Succes pizzahvidløgsbrød med den blødeste krumme!

Idag begik jeg ikke mindre end en succes. En pizzahvidløgsbrødssucces!

Oh la la hvor er det STOR jubel når en ganske simpel og enkel bageidé udvikler sig, afprøves og ender ud i så stor succes. 🙂

Idag var det ellers planen at der skulle bages pizzasnegle. Pizzasnegle til madpakker og som nem menu på en søndag så der ville være let mad på en travl mandag.

Men jeg GAD bare ikke lave de der pizzasnegle! Må indrømme at jeg HADER at rulle dej ud. En hvilken som helst dej!. Hader når dejen ikke vil slippe rullen eller bordet. Hader når sneglene åbner sig og fyldet rasler ud på vej over på bagepladen. Hader når sneglene bliver tørre og stive selvom man passer på.

Altså hvorfor skulle man så også bage nogle snegle man ikke gider bage? Nej vel???

Vi havde skinkestrimler i køleskabet, små tomater, mozzarella. Jeg gik og funderede. Her i huset har vi stor succes med hvidløgsbrød i bradepande. Stor succes er der også med brødet hos storesøster hvor vi fik det lækre brød serveret igår.

Tænke tænke. Man burde kunne videreudvikle lidt på det gode hvidløgsbrød?

og ved I hvad?

DET KAN MAN…MED DUNDRENDE SUCCES!! …og det er så LET at jeg virkelig undrer mig over at jeg ikke har tænkt dette geniale påhit ud noget før!

Opskriften kommer her. Den er enkelt og let. Skal ikke æltes med hænderne eller røres ud med kagerulle. FEDT!

Jeg lavede to store bageplader. 1 hidløgspizzabrød med mozzarella og små cocktailtomater og 1 hvidløgspizzabrød med skinke og ost. Hvor var de LÆKRE!! Begge to! 🙂

Til 2 store bageplader pizzabrød brugte jeg :

9 dl. koldt vand

50 gram gær

3 tsk sukker

1½ tsk salt

1 spsk citronsaft

1 kg tipo 00 mel (almindeligt hvedemel kan bruges)

½ kg fuldkornsdurumhvedemel (kan erstattes af fuldkornshvede eller alm. hvedemel)

3 dl. A38

Fyld :

1 dl olie (ca)

6 fed hvidløg

Hvidløgspeber, groft salt, 1 spsk oregano

1 pakke skinkestrimler, 100 gr revet ost

1 pakke cocktailtomater, 1 kugle mozzarella.

That’s it. Billig, let og vanvittig lækre hvidløgspizzabrød!

Det er en næsten tro kopi af denne opskrift på hvidløgsbrød bragt for nogle dage siden. Jeg har smuglet noget tykmælk i, noget fuldkornsdurummel og lidt ekstra vand + mel. Jeg har en sulten familie, og vi VILLE have pizzabrød nok til imorgen også. Opskrifterne ligner derfor ikke hinanden helt.

Kan du nøjes med et enkelt pizzabrød så halverer du bare portionen. Som du kan se bliver stykkerne temmelig tykke og mætter derfor godt men tjek lige den krumme hvad? Blød og lækker og sprød i bunden. Jeg kunne have vundet Den Store Bagedyst med det brød der!! 🙂

Oh la la! 5 stjerner til kokken 🙂

Fremgangsmåde :

Gæren udrøres i de våde ingredienser. Salt og sukker tilsættes. Melet røres i. Skal kun lige røres til melet er opløst.

Dejen skal være flydende og dryppende som vist her.

Fordel dejen på 2 bageplader. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir på bagepladen og glat ud med en dejskraber.

Nu skal dejen hæve i mindst 1 time. Jeg satte mine bageplader i den kolde ovn imens.

Imens gøres fyldet klar. Hvidløgsoliedyppen klargøres.

Spar ikke på olien. Jeg brugte 1 dl (gisp) men altså ja der blev jo også til to kæmpestore brød og så er det vel ikke så galt? Der er jo ikke fedtstof i dejen?

Syndigt mange hvidløg 🙂

Ånde, ånde og vi alle skal ud i “samfundet” imorgen 😉

Når dejen har hævet 1 time eller lidt mere tager du pladerne ud af den kolde ovn og tænder ovnen på 250 grader varmluft (ja 250 grader!). Dryp din hvidløgsolie på og smør den evt. ud på dejen med en dejskraber. Du kan se at dejen er hævet. Den er høj, luftig og boblende.

Når olien er fordelt trykker du dine fingre ned rundtomkring i dejen så der kommer små fordybninger i dejen. Kig her

På den første pizza stoppede jeg halvt skårne cocktailtomater i og fordelte mozzarellatern over.

Ups ja brødet svømmer vist i olie men bare rolig. Du vil ikke fortryde det! 🙂

Pizzaen venter til ovnen er rygende varm. Imens klargøres den anden pizza.

Skinkestrimler og lidt revet ost (Guld danbo fra køleskabet)

Pizzaerne sættes i den rygende varme ovn og bager ca 20-25 minutter. Skru ned til 225 grader varm luft og kig til brødene ca. hvert 5. minut til sidst.

Brødene er færdige når de er gyldne og sprøde som det ses her.

Sådan så skinke/oste hvidløgsbrødet ud. Knasende sprødt og MEGET velduftende! 🙂

og her kommer tomat/mozzarellabrødet

Den rigelige mængde olie på toppen gjorde brødet fantastisk sprødt. Bemærk lige de små mozzarellaoaser på tomatbrødet. De små tomater bliver bare fantastisk lækre og meget sødere af en tur i ovnen.

Et lille tip til serveringen : Klip pizzabrødene i stykker istedet for at skære. Det er MEGET lettere!

Brødet var himmelsk! Sprødt på top og bund og inden i så blødt så blødt. Krummen var vildt lækker.

Et let og hurtigt brød at lave! Ingen ætning kræves, dejen skal blot røres og hældes i bradepande.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver “pizza” på den måde. Man kan jo ikke sige at det er en sprød milimetertynd bund man får her, men den lækre krumme og hvidløgsolien gør dette brød helt fantastisk. Prøv det! Jeg glæder mig til at høre om dine erfaringer, hvis du skulle have lyst til at kaste dig ud i successen. Hvilke typer fyld kunne du forestille dig at putte på? Gode ideer modtages gerne 🙂

Pizzabrødene var lækre med smuk grøn salat til. Sådan et lækkert men enkelt måltid. Så behøver jeg ikke meget mere!

Har store planer med disse pizzabrød! Man kunne bage dem til børnefødselsdagen? Tage dem med på udflugten? Bage dem istedet for at vente 1 time på pizzamanden? Mulighederne er mange! 🙂

 

Mere inspiration

18 Kommentarer

  1. Lisbeth Schmidt 2. oktober 2016 af 09:13- Svar

    YES! Jeg har ledt og ledt efter den ‘rigtige’ opskrift på den italienske bagers Pizza al taglio. Det er et brød som foccacia, hævet og olieret, men med en koncentreret tomatsauce.
    På trods af at jeg kan flydende italiensk, så har jeg bare ikke kunne finde opskriften. Men…. Oh Halleluja…. Så ser dit brød helt rigtigt ud. Så nu går jeg i gang ??

    • Gitte Hansen 2. oktober 2016 af 11:10- Svar

      Hej Lisbeth
      Jamen det ville da bare være helt fantastisk. Jeg bliver da helt stolt og tænk jeg havde faktisk aldrig hørt om Pizza al taglio – så utroligt hvis jeg kunne finde på et brød der ligner 🙂
      Håber du bliver tilfreds med brødet og at det lever op til dine forventninger 🙂
      Tusind tak for din historie og fordi du tog dig tid til at skrive til mig.
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Linda Skovgaard 3. maj 2013 af 11:20- Svar

    Hej Gitte,
    Hvor er du bare hurtig til at svare 🙂
    På rødløgspizzaen var det friskost og creme fraiche 18%, 150g af hver til en pizza..

    Jeg er bange for der ikke findes den fryser i verden som er stor nok til mig 😉 Så jeg øver mig i selvbeherskelse..
    Dine æbleboller er også på listen.. og de andre frugtvarianter..

    Mvh. Linda

    • Gitte Hansen 3. maj 2013 af 21:36- Svar

      Hej Linda

      Tak for dine staldtips 🙂
      Ja jeg har også altid problemer med min fryser, den er altid propfyldt 😉
      Dine pizzaer står min huskeliste. Rart vi kan udveksle
      God weekend og god fornøjelse med kokkerierne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Linda Skovgaard 2. maj 2013 af 23:17- Svar

    Hej Gitte..
    Ja, dejen blev faktisk så fast at min røremaskine knap kunne ælte den.. Altså inden jeg puttede ekstra vand i..
    Men min bagevægt er sommetider lidt mærkelig, så den får bare skylden! 😀
    Til pizzabrødene:
    Lækkert sprøde og dejlig bløde indeni.. og de smagte dejligt 🙂
    Mht. fyldet havde jeg i mængden ca. holdt mig til opskriften.. Vi kan vist godt lide overlæssede pizzaer, for vi vil putte mere på næste gang – og mere salt og HVIDLØG 😉
    Men det kan jo også være at jeg faktisk havde for meget dej.. Hvis der var kommet for meget mel i og så også ekstra vand..
    Men i denne version er dem med tomat og mozzarella super som madbrød og dem med skinke og salami var gode som hovedret 🙂
    Jeg spekulerer på at fryse tomat-mozzarella brødene ned og bruge dem til suppe eller grillmad..
    Jeg lavede nemlig også en anden pizza, jeg længe har kigget på.. En færdig pizzabund med en blanding af hvidløgsfriskost og creme fraiche og så med rødløg og bacon ovenpå.. Den blev lækker og lidt tærte-agtig..
    Jeg må jo være gal! 3 bradepander til 3 ikke særlig stort spisende mennesker 😉 Men nu gik det lige så godt..

    Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg bager pizzabrød – der er basis for eksperimenter 🙂

    Mvh. Linda

    • Gitte Hansen 3. maj 2013 af 07:05- Svar

      Hej Linda
      Tak fordi du deler dine køkkenerfaringer. Sikke da nogle lækre brød og pizzaer du fik tryllet. Du kan sagtens fryse pizzabrødene og så lune dem i ovnen inden servering efter optøning.
      Jeg tror da vist lige at jeg skal have lavet sådan en rødløgspizza som du også eksperimenterede med. Den lyder da superlækker. Har friskost i køleskabet og bruger jo gerne det forhåndenværende søms princip 😉
      Det lyder fuldstændig som om du også er bagegal. Så er vi to. Indimellem går jeg også helt amok, og så er det jo godt at have en sulten familie og/eller en stor fryser 😉
      Fortsat god fornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Linda Skovgaard 2. maj 2013 af 15:03- Svar

    Hej Gitte..
    Så skal pizzabrødene afprøves 😀
    Men.. Dejen blev da godt nok lidt tyk.. Og jeg tror nok jeg har fulgt opskriften..
    Så har tilsat mere vand og krydser fingre.. Blev vist lige knap flydende nok..
    Vi skal have tomat, mozzarella, peberfrugt, frisk ananas, skinke, salami, champignon og revet emmentaler på.. fordelt og mixet efter kokkens fantasi 😀

    • Gitte Hansen 2. maj 2013 af 19:08- Svar

      Hej igen Linda
      Det passede jo! Det var ikke sidste gang vi to fik skrevet sammen igen 😉
      Er spændt på om dine pizzabrød blev en succes, hvorfor din dej blev lidt mere fast forstår jeg ikke, men mon ikke det gik alligevel?
      Håber du skriver om brødene var en succes i din familie også.
      Lyder lækkert med alt det fyld. Sikke som du forkæler din familie 😉
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Linda Skovgaard 22. april 2013 af 08:53- Svar

    Hej Gitte,
    Fantastisk i øvrigt at du finder tid til både at lave mad, blogge og svare dem som skriver til dig 🙂
    Sidder igen og savler over din blog.. Har vist udviklet en lille afhængighed..
    Hvor ville det være dejligt hvis jeg ikke skulle “bladre” side for side for at se alle opskrifter i en kategori.. Men ved ikke om det er muligt?
    Mørbradgryden blev LÆKKER! Næste gang får den vist også lige en pakke bacon.. Mmm.. BACON 😉
    Mvh. Linda

    • Gitte Hansen 22. april 2013 af 20:39- Svar

      Hej Linda

      Tak for din søde hilsen igen. Du kan tro at jeg prioriterer hilsner højt og elsker hver eneste kommentar og bestræber mig på at svare dagligt.
      Ja eneste store mangel på bloggen er en liste over indlæg til mine kategorier. Jeg har forsøgt og forsøgt at finde et “plugin”- som det hedder, til at hjælpe med det, men det er åbenbart noget ret avanceret html-kodning der skal laves (og som man skal have professionelle til).
      Du kan tro at jeg ville elske en oversigt så man nemmere kunne klikke sig til det man søger og jo større bloggen er, jo mere vigtigt bliver det.
      Går lige i tænkeboks om jeg vil prøve at hyre nogen til opgaven der er mere tekniske end jeg, men sætter jo også en ære i selv at lave tingene. ELSKER at alt ved min blog er noget jeg SELV har lavet og selv har fundet ud af. (ja stædig er jeg også!).
      Du skal vide at jeg arbejder på sagen.
      Øj ja selvfølgelig skulle der da have været bacon i den mørbradgryde. Det er da helt oplagt! Måske også cocktailpølser?
      Uhm! Det må vi vist prøve næste gang! 🙂
      Det er SÅ dejligt at have dig med her Linda..Fortsat god fornøjelse i køkkenet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Linda Skovgaard 20. april 2013 af 16:23- Svar

    Hej Gitte,

    Har for nylig opdaget din fantastiske blog!
    Elsker dine små hyggelige historier fra hverdagen og din humoristiske og afslappede tilgang til madlavning.
    Og som om det ikke er nok ros, ELSKER jeg dine tøm-køleskabet opskrifter 🙂
    Har pt. kun lavet 2 kager fra din blog.. Appelsinkagen (sådan cirka – efter køleskabets indhold 🙂 ) og den samme igen med appelsinjuice, jordbær yoghurt, bananer og orangechokolade 🙂 MUMS
    Selv min mand, som ikke kan lide hverken banankage eller fedtfattig kage kan lide den!
    Har for øvrigt regnet på dens kalorieindhold.. Med perfect fit istedet for sukker og med cheasy yoghurt under 200kcal pr 100g! Incl. en plade chokolade..
    Og så smager den stadig godt..
    Pt. har vi mørbradgryde i slowcookeren – den med peberfrugt og flødeost.. Dufter dejligt..
    Keep up the good work!
    Mvh, Linda

    • Gitte Hansen 20. april 2013 af 23:12- Svar

      Hej Linda

      Hvor blev jeg da GLAD for din hilsen. Du er så sød at skrive til mig med den dejlige feedback.
      Du kan tro det glæder mig at du synes om bloggen og om opskrifterne. Dejligt de falder i din og din families smag. 🙂
      Det lyder som om vi har samme tilgang til madlavning og begge bruger “tøm køleskabet-princippet”. Dejligt.
      Skriv endelig tilbage hvis du har gode ideer eller oplever successer du vil dele. Jeg er også altid nysgerrig efter gode tips. 😉
      Håber mørbradgryden blev en succes? Skønt din mand synes om kagen og dejligt du har fået regnet lidt på kalorierne. Den lyder da ganske kalorielet den kage. Ikke dårligt! 🙂

      Jeg er rigtig glad og taknemmelig for din hilsen og ønsker dig god fornøjelse i køkkenet fortsat.
      Er sikker på vi skrives ved igen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. Mette 28. december 2012 af 15:08- Svar

    Super – tusind tak. Har lige været i Netto, som havde tipo mel som spotvare, så nu går jeg i gang. Vender måske tilbage med resultatet og familiens feedback….

    • Gitte Hansen 28. december 2012 af 15:28- Svar

      Hej Mette
      Jamen det var da bare helt perfekt! 🙂
      Glæder mig til at høre om dine erfaringer. Håber du og familien bliver glade for pizzabrødene!
      God fornøjelse! 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  8. Mette 28. december 2012 af 09:40- Svar

    Tak for en underholdende og inspirerende opskrift. Skønt at du viser så mange fotos, og jeg er vild med din måde at skrive på – det er grineren. Hvor finder jeg melet?
    Mange julehilsner fra Mette

    • Gitte Hansen 28. december 2012 af 10:07- Svar

      Hej Mette
      Tusind tak for din hilsen. Den blev jeg rigtig glad for. Jeg er glad for du kan lide min blog, der jo nok er lidt atypisk med så mange billeder og en meget skriveri. Du kan tro jeg suger det til mig, at du synes om den 😉
      Tipo 00 mel kan du finde i de fleste større supermarkeder men du kan også sagtens bruge almindeligt durummel eller hvedemel. Har lavet en masse pizzabrød med almindeligt hvedemel også. Halvt durum og hvede er nok bedst eller tipo 00 hvis du kan finde det.
      Tak fordi du har lyst til at kigge med. Det glæder mig.
      Held og lykke med dine pizzabrød! 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  9. Maryam 27. september 2012 af 07:17- Svar

    Hvor lækkert!:)

    Kan man erstatte A38 med noget andet?

    Hvilken hvidløgsolie bruger du?

    • Gitte Hansen 27. september 2012 af 08:09- Svar

      Hejsa
      Ja du kan sagtens erstatte A38 med et andet surmælksprodukt. Jeg laver min egen hvidløgsolie : Olie og knuste hvidløgsfed, evt. tilsat andet krydderi f.eks. oregano. Lav ca ½-1 dl olie til et bradepandebrød. Smør det ud over med en dejskraber hvis det ikke kan fordele sig på brødet.
      Dejligt du har lyst til at kigge med! 🙂
      God fornøjelse!
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar