Store bløde Mrs. Fields cookies med smør, farin og chokolade

DSC_1955

Jeg har gode kolleger. Jeg har mange gode kolleger. Jeg har f.eks. en kollega der hedder Paul som kommer fra England. Paul synes ikke at danske cookies smager godt. Paul synes, at de danske cookies er alt for hårde. Hvor er den bløde midte?

Paul savner de engelske cookies. Sådan nogle som Mrs. Fields laver?

Mrs. Fields’ kager er tydeligvis efterspurgte og berømte, læs f.eks. her på Wikipedia

Mrs. Fields er en nulevende kvinde, der har gjort cookies-bageriet til en levevej. Ifølge wikipedia er hende berømte cookies-opskrift en “fabrikshemmelighed”, men mange har prøvet at digte sig frem til en opskrift der ligner.

Jeg har aldrig smagt Mrs. Fields cookies, men kunne forestille mig, at jeg ville ELSKE dem.

Sådan ser Mrs. Fields ud herself. Se hun er både smukt, smart og tynd OG bager fantastiske cookies. Et overmenneske? 😉

mrsfields

Nå men tilbage til kollega Paul. Han var ret frustreret over ikke at kunne opdrive vellykkede danske cookies. Altid hårde, tørre, knasende sprøde cookies. Hvad bliver der af bløde seje store cookies? Hvorfor kan danskerne ikke finde ud af at lave dem?DSC_1943

Det skal man ikke sige to gange til en bagenørd!

Der var lagt op til kagedyst/kageduel, med bagenørden som testbager og Paul som testsmager 🙂

Jeg var da NØDT til at se om jeg ville kunne gøre Mrs. Fields efter, med Paul som den hårde dommer. 😉

Jeg ledte og søgte på nettet efter en opskrift og fandt flere jeg forvandlede og fordanskede. Det var faktisk en ganske nem opskrift, tricket er rigeligt smør og rigeligt sukker. To slags sukker endda. Ja, havde det lidt på fornemmelsen. I de RIGTIGT gode kager går man ikke ned på sukker og fedsstof. DSC_1951

Her kommer opskriften på Bagenørdens bud på store, bløde Mrs. Fields cookies

Jeg lavede dobbeltportion (50 rimeligt store kager), det er enkeltportionen der er noteret her:

100 gram blødt smør

100 gram hvidt sukker

100 gram farin

1 æg

1½ tsk. vanillesukker

½ tsk natron

175 gram mel

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Funderer også, om det ikke ville smage godt med lidt havregryn i måske? (turde ikke driste mig til forsøget, men tror det må prøves en dag!)

Minimum 100 gram chokolade (hvidt, lyst eller mørkt)

Evt. grofthakkede nødder (det gør Mrs. Fields godt nok ikke, men jeg tænker at nødder i kagerne vil smage godt?)

Sådan laver du Mrs. Fields cookies: 

Rør sukker godt med det bløde smør.
DSC_1915 Tilsæt æg og rør godt. DSC_1918 DSC_1919

Tilsæt mel iblandet natron og vanille. Rør godt.

Tilsæt chokolade. Jeg havde nogle lækre chokoladeknapper fra Konnerup og Co , de skulle da bruges. Chokolade fra Konnerup kan anbefales. Det er SÅ lækkert chokolade!DSC_1923 Rør chokoladen godt ud i dejen. DSC_1924 Jeg fandt også en rest hvid chokolade. Den stoppede jeg da også i. Jo mere chokolade jo bedre, det bliver kagerne bestemt ikke dårligere af 😉DSC_1926DSC_1935 Form cookies med to teskeer på en bageplade. Lav god afstand imellem kagerne. Der bliver 25 cookies af denne portion.. DSC_1937Bag kagerne 8-10 minutter ved 175 grader varmluft. Kagerne skal være bløde midt i og sprøde ude i kanten, Bemærk, at kagerne bliver mere hårde når de er afkølet, så “don’t overcook them” som man siger på engelask. 😉
DSC_1944Så er der store bløde cookies til Paul på jobbet og ved I hvad? Han har skrevet til mig, at de er MEGET tæt på Mrs. Fields’ kager! (er det mon noget Paul siger, bare for at få mig til at blive ved med at bage eller taler manden sandt? 😉

Beklager at kagerne ser lidt småkedelige ud her, men smagen fejler intet.

Måske du kender til andre opskrifter på Mrs. Fieldcookies. De skal helt klart bages igen, måske du har den opskrift jeg skal bruge?
DSC_1954Paul godkendte kagerne, men han er endnu ikke helt tilfreds. Mangler lige det sidste, hvad kan jeg mon skrue på i opskriften for at få de cookies gjort blødere? Gode råd modtages gerne ;-

10
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
6 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Maja

Hej Gitte.
Jeg vil lave dejen – x3 – i morgen, køle den ned og bage cookies søndag morgen.
Knægten min mener, at din svampede chokoladekage er den bedste i verden, men nu vil han gerne prøve at have noget andet med til fodboldturnering. Jeg har bagt den hver anden weekend i 1,5 år!
Jeg melder tilbage om konsistens og ikke mindst 11 8-årige fodboldspilleres vurdering. Jeg er spændt på om der der nogle tilbage til forældrene.
Fortsat god aften.
De bedste bagehilsner
Maja

Lærke

Dem vil jeg prøve, jeg gider heller ikke de hårde versioner! Men vil skifte chokolade ud med nødder… Pecan, hassel, valnødder, mandler… 😉

Jannie

Hej Gitte, de ser sørme lækre ud – venter spændt på at høre, hvad “Prøve-Paul” syntes om dine Mrs. Fields cookies…!
God weekend!

Yvonne i

Hendes opskrift ligger derinde.
Google Mrs. Fields cookies, der er en video .
Det er det kolde smør der gør forskellen .

Lene

Cookies bliver kun bedre af, at man lader dejen overnatte på køl – gerne mere end 1 nat. Det er ligesom om, de bliver lidt sejere af det.
Dine cookies ser nu ret fine ud

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer