Marineret cuvettesteg dag 2 : Tortilla med kebab

DSC_2541

Er man så heldig, på en mandag, at have rester fra søndagsstegen? Måske en helt almindeligt stegt oksesteg, intervalstegt, stegt i Römertopf, eller måske en marineret oksesteg?

Man KAN jo spise steg-resten kold til en kold kartoffelsalat, til en rissalat med bønner, til bulgursalat? Eller hvad med at bruge stegresten til hjemmelavet kebab?

Det er nemt at lave kebab og går du ind for Stop Madspild, er det en helt PERFEKT ret. Du får brugt oksekødet til sidste smule! 🙂

Blot skal du tænke på at lægge kødet i marinade, allerede på dag 1. Kig fadene efter for rester, og er du så heldig at der er noget tilbage, så skynd dig at skær det i småstykker og put det i en marinade (inden der skulle komme nogle natspisere forbi  😉

DSC_2552

Kødet skal trække i marinaden natten over. Det giver lidt ekstra arbejde på dag 1, men glæd dig. Dagen efter er menuen VIRKELIG nem. 🙂

DSC_2452

Her kommer opskriften på tortilla med kebab:

Marinade: 2 spsk. HP sauce (eller Soya), 5 fed hvidløg, 3 løg, 1 tsk cayennepeber, 3 spsk. sød chilisauce, 3 spsk olie, salt og peber

Fyld: 1 rød peber, 1 dåse majs, ½ iceberg salat, 4 tomater i tern, 1 agurk i tern, evt 1 rødløg

1 pakke tortilla. DSC_2479

DSC_2494

Jeg tænker, at der er “frit slag” mht. til kebab-marinaden? Blot skal ingredienserne helst være stærke som f.eks. chilisauce, tabasco eller lignende, gerne lidt sødt også (f.eks. lidt farin, eller sød chilisauce), hp sauce, eller lidt ketchup, måske lidt karry også? Og hvad med revet ingefær??

Jeg brugte det jeg lige havde på krydderihylde og i køleskabet, tænk kreativt. Som regel går det godt.  😉

DSC_2495

Fremgangsmåde:

Kødet skæres i tern og løg, hvidløg og peberfrugt tilsættes. DSC_2499

Diverse saucer tilsættesDSC_2501 DSC_2503Peberfrugt og majs tilsættes (strengt taget kan majs vente til dagen efter, de afgiver jo ikke smag til marinaden. Til gengæld OPTAGER de smag, så det er en god idé at tilsætte dem alligevel på dag 1)

En farverig kebab tager nu sin form.
DSC_2513

Rør godt rundt og sørg for at alt kødet er dækket af marinade.

Dryp gerne lidt ekstra af diverse saucer over, hvis du synes blandingen er blevet for tør. Vend gerne blandingen rundt et par gange i løbet af det næste døgn, så kødet marinerer i væden, der siver til bunds.
DSC_2527

Dagen efter er der ULTRALET mad!

Det eneste du skal gøre er at stege din kebabblanding i lidt olie, snitte grønt og åbne en pakke tortilla (du kender godt tricket med bare at klippe et lille hul i posen, og så lune tortillaerne i mikrobølgeovnen, ikke? NEMT! 🙂DSC_2535Kebabkødet skal stege overraskende længe og du skal vende det rundt en hel del gange. Kødet skal helst være stegt på alle sider, og have taget farve. Al væden skal være fordampet/trængt ind i kødet.

Kan du mon fornemme hér hvordan kødet skal være stegt? Det tror jeg. Stegetiden er ca. ½ time ved middelvarme. Pas på med temperaturen! Grænsen mellem stegt og brændt er jo hårfin! Det kender vi vist alle til 😉

I stegetiden er der rigeligt med tid til at snitte og hakke grønt. Brug dine yndlingsgrøntsager i din kebab (eller det grøntsagsskuffen lige byder på?). Jeg glemte rødløg, men brug gerne sådan et. Rødløg smager godt i kebab!
DSC_2548

Dinner is ready!

Rør evt. en dressing af creme fraiche/ tykmælk/ylette og lidt krydderi som dip eller gør som vi : Dryp med sød chilisauce. Du kan også købe et glas taco-dipsauce?

DSC_2549

Tortilla med kebab er den SMUKKESTE menu, som gør dig glad at spise.

Det er en let, fedtfattig og sund menu, der ikke gør dig træt og dvask, og farverne er så smukke!DSC_2551Næste gang du steger oksesteg, så vogt over den som en høg. Sørg for at der er en rest til dagen efter, så du vil kunne eksperimentere med din egen kebab! 🙂

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer