Koteletter i lækker karrysauce med ananas og kokosmælk

  • Koteletter med ananas og kokosmælk - møre og lækre

Koteletter med ananas og kokosmælk - møre og lækre

*Delvist sponsoreret indhold* 

En af mine allerstørste livretter? Nå men det er såmænd bare den ret du skal høre om i dag. 🙂

Nakkekoteletter i den lækreste karrysauce med kokosmælk og ananas. Uhm! Retten er virkelig nem at lave, kræver få ingredienser men en smule god tålmodighed. Retten bliver bedre og bedre, jo længere tid du kan vente. Lang simretid=større succes!

Jeg har brugt en hel nakkesteg til retten, så der blev rigeligt med mad til familien på 4. Vi havde mad nok til flere dage! Resten kan med fordel fryses eller serveres en dag I er særligt mange omkring middagsbordet.dsc_2494Det er meget billigere at købe en hel nakkesteg, og skære den op til koteletter, fremfor at købe nakkekoteletterne enkeltvis (men mon ikke allerede du har luret det trick?) Ellers bare lige her et tip til dig 🙂

Du kan sagtens bruge almindelige svinekoteletter til retten men kalkun- eller kyllingebryst vil også fungere fint tror jeg? Koteletter med ananas og kokosmælk - møre og lækreJeg lavede retten i min nye sautérpande fra Scanpan, som jeg allerede elsker højt.

En god, høj pande af lækker kvalitet, med låg, så der kan simres retter på komfuret, helt uden ovnen behøver blive tændt. Tror sautérpanden bliver et hit her, da vi tit simrer retter i flødesauce, mørbrad i pebersauce f.eks. eller store portioner pasta carbonara måske?

Jeg kan anbefale dig produkterne fra Scanpan – det er virkeligt kram og kvalitet.  Nogen gange kan du være heldig at finde gode tilbud på deres hjemmeside, og måske kan du også finde lidt at skrive på ønskesedlen til jul?

Indlægget her er delvist sponsoreret af Scanpan – men ordene er helt mine egne, Jeg samarbejder kun med leverandører jeg kan stå inde for, og Scanpan er en af dem.

dsc_2498Det smarte ved en sauterpande er,  at kødet kan brunes i panden først og fyld tilsættes, hvorefter retten simrer færdig i stegesky og tilbehør. Saft, kraft og smag bevares i retten og intet fordamper, når der er låg på. Stegeso-princippet om igen, blot med mulighed for at brune kød først i ét. Smart!

Har du ikke en sautérpande, kan du sagtens bruge en almindelig pande. Tjek ud om du har et grydelåg der passer til. Denne portion vil dog være for stor til en almindelig pande, en halv portion vil passe bedre tror jeg?

Retten kan også sagtens laves i stegeso eller et almindeligt ildfast fad, evt. tildækket med stanniol?
dsc_2495

Du får opskriften på min nye yndlingslivret lige her:

Koteletter i lækker karrysauce med ananas og kokosmælk
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Koteletter i lækker karrysauce med ananas og kokosmælk
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Slow food - simremad
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 8-10 nakkekoteletter
  • 4 løg i tern
  • 2 svinebouillonterninger
  • 250 gram champignon i skiver (friske eller fra glas)
  • 2 spsk karry
  • Salt/peber
  • 1 ds. ananas i tern incl. væde (560 gram incl. væde)
  • En stor dåse kokosmælk kokosmælk (400 ml)
  • 2,5 fløde (gerne Milda)
  • ½ liter kogende vand
  • Jævning
  • Tilbehør: Ris
Sådan gør du:
  1. Svits koteletterne på panden, fedtstof behøves ikke. Krydr koteletterne godt med salt og peber på begge sider.
  2. Tag koteletterne af panden og hold dem varme på en tallerken.
  3. Hæld lidt olie på panden og brænd karryen af heri. Tilsæt bouillonterninger, løg og champignon.
  4. Tilsæt ananasstykkerne og gem væden. Svits fyldet godt.
  5. Læg koteletterne tilbage på panden og sørg for at al stegeskyen kommer med.
  6. Tilsæt ananasvæde.
  7. Tilsæt kogende vand og læg låg på panden.Koteletterne skal være dækket.
  8. Lad retten simre ved middel varme i mindst ½ time, gerne længere.
  9. Hæld kokosmælk og fløde ved. Lad retten simre yderligere 5-10 minutter.
  10. Hæld jævning ved og smag retten til med ekstra salt/peber/karry
  11. Kog ris imens retten simrer og servér

dsc_2499Når du køber ananas på dåse, fås de ofte i ringe. Du kan nemt skære dem i små tern, ved at stikke en kniv ned i den åbne dåse og skære ringene op. dsc_2502Ananas, karry og kokosmælk går SÅ godt i spænd sammen! Er du skeptisk overfor kokosmælken, så und dig selv den chance og prøve forsøget, bare EN gang. Det smager SÅ lækkert og kokossmagen er blid og rund og slet ikke dominerende. Den afrunder bare så fint.
Koteletter med ananas og kokosmælk - møre og lækre Hvis du undrer dig over at jeg skriver “brænd karryen af”, så er det fordi en “afbrænding” fremmer den gode karrysmag. Jep – det passer. Brænd karryen af i lidt olie på en varm pande – det virker! 🙂

Det er smag og behag hvor stærk du ønsker din karryret og det er også meget forskelligt hvor stærkt karry smager. Du kan jo lægge forsigtigt ud med 1 spsk og så tilsætte karry lidt efter lidt?

Her i huset er vi vilde med stærke retter, så vi var høje i hatten og tilsatte 2 spsk straks. Uha ja – livet på kanten 😉

Det endte som en succes. Ananas giver en rigtig god kontrast til den stærke karry. Faktisk kan du også tilsætte ananas, hvis du har lavet din chili con carne lidt for stærk.Koteletter med ananas og kokosmælk - møre og lækre Kokosmælk på dåse kan fås i mange afskygninger og også i en light-version. Der er mange kalorier i kokosmælk, så brug gerne light. Brug også gerne Milda-fløde, for retten er rimelig fed i sig selv, hvis du bruger nakkekoteletter. Bare et hint. Gå ikke all-in på fedtprocenterne, så kan denne ret nemt blive for kvalm.dsc_2508 Min nye sauterpande bestod sin prøve, med glans og bravour. Rigtigt nemt, når alt laves færdigt i ét.

Fadet kan også sagtens sættes i ovnen og tilberedes færdigt der, det kan fint holde til temperaturen. Gør du det, skal du bare ikke stege ved temperaturer højere end 250 grader – bare lige til info. Tjek også for en sikkerheds skyld anvisningerne på produktet. Det er tit knoppen på låget, der kan drille her. Koteletter med ananas og kokosmælk - møre og lækre

Du får lige en lille billedreportage her om hvordan du fremstiller den lækre karryret:

En kraftfuld, stærk karrysauce der smagte SÅ lækkert! Næste gang tror jeg, at jeg også vil putte revet æble i. Åh jeg mindes denne lækre ret til stegeso, med karry og revet æble. Den opskrift må du altså også lige en smut forbi. 🙂
Koteletter med ananas og kokosmælk - møre og lækreJep og det var så dagens opskrift på en lækker simreret. Kan du ikke lige overskue at lave den en hverdags-dag, så er det jo godt at der venter en weekend og måske en efterårsferie lige om hjørnet?

Så har vi jo AL tid i verden til at bage og kokkerere? Åh det pragtfulde er jo slet ikke gået op for mig endnu. Jeg glæder mig da pludselig helt vildt! 🙂Koteletter med ananas og kokosmælk - møre og lækreDer har været lidt stille på min kanal og ja, jeg kæmper stadigvæk med min tandhistorie og orker næsten ikke at fortælle mere om den. En betændelse bredte sig fra en tand til en bihule og det endte ud i ulykkeligheder med smerte og penicillinallergi.

Jeg har kæmpet en kamp de sidste uger, og kæmper fortsat men jeg skal nok klare den! Er nu henvist til speciallæger og kommer i kyndige hænder. Er en skygge af mig selv, men engang imellem kommer mit sande positive jeg heldigvis frem og så tænker jeg at alt nok skal blive godt igen. Herregud – det er jo kun en tandhistorie (men hvilken én!)

og hov – lige i den sammenhæng – så kan denne ret sagtens spises med ømme gummer, hvis du altså har tålmodighed nok til at lade koteletterne simre møre i 100 år – eller deromkring 🙂
Koteletter med ananas og kokosmælk - møre og lækre

Velbekomme dig! Er sikker på at din familie også får sig en ny livret, med denne servering 🙂

*Delvist sponsoreret indhold*

Mere inspiration

Læg en kommentar