Pasta Carbonara med bacon, æg, fløde, ost, løg og peberfrugt

  • Pasta Carbonara med bacon, fløde, æg og peberfrugt

Pasta Carbonara med bacon, æg, fløde, ost, løg og peberfrugtJeg skylder jer en opskrift. I sidste uge annoncerede jeg at familien havde spist den lækreste Pasta Carbonara med rigeligt fløde, bacon, ost og peberfrugt. Den skal du da ikke snydes for og den kommer i dag.

Dagens Pasta Carbonara adskiller sig vist lidt fra original-opskriften, hvor der ikke er fløde i. Det er altså en særlig Bagenørden Pasta Carbonara-opskrift du skal høre om i dag. Bare lige for at få det på det rene. 😉

Hvorfor nu fløde i? Jo fordi fløden gør Carbonaraen særligt cremet og lækker. Hvorfor ikke pecorino ost (revet fåreost)? Fordi det tilfældigvis var revet Tex-Mex ost der var på lager. Hvorfor en halv liter fløde? Fordi der var to bøtter Milda i køleskabet der skulle bruges. Ja og Milda ovenikøbet? Ja det er fedtreduceret og gør retten knap så fed.

Pasta Carbonara med bacon, fløde, æg og peberfrugt

Her kommer opskriften på

Bagenørdens Pasta Carbonara med bacon, æg, fløde, ost, løg og peberfrugt:

Du skal bruge (til familien på 4 i to dage): 

1½ pakke fuldkornspasta

Olie

1-2 pakker bacon i tern/eller bacon skåret i strimler

2 hakkede løg

4 fed hvidløg

1 gul peberfrugt

1 glas champignon (eller 1 bakke friske)

Æggeblanding:

3 bægre pasteuriserede æggeblommer

½ liter Milda fløde light (du kan nøjes 1/4 liter)

1 pakke revet ost.

Salt/hvidløgspeber

DSC_8287

Sådan laver du Pasta Carbonara med bacon, æg, fløde, ost, løg og peberfrugt:

  • kog pasta
  • imens pastaen koger svitser du bacon, løg, peber og champignon.
  • Rør æggeblandingen. Fløde, æg, krydderier og ost røres sammen i en skål for sig.
  • Når pastaen er kogt, og vandet hældt fra, vender du baconblandingen i.
  • Gryden tages af blusset og nu hældes æggeblandingen i. Temperaturen må ikke være for høj når du tilsætter æggene, så vil de tykne/gryne som røræg. Det er derfor jeg bruger pasteuriserede æg, for det er ikke sikkert de når at blive helt gennemvarme.
  • Voila. Så er der pasta Carbonara á la Bagenørden!

Nem og lækker hverdagsmad, og der er mad nok til to dage. Skønt! Dag 2 kan du sætte resten i ovnen og gratinere den. Det bliver den lækreste ovngratinerede pastaret! To fluer med et smæk – I love it!

Pasta Carbonara med bacon, fløde, æg og peberfrugt

Her ser du alle de ingredienser du skal bruge til Pasta Carbonara med bacon, æg, fløde, ost, løg og peberfrugt:

Pasta Carbonara med bacon, fløde, æg og peberfrugt

Brug gerne en god olivenolie når du steger baconen, men vent med at tilsætte olien. Måske er der rigeligt stegefedt i din bacon?

Pasta Carbonaraen serveres rygende varm og måske du skulle servere dampede majs med lidt smør til?

Så er der serveret. En nem, lun, billig hverdagsret der gør alle glade. Jeg var lidt fedtet med baconmængden, brugte kun 1 bakke, supplér gerne med en ekstra og reducer måske flødemængden en smule. Jeg lavede med vilje en stor portion, for her i huset kan vi godt lide når der er mad til to dage. Kan I også det hjemme hos jer?
Pasta Carbonara med bacon, fløde, æg og peberfrugt Pasta Carbonara med bacon, fløde, æg og peberfrugtHåber du har det godt og er kommet godt i gang efter ferien? Der går lige nogle dage før hjernen er i gear igen, det var min erfaring, så der er håb for dig 🙂

Hos mig går det strygende og i højeste gear. Jeg er glad og kan ikke få armene ned. Læs med hvorfor i dagens statusmelding på Bagenørdens Facebook-side :

“Jeg lader Tørfisk sige det for mig: “Jeg kan ikke få armene ned, jeg er ovenud lykkelig og lugter af ged“. Alt meldes vel her: Hverdagen går lystigt og strygende med spændende jobmæssige udfordringer, de bedste kolleger, manden min på 23. år  og verdens bedste børn. Selv hunden og katten er glade, søde og kærlige. Hov, og ja så går det særligt strygende for madbloggeren for tiden. Jeg er kommet på Googles lønningsliste og tjener penge nu – nok til 3 par nye sko om måneden (hvis de altså er på tilbud, dog ikke dem i rodekassen . Bloggen besøges lige nu af næsten 3500 om dagen og 87.000 om måneden. 1,2 mio. besøg siden opstarten. Så vildt! Noget i ovnen hos bagenørden har netop rundet 600 fans og ligger nr. 6 påhttp://www.blogtoppen.dk/da/home.

Så fedt og JEG KAN IKKE FÅ ARMENE NED!!  Selv fed status – men godt Tørfisk kan få mig ned på jorden igen. Går man sejrsgang med armene over hovedet alt for længe, vil der, ifølge Tørfisk, til sidst brede sig en gedestank fra armhulerne. Ok – styrer mig så. Må med vestjysk besindighed lade min begejstring komme ud på anden vis.  Jeg nøjes med at smile STORT og lade glæden brede sig i min krop. En KÆMPESTOR tak skal lyde til alle jer der dagligt kigger med og trofast følger, kommenterer og beriger bloggen. Det er jo jeres skyld, at jeg hver dag får lyst til at svinge armene højt over hovedet”

 

Mere inspiration

Læg en kommentar