Hvidløgsbrød i bradepande – nem opskrift

  • Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn

Sent hjemme. Hverdag. Madrester der skal varmes. På 3. dagen. Øv. Solen skinner. Kan vi ikke peppe den hverdagsmenu lidt op, bare lidt?

Jo da! Vi kan da lave et rasende hurtigt hvidløgsbrød á la dette ?

Jep det gør vi og afprøver i dag en variant med havregryn – fornyelse skal der til 🙂

DSC_2740

Det blev til et rigtigt lækkert hvidløgsbrød og selvom du først kommer igang med at lave det kl. 17 kan der altså sagtens være et lækkert nybagt hvidløgsbrød færdigt kl. 18. Ja vildt ikke? Og hvordan gør man så det??

DSC_2738

Du får opskriften og anvisninger på hvor let det er lige hér:

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn

Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Lynhævet hvidløgsbrød med havregryn
Kategori: Brød, madbrødbrød og madtærter
Keyword: havregryn, hvidløgsbrød, nemt hvidløgsbrød
Portioner: 10
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 5 dl havregryn
  • 10 dl hvedemel eller endnu bedre tipo 00 eller Manitoba mel- dette mel har ekstrem god bageevne, brødet hæver så flot op. Anbefalelsesværdigt mel!
  • hvis du ønsker en endnu grovere variant, så kan du udskifte 5 dl hvedemel med fuldkornshvedemel/grahamsmel ell. lignende
  • Oliedyp:
  • 1 dl. god olie 6 fed pressede hvidløg, 1 spsk. tørret oregano, 1 tsk. hvidløgspeber (eller ½ tsk. friskkværnet peber), 1 tsk. groft salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunkne vand
  • Rør honning og salt i.
  • Tilsæt havregryn og hvedemel
  • Rør godt rundt med ske. Dejen får en konsistens som tyk havregrød
  • Beklæd din dybe bradepande med bagepapir og hæld dejen heri.
  • Træk dejen på bagepladen med en dejskraber.
  • Lav oliedyp: Pres hvidløg og bland med olie og krydderier.
  • Dryp oliedyp på dejen og træk det ud med en dejskraber. Drys lidt ekstra salt på toppen.
  • Sæt hvidløgsbrødet til lynhævning ½ time i ovnen på 50 grader varmluft. Har du bedre tid, kan brødet også hæve 2 timer tildækket ved stuetemperatur.
  • Skru herefter temperaturen op på 225 grader varmluft og bag brødet ca. 20-25 +/- minutter nederst i ovnen.
  • Brødet er færdigt når det er sprødt og gyldent.
  • Klip brødet i passende firkanter og servér.
  • Passer perfekt som suppebrød, som madbrød til pastaretter, til frokostretter, til tunsalat, til alt næsten? Smager også ganske fortrinligt som sandwichbrød med ost og skinke i.
  • Spiser I ikke alt hvidløgsbrødet på dag 1, så kan det fint lunes dagen efter: 5 minutter v. 100 grader varmluft. Du kan fint bruge brødene til sandwichbrød dagen efter også.

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn

Her ser du arbejdsprocessen i billeder fra start til slut: 

Verdens nemmeste og lækreste hvidløgsbrød!

DSC_2749De ekstra fibre i dagens brød gjorde brødet mere mættende. Sprødt blev hvidløgsbrødet også. Selvom jeg elsker hvidløgsbrød lavet af ren hvedemel så er jeg nu alligevel også ret vild med denne grove variant.

Jeg – og resten af familien – sender dagens grove hvidløgsbrød de allerbedste anbefalinger.

Var det noget for dig at afprøve et lynhævet hvidløgsbrød? Gør forsøget og fremover vil du altid lave hvidløgsbrød på denne hurtige facon. Skal du have gæster en dag er brødet genialt! Det vil imponere gæsterne også selvom det er så ultralet at lave.

Rigtig god fornøjelse med dit hvidløgsbrød 🙂

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

22
Skriv en kommentar

11 Kommentar tråde
11 Tråd svar
1 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
11 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Birthe Sørensen

Kan brødet fryses?

Mia

Hej Gitte.
Jeg bagte den Idag men måtte give den noget længere tid tænker nu om den skulle være bagt i bradepander der høre til ovnen ? Og ikke i en af dem man kan købe med låg som jo næsten er halv størrelse.

Hilsen Mia

Merete Nielsen

Meget fint med print nem mulighed

Bettina Andersen

Hej Gitte
Super nemt og lækkert brød, det skal helt sikkert bages igen snart, nemlig til nytårsmenuen da det er smart at det ikke kræver smør til.
Jeg brugte lidt durum mel og ølandshvede da det lige var i skabet og det blev meget lækkert.
Kh Bettina

John Christensen

Hej Gitte, jeg har lavet brødet en del gange efterhånden og har fået megen ros for det, det er hermed givet videre, dog vil jeg lige bemærke at jeg synes at hvidløgene i oliedyppelsen bliver lidt for brændte, så jeg kommer dem direkte i dejen og det synes jeg fungerer perfekt.
God forårs hilsen
John

Elsebeth

Du skal huske, at når du hæver i ovnen, må temperaturen ikke overskride 50° – varmluft lægger 20° til temperaturen!
Jeg laver raskeskab i min ovn: Bradepande med kogende vand i bunden af kold ovn og brødene øverst i ovnen – hæver ca. 30 min. Men så skal man sørge for, at køkkenet er varmt, og at brødene er dækket med en opskåret plastikpose (så den ikke rører de fugtige brød), indtil ovnen opnår bagetemperatur. Det giver meget lette brød.

Lisbeth

Bagte i går dit hurtige madbrød til årets første grill-stegte steg. Hold da op, hvor familien var begejstret! Det bliver et fast indslag ivoresliv fremover.
🙂

Camilla

Tak for hurtigt svar.
Jeg vil prøve med speltmel og se om det bliver godt 😉

God weekend…

Camilla

Hej Gitte
Det lyder bare lækkert. Har du prøvet at bage det med speltmel? Jeg kan nemlig ikke tåle hvedemel.
Mvh Camilla

tina nymann

Af hjertet tak fo ren super opskrift, som jeg helt sikkert vil bruge mange gange fremover, for det der med tiden er jo en faktor, som rammer ind i vores hverdag hver dag:-)

ísbjörg

Det ser godt nok godt ud.
Det ville sikkert også være frygtelig lækkert med noget tomat-pure-olie og chili. Eller paprika og timian. Eller flagesalt og oliven…. Uuuhm 🙂

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer