble.
Kan hun da mon snart blive ved med at finde på nye æblekager hende Gitte?
ORK ja – æblekage-livet er uendeligt langt og lykkeligt – heldigvis. 🙂
Prøv også en amerikansk æblekage, hvor dejen også bare skal lægges på toppen eller måske du skulle prøve en god æblecrumble måske?
Få inspiration til flere nemme lækre æblekager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.








Hvis jeg kun vil bruge mandelmel, hvormeget skal jeg så bruge?
Nøjjjj, den er lækker og mandelmel har jeg lige præcist i min skuffe:-)