Hvidløgsculotte og små stegeskystegte kartofler.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Her kommer der et tip om en rigtig søndagssteg. Af den gode møre saftige slags.

Det er også et tip af den nemme slags. Kartofler og steg steges i samme fad. Nemt og lækkert! Kartoflerne steger i stegens stegesky. Vil man kunne synes om det? Det gør vi i min familie. Stegeskyen giver den lækreste smag du kan forestille dig.

Det skal du bruge og sådan gør du : 

2 poser “små hurtige kartofler”

1 culottesteg.

5 fed hvidløg.

Krydderier.

Kartoflerne vaskes og renses. Kartoflerne tørres.

Culottestegen ridses og der skæres små lommer i kødet. Her proppes hvidløgsfeddene i. Stegen krydres godt med salt og peber.

Ovnen varmes op til 200 grader varmluft.

Stegen lægges i et aluminiumsfad og kartoflerne arrangeres rundt om (ikke ovenpå). Kartoflerne drysses med groft salt.

Fadet sættes i ovnen i 20 minutter på 200 grader varmluft. Herefter sænkes temperaturen til 175 grader. Fadet steger 30 minutter. Vend kartoflerne lidt undervejs så de vendes godt rundt i stegeskyen. Når stegetermometret viser 62-65 grader tages stegen ud og dækkes let med staniol. Nu skal stegen hvile i 20 minutter. Kartoflerne steger færdige imens. Det var det. Hovedret og tilbehør klar på under en time. Culottefastfood?

Stegen skæres.

Mør saftig hvidløgsculotte og små stegesky-stegte kartofler. Vi spiste små søde langtidsbagte tomater til. Lækkert. Og så selvfølgelig en stor grydefuld bearnaisesovs. Jeg skal da lige love for at især herrerne i huset (teenagesøn + mand) havde julelys i øjnene. Måltidet affødte krammere til kokken. ELSKER bare de krammere fra især mine store unger. Jeg bestikker gerne med en god culotte hvis der betales i ekstra kram!  🙂

Jeg kan anbefale at stege oksesteg og kartofler sammen. Jeg har prøvet det flere gange med succes, se f.eks. her .

Hvidløgsculotten er det dog første gang jeg laver, men bestemt ikke sidste…:-)

Tør du vove forsøget???

Velbekomme! 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer