•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_7957

Ret vildt. Det er kun september, men alligevel har Römertopfen allerede været i gang et par håndfuld gange denne sæson.

Efterårets komme inviterer til simreretter, brændeovn, stearinlys og varme indendørs.  Så er de positive træk ved den dunkle årstid vist også fremhævet, kan vi finde på flere? Mere kage og det var vist det? Møre Karry koteletter med æbler, kokosmælk og porrer i RömertopfMad i Römertopfen er altid en succes. Mørt kød og tilbehør færdigt i ét. Mad der passer sig selv og sender liflige maddufte ud i huset, f.eks. på en god lang simre-søndag?  Møre Karry koteletter med æbler, kokosmælk og porrer i RömertopfEn Römertopf er en stegeso i rødler. Et lerfad med låg, som sikrer at saft og kraft bevares i dét der tilberedes. Römertopfen skal helst suge vand minimum ½ time, før du bruger den. Det smarte er, at den så efterfølgende afgiver vand under tilberedningen, med mørt kød til følge.

Det er nemmest at fylde den ene del med vand og så sænke den anden ned oveni. Lad bare “opstillingen” stå i vasken sådan imens du klargør kød og tilbehør.

Dagens menu i Römertopfen blev lækre karrykoteletter med porrer, æbler og kokosmælk. Indrømmet. Jeg puttede også et pænt skævt fløde i saucen, og det blev den ikke ringere af. Har sauce nogensinde taget skade af fløde, nej vel?DSC_7952Sikke da en fornem menu!

Kombinationen af æbler og karry er uovertruffen og tilsat fløde og kokosmælk bliver det en vinderret, hvis man spørger mig. Retten strøg ind på min favorit-livret-topti. Jep det passer, og opskriften er helt selvpåfunden, så jeg har lidt svært ved at få armene ned 😉

Er spændt på om du også bliver lige så vild med retten? Skriv gerne en hilsen i kommentarfeltet herunder. Det bliver jeg altid glad for 🙂Møre Karry koteletter med æbler, kokosmælk og porrer i Römertopf

Jeg iler med at bringe dig opskriften:

Møre karry koteletter med porrer, kokosmælk og æble i Römertopf
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Ret: Retter til Römertopf/stegeso
Kategori: Slow food - simremad
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 8 store nakkekoteletter
  • 3 løg i tern
  • 1 pk bacon i strimler
  • 1 bundt porrer i skiver
  • 1 stor dåse kokosmælk skyl dåsen med rent vand og tilsæt også vandet
  • 1 glas champignon incld væde eller 1 bakke friske
  • dl.fløde
  • 5 æbler i både
  • 2-3 spsk karry bruger du stærk ostindisk karry - skal du kun bruge 1-2 spsk.
  • 1 tsk salt og 1 tsk hvidløgspeber
  • Ca. 3 dl. vand
  • Jævning: 1 brev kartoffelmospulver
  • Tilbehør: Ris eller olieristede kartofler

Sådan gør du

  • Til denne ret brugte jeg min store Römertopf på 5 liter:
  • Svits karryen på en tør varm pande
  • Læg koteletterne på og krydr dem godt med salt/peber og lidt ekstra karry
  • Tag koteletterne af panden og hold dem varme. Læg dem på en tallerken med stanniol over.
  • Klip bacon i stykker og svits det på den varme pande sammen med champignon
  • Tilsæt grofthakket løg og porrer skåret i 1-1½ cm stykker. (Sørg for at skyl porrerne godt, der sidder altid jordrester i stænglerne)
  • Lad grøntsagerne stege på panden, til porrerne er halvt møre. Tilsæt evt. ½ dl. vand, så grøntsagerne ikke tørsteger/brænder på.
  • Tilsæt æbler, og steg dem med de sidste minutter
  • Tøm Römertofen for vand og hæld halvdelen af kokosmælken i bunden.
  • Fordel lidt af grøntsagerne herpå og kalvdelen af koteletterne også.
  • Drys med lidt kartoffelmospulver (det jævner retten)
  • Efterfyld med grøntsager, lidt mere kokosmælk og flere koteletter, hvis du laver en særligt stor portion.
  • Slut af med det sidste kokosmælk og den rigtige fløde.
  • Kog panden af med vand og tilsæt også vandet.
  • Du kan risikere at saucen skiller, hvis du putter fløden i så tidligt, men det er så nemt, at slippe for at skulle tømme indholdet op i en gryde for at jævne sauce. Det blev en helt vild genial sauce. Et stort hit herhjemme.
  • Sæt Römertopfen i en kold ovn og tilbered minimum 3 timer på 175 grader varmluft. Det giver smørmøre koteletter. Hvis du ønsker mere "bidefast" kød, så kan du fint nøjes med 2 timer.
Har du prøvet én af bloggens opskrifter?Del foto og nævn @bagenoerden eller tag #bagenoerden!

DSC_7953Totalt lækker ret med porrer, æbler og karry.

Retten fik 3 timer og det var helt perfekt. Jeg lavede olieristede kartofler til, selvom ris nok ville have passet bedre. Det blev en flødetung ret, så du kan fint nøjes med en lille portion. Der er til 4 personer i 2 dage, eller til 8 omkring et gæstebord. Så er der serveret 🙂

Fremstillingsprocessen lyder måske uoverskueligt lang, men det er nu slet ikke. Her ser du billeder af processen fra start til slut:

Møre Karry koteletter med æbler, kokosmælk og porrer i Römertopf

Lækker årstids-sæsonret. Mange har porrer og æbler i haven og hvis du ikke har, kan begge dele købes særligt billigt i butikkerne lige nu. Fortvivl ej 🙂
DSC_7942DSC_7951

Nogen har skrevet til mig hvorfor jeg dog bruger kartoffemospulver fra brev, når man så let kan lave sin egen kartoffelmos? Jamen det gør jeg fordi det er så frygteligt nemt! Bare at drysse på og så bliver retter, som denne, jævnet på nemmeste vis. Før hældte jeg stegesky i gryde og jævnede, men nu drysser jeg bare stivelsespulver på, i det omgang retten tillader det.

Det er GENIALT og tusind tak til den søde bloglæser der sendte mig tippet – det er nu hermed givet videre til dig 🙂
DSC_7956Det er lidt svært at vide om 3 timer er for meget eller for lidt. Det var fint for os, for koteletterne kunne fiskes op uden at gå alt for meget i stykker. Wow. For filan hvor var det mørt det kød. Lækkert!:-)

Dagens hurtige madtip fra mig til dig.

Römertopfen sejrede igen. Har du ikke en stegeso, må du få julemanden til at komme med én til dig. Bare notér på din ønskeliste. Jeg tror julemanden er en venlig mand 🙂
Møre Karry koteletter med æbler, kokosmælk og porrer i Römertopf


  •  
  •  
  •  
  •  
  •