Lækre sprøde smørbagte cookies med mandler og Nutella

  • Lækre sprøde cookies med mandler og Nutella

Lækre sprøde cookies med mandler og NutellaEndelig, endelig, endelig er der Nutella-cookies på vej til dig! Nemme sprøde Nutella-cookies som jeg serverede til weekendens surprise-party for mine søde niecer. Jeg lavede et kæmpe kagebjerg; 50 cookies med tranebær og mandler og 50 sprøde med Nutella og mandler.

DSC_9773

I dag skal du høre om Nutellacookies’ene og opskriften på de lyse cookies med Tranebær må du finde her. Opskriften er nem som i RIGTIG nem og den kommer lige her: Lækre sprøde cookies med mandler og Nutella

Til Nutella-cookies med mandler skal du bruge: 

75 gram smør

2 1/4 dl. flormelis

3 æggeblommer

2 tsk. vaniljesukker

3 dl. hvedemel, gerne tipo 00 hvis du har, ellers almindeligt mel.

1 tsk. bagepulver, 1 tsk. natron

3 håndfulde mandler

3 spsk. Nutella.

Evt.: 100 gram grofthakket chokolade. Så får du Nutella-cookies i luksusvariant

Lækre sprøde cookies med mandler og Nutella

 

Sådan laver du sprøde lækre cookies med mandler og Nutella: 

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Smelt smør og tilsæt flormelis og vaniljesukker
  • Tilsæt æggeblommer
  • Bland natron og bagepulver med mel og tilsæt
  • Brug gerne din elpisker.
  • Hak mandler groft og tilsæt
  • Tilsæt NUTELLA! Slurp!
  • Form små dejkugler og sæt dem på en bageplade med god afstand. Der kan være 25 kager pr. bageplade.
  • Bag kagerne 7-8 minutter ved 150 grader varmluft.
  • Lad dem køle af på en bagerist. De bliver HELT sprøde efter afkøling.
  • Sprøde og lækre Nutella-cookies.

Lækre sprøde cookies med mandler og Nutella

 

Her kommer der billeder af kage-bage-processen fra start til slut:

Jeg har lige fået tanket mandel-depoterne op af familiemedlemmer der har været i Tyskland, derfor kan man jo godt flotte sig og gå lidt mandel-amok. 🙂
DSC_9716

Og hvorfor pludselig Nutella i kagerne? Tjo, det er såmænd fordi mine teenagerne fra den ene dag til den anden er stoppet med at spise Nutella, pålægschokolade og andre søde sager, Mars-bar f.eks. Jeg har søde bjerge i køkkenskabene i stakkevis, så derfor bages der med disse særligt søde sager for tiden. Prøv f.eks. disse cookies med Mars-bar  🙂DSC_9722 Nutella er godt, meget Nutella er meget godt. Slurp et chokoladelækkert foto her 🙂Lækre sprøde cookies med mandler og Nutella

Dejen smager SÅ lækkert og laver du hjemmelavet is, kan den fint bruges som cookie dough i isen. Jeg har brugt pasteuriserede æggeblommer bare for at være på den sikre side.DSC_9733 Lækre sprøde cookies med mandler og Nutella

En papkasse blev pakket i stanniol og kagerne fyldte godt op. To forskellige slags. Der var rift om dem.

Lækre sprøde cookies med mandler og NutellaI dag har jeg været i gang med at lave en ny portion. Svigerfar fylder 70 år i morgen og Bagenørden har lovet at tage en stabel kager med under armen. Dagens variant blev med chokolade, mandler og tranebær. Jeg blandede lakridspulver i den ene halvdel af dejen, og vupti to slags cookies igen. Disse cookies skal jeg nok skrive indlæg om også. Måske i weekenden?

Håber det er lækkersultne gæster der vil møde os til fødselsdagen i morgen og håber der er kager nok.

Hep hep – Bagenørden holder bagetempoet oppe 🙂
Lækre sprøde cookies med mandler og Nutella

 

I weekenden har vi ingen planer for første gang i 1000 år. Derfor har jeg jo straks lagt store planer om køkkensyslerier: mad og kage i mængder. Jeg vil også i bloggens teknikrum og læse tykke bøger. Har vel nærmest brug for en ferie?  Stay tuned. 😉

Rigtig god weekend til dig 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Jeanette 3. oktober 2014 af 07:48- Svar

    Hej Gitte.

    Lækker opskrift som jeg ser frem til at bage i denne weekend. Dog skifter jeg hvedemelet ud med alternative ‘mel’-sorter pga glutenintolerancen. Men i din opskrift er der 3 dl mel OG 3 dl Tipo? Er vi ude i 6 dl mel i alt?
    Slurp.. Det er bare med at komme i gang

    • Gitte Hansen 4. oktober 2014 af 19:51- Svar

      Hej Jeanette
      Hvor var det godt du fangede denne hurtigt. Jeg skyndte mig at rette opskriften til. Der skal kun bruges 3 dl. mel, så det var en skrivefejl. Håber du får bagt nogle lækker kager, det er jeg sikker på du gør.
      Tak for dit vågne øje og god fornøjelse med bageret 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar