•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokoladekage med marcipan og NutellaSidste weekend inviterede vi til fødselsdag på matriklen og når vi gør det, betyder det som regel også en invitation til “store kagebord”. Min far er sønderjyde og nogen kunne jo påstå at jeg stiller an med 7 bløde kager og 7 hårde kager. Det er vist betingelsen der skal være opfyldt for at kagebordet kan siges at være “ægte sønderjysk”.Chokoladekage med marcipan og NutellaSå meget bager jeg alligevel ikke, selvom det er tæt på. Du kan få et smugkik af kagebordet hér (selvom den lækre æbletærte mangler på billedet)

På fødselsdagsbordet var der bl.a. disse lækkerier:

Marabou cookies - opskrift på Marabou kager
Knasende sprøde Marabou cookies
Se opskriften her
Drømmekage med havregryn - nem opskrift
Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin:
Se opskriften her
Fødselsdagsboller - grove med havregryn
Grove fødselsdagsboller med havregryn
Se opskriften her
Grove fødselsdagsboller med havregryn

Idag skal du høre om den lækre chokoladekage med marcipan, Nutellacreme på toppen. og hvidt revet chokolade helt øverst.  Perfekt fødselsdagskage!Chokoladekage med marcipan og NutellaFølger du med her på bloggen vil du kunne genkende opskriften. Det er denne fornemme chokoladekage jeg har peppet yderligere op ved at tilsætte chokoladekage dejen og ja så altså Nutella på toppen.

Behøver jeg fortælle at den var et KÆMPE HIT ved fødselsdagsbordet?? 🙂Nem og svampet chokoladekage med marcipan og nougatHvorfor Nutella? Jo fordi jeg tænkte det ville passe rigtigt godt til og fordi vi havde to ubrugte glas i køkkenskabet. Stop Nutella-spild – du ved 😉DSC_2634Chokoladekagen er tung, syndig, sød og rigtig god. En læser skrev til mig at den næsten egner sig bedre som dessertkage med flødeskum til? Jeg vil give hende ret. Kagen er næsten mere dessert end kage, men uanset hvad vi kalder den, så er det altså en RIGTIGT lækker kage  og overraskende nem at lave.

Den smager som en million – men kræver alligevel kun ganske få anstrengelser. Der er ikke æg i kagen, hvilket jo bare gør den endnu lettere at lave, og måske også lettere at tåle, for dem der ikke tåler æg?Chokoladekage med marcipan og Nutella

Her kommer opskriften på:

Svampet chokoladekage med marcipan og Nutella:

En skøn og overdådig chokoladekage med marcipan og Nutella
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Chokoladekage med marcipan og Nutella
Kategori: Dessertkager
Keyword: chokoladekage, marcipan, Nutella
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 200 gram sukker
  • 150 gram hvedemel
  • 100 gram mørk chokolade
  • ½ dl kakao
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 tsk natron
  • dl. tykmælk eller andet surmælksprodukt, det gør kagen svampet og knap så kalorieholdig
  • 100 gram smeltet smør
  • 100 gram revet marcipan
  • 5-6 spsk Nutella kan erstattes med smeltet nougat eller chokoladeglasur
  • 50 gram hvid chokolade
  • Tilbehør: iskoldt flødeskum eller vaniljeis.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Smelt smør og chokolade sammen (gøres nemmest 30-60 sekunder i mikrobølgeovnen)
    Chokoladekage med marcipan og Nutella
  • Lad smørblandingen afkøle lidt imens du blander de tørre ingredienser.
    Chokoladekage med marcipan og Nutella
  • Riv marcipanen i de tørre ingredienser.
    Chokoladekage med marcipan og Nutella
  • Rør smør og tykmælk i melblandingen. Du kan sagtens røre dejen med en ske.
    Chokoladekage med marcipan og Nutella
  • Pensl et højt tærtefad med smør og hæld dejen heri.
  • Bag kagen ca. 25 minutter v. 150 grader varmluft. Kagen må ikke bages for længe, så den skal være lidt klæg i midten.
  • Lad kagen afkøle helt inden du påsmører den med smeltet nougat eller Nutella. Riv evt. lidt hvid chokolade allerøverst.
    Chokoladekage med marcipan og Nutella
  • Stil gerne kagen på køl minimum et kvarter før den skal serveres, så er den lettere at skære.
    Servér gerne kagen med friske bær og flødeskum eller vaniljeis til
    Chokoladekage med marcipan og Nutella

Noter

Kagen holder sig svampet og lækker flere dage og den kan med fordel bages dagen før.
Servér gerne kagen som dessertkage med vaniljeis eller flødeskum til
Nutella kan erstattes med smeltet nougat eller chokoladeglasur
Kagen er fryseegnet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En svampet og lækker chokoladekage med chokolade, marcipan og Nutella

En syndig kage fyldt med en masse lækkerier. Det kan da kun blive en god kage, med så mange lækre ingredienser.

Chokoladekage med marcipan og Nutella

Her ser du chokoladekagen i billeder fra start til slut.

Sådan laver du chokoladekage med chokolade, marcipan og Nutella.

Lækker lækker kage, der både du’r som dessertkage og som kage på et kagebord. Den er tung, og syndig og chokoladeintens i smagen. Kagen smager genialt med iskoldt flødeskum til og en god kop kaffe. Har man sagt chokoladekage har man også sagt KAFFE (hvis man spørger mig) 🙂Chokoladekage med marcipan og Nutella

Kagen egner sig altså glimrende på et fødseldagskagebord men medbring den også gerne en dag du har lovet at tage kage med i byen, til kollegerne, til buffetbordet, til værtindekagegave?

Kagen er drøj i brug, for der vil være til mange lækkersultne slikmunde i denne kage, så selvom det er nogle lidt dyre ingredienser, vil det stadig være en rimeligt billig dessert til dine gæster.

Du vil virkelig undres over hvor lækker kagen er i forhold til anstrengelserne og indkøbslisten. Langt de fleste ting har du sikkert også i køkkenskabet – medmindre dine børn har spist alt Nutellaen? 🙂

Jeg nåede altså ikke at få taget et billede af et stykke kage på en tallerken. Der var gang i fødselsdagsparty’et på dette tidspunkt og jeg ville ikke slippe hverken gæster eller kage. Mon ikke du kan tænke dig til hvordan denne let klæbrige, søde og intense kage ser ud? Det tror jeg 🙂Chokoladekage med marcipan og NutellaPå weekendens kagebord var der en del kager at vælge igennem og rent pædagogisk havde jeg da selvfølgelig hjulpet mine gæster godt på vej. Der blev lavet små indstiks-sedler og stoppet ned i hver kage. Det du’r da ikke at gæsterne står der helt tvivlrådige, vel? 😉Chokoladekage med marcipan og NutellaKagen serveres med flødeskum til og vi spiste RIGTIGT meget flødeskum til! Flødeskummet skal være iskoldt, for at smager bedst til. Frisk frugt til er også godt og næsten nødvendigt, for det er en meget sød kage jo.  Jeg serverede vindruer og melon til.

Kagen blev spist til sidste krumme og det allersidste stykke ville en gæst gerne have med hjem. Sådan!

En rigtig lækker chokoladekage fyldt med alle de gode sager: chokolade, marcipan og Nutella. Så kommer vi da vist ikke højere op på kage- (og kalorie)-himlen? …Chokoladekage med marcipan og Nutellaog dog – der er jo brugt tykmælk i stedet for en kæmpe mængde smør, så skal vi ikke bare sige en særligt syndig kage, men i den lidt lettere ende?  Jo lad os det og så må man jo gerne spise TO stykker? 🙂

Det var ihvertfald rigtigt lækkert med Nutella på kagen, selvom den blev en smule besværlig at skære ud. Stil gerne kagen på køl til den skal serveres. Uhm Nutella! 🙂
DSC_2657Skønt det er weekend nu – øj hvor er den tiltrængt! Jeg glæder mig til at holde fri, slappe af, bage kager, lave mad og læse i min nye tykke Lars Kepler-bog. Så bliver en weekend ikke meget bedre, hvis man spørger mig. Håber også du vil nyde din weekend 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •