Marineret oksecuvette

Marineret oksecuvette med sprøde pestokartofler

DSC_2479DSC_2465

Her i familien er der vist efterhånden ved at være tradition for en søndagssteg. Hvad sker der lige? Søndagsrengøring, giro413, steg der simrer i ovnen og kage til kaffen…

Same procedure as every sunday. Elsker bare de søndage! 🙂

DSC_2457

Søndagsstegen kan være en nakkesteg. En kalkunsteg. En okseculotte .

Jeg har efterhånden også lavet cuvettesteg i alskens afskygninger, f.eks. denne hvidløgsculotte .Ved at søge i søgefeltet i øverste højre hjørne, vil du kunne finde flere opskrifter.

Stegen du skal høre om i dag, er en marineret oksesteg.

Straks du har rejst dig fra søndagsmorgenbordet, skal du allerede begynde at tænke på aftensmaden. En marineret cuvette skal marinere i mange timer. Minimum 3 timer og gerne flere. Måske natten over? (min marinerede 3 timer og næste gang vil jeg give den 1 døgn).

Marineret oksecuvette

Her kommer opskriften på marineret oksecuvette (helt eget påhit, men marinaden er testet og fundet ok! 🙂

2 spsk soya, 3 spsk farin, 3 spsk chilisauce, 3 fed hvidløg, 1 tsk, ingefær, 3 spsk ketchup, 1 tsk. cayennepeber, 1 tsk rød balsamico.

Sådan gør du:

Marinaden blandes og puttes i en stor plasticpose. Stegen kommes i og marinaden vendes godt rundt så hele stegen er dækket med marinade. Marinerér så lang tid som muligt.

DSC_2452

Stegen steger som en almindelig culottesteg, til en kernetemperatur på 62-63 grader (ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft afhængig af stegens størrelse. Brig stegetermometer)

DSC_2456

Jeg tænker at du også vil kunne intervalstege stegen? Det har jeg ikke forsøgt med en marineret oksesteg, men en almindelig oksesteg bliver helt forrygende lækker af at blive intervalstegt. Så gør gerne forsøget. Tror det vil smage fantastisk. 🙂
DSC_2466

Husk at stegen skal hvile ca. 20 minutter før du skærer den ud.

Jeg håber du er bedre til at finde ud af skæreretningen, end jeg er?  Jeg KAN simpelthen ikke se på en steg hvordan den skal skæres. Imod fibrene er jeg klar over, men jeg kan ikke SE det. Øv også. Kan du? Og kan du lære mig nogle skære-tricks?

Af en eller anden grund ender mine stege egentlig med at blive møre nok alligevel, men jeg vil da gerne kunne skære dem sådan…som en prof??

DSC_2470Stegeskyen, som stegen har stegt i, kan du jævne. Hæld lidt kogende vand i stegefadet, og si stegeskyen. Brug tricket med det kogte vand, for at få al kraft og saft fra fadet med.  Saucen bliver en lidt atypisk oksestegs-sauce. Det bliver faktisk en slags sur/sød-sauce, som smager ganske fint, men ja en noget anderledes oksestegs-sauce.
DSC_2472 DSC_2475

Mange fine lækre møre stykker okstecuvette, med en dejlig marineret smag. Uhm!

Næste gang, når jeg har marineret min steg i 1 døgn, er jeg spændt på om marinaden vil trænge helt ind i kødet. På denne steg var det mest det yderste der smagte marineret, men det var også fint, for smagen var god 😉
DSC_2477Til oksestegen lavede jeg pestokartofler, selvom hvidløgsmarinerede flødekartofler også ville have smagt godt til tror jeg? Kender du pesto-kartofler? De er nemme. Og lækre! Kartoffel-stave der vendes rundt i et pesto og et par ekstra dryp olivenolie. Lidt salt også. 
DSC_2485En lækker menu. Pesto-kartoflerne bliver allerbedst hvis du vender dem rundt flere gange undervejs, så de bliver sprøde i top og bund. Jeg brugte igen mit aluminiums-fad til kartoflerne, så bliver bunden nemlig allerbedst!
DSC_2489 En lille smule sauce til og lidt smørstegte majs.

Så var den søndagsmenu hjemme. 🙂DSC_2491

 God fornøjelse, hvis du skulle have lyst til at kaste dig ud i en marineret cuvette á la Nogetiovnen….Den kan anbefales 🙂

P.S.: Er der rester tilbage fra din steg? Snit kødet i tern og læg det i endnu en gang marinade. Så kan du lave tortilla-kebab dagen efter…Mere herom i morgen. Vi ses! 🙂

Mere inspiration

6 tanker om "Marineret oksecuvette med sprøde pestokartofler"

  1. Jeg ridser fedtsiden på stegen sådan som jeg vil skære skiverne. Det er meget nemmere se fibrene – og den skal jo alligevel ridses 🙂

  2. Ja, det betyder det lige præcis 🙂 Grunden til at jeg putter en pind (kødnål) i er, at jeg synes stegen kan trække sig så meget sammen, at det kan være svært at finde den spidse ende når den er stegt… Det giver nok mere mening i praksis 😀

    1. FANTASTISK Sus. Din forklaring tror jeg faktisk at jeg forstår og tror endda at det er én jeg vil kunne finde ud af at praktisere 😉
      Super godt.
      Jeg prøver at huske dit trick næste gang jeg stege oksesteg.
      Tusind tak for din feedback 🙂
      Godt at have en som dig med på sidelinien 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Nu blander jeg mig lige igen 😉 Sæt en pind af en slags i den spidse ende af stegen inden du steger den. Når du skal skære stegen ud piller du pinden ud, og skærer skiver på normal vis fra den ende. Når stegen stopper med at “spidse til” (giver det mening?) vender du den, og skærer skiver på den anden led. Voila 🙂
    Hmm, det lyder mystisk, men virker i praksis… 😀 Skriv, hvis jeg skal præcisere 🙂

    Mvh. Sus

    1. Tak Sus. ELSKER når du blander dig! 🙂
      Hm, hm. En pind i den spidse ende. Betyder det så at man skal starte med at skære fra denne side eller hva’?
      Ja jeg er blot en glad amatør 😉
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *