•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn

Sent hjemme. Hverdag. Madrester der skal varmes. På 3. dagen. Øv. Solen skinner. Kan vi ikke peppe den hverdagsmenu lidt op, bare lidt?

Jo da! Vi kan da lave et rasende hurtigt hvidløgsbrød á la dette ?

Jep det gør vi og afprøver i dag en variant med havregryn – fornyelse skal der til 🙂

DSC_2740

Det blev til et rigtigt lækkert hvidløgsbrød og selvom du først kommer igang med at lave det kl. 17 kan der altså sagtens være et lækkert nybagt hvidløgsbrød færdigt kl. 18. Ja vildt ikke?

DSC_2738

Hvidløgsbrødet er bare så nemt at lave, for dejen skal slet ikke æltes og den skal bare hældes ud på bagepladen. Nemmere bliver det ikke.

Brødet er perfekt som suppebrød, som madbrød til pastaretter, til frokostretter, til tunsalat, til alt næsten? Smager også ganske fortrinligt som sandwichbrød med ost og skinke i.

Glæd dig til opskriften. Du får den lige her:

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn

Hvidløgsbrød i bradepande – nem grov opskrift

Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Lynhævet hvidløgsbrød med havregryn
Kategori: Brød, madbrødbrød og madtærter
Keyword: havregryn, hvidløgsbrød, nemt hvidløgsbrød
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • 5 dl havregryn
  • 10 dl hvedemel eller tipo 00 eller Manitoba mel - dette mel har ekstrem god bageevne

Hvidløgsolie:

  • 1 dl. solsikke- eller rapsolie
  • 6 fed hvidløg friskpressede
  • 1 spsk oregano tørret
  • 1 tsk hvidløgspeber eller ½ tsk groft peber
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunkne vand
  • Rør honning og salt i.
  • Tilsæt havregryn og hvedemel
  • Rør godt rundt med ske. Dejen får en konsistens som tyk havregrød
  • Beklæd din dybe bradepande med bagepapir og hæld dejen heri.
  • Træk dejen på bagepladen med en dejskraber.
  • Lav oliedyp: Pres hvidløg og bland med olie og krydderier.
  • Dryp oliedyp på dejen og træk det ud med en dejskraber. Drys lidt ekstra salt på toppen.
  • Sæt hvidløgsbrødet til lynhævning ½ time i ovnen på 50 grader varmluft. Har du bedre tid, kan brødet også hæve 2 timer tildækket ved stuetemperatur.
  • Skru herefter temperaturen op på 225 grader varmluft og bag brødet ca. 20-25 +/- minutter nederst i ovnen.
  • Brødet er færdigt når det er sprødt og gyldent.
  • Klip brødet i passende firkanter og servér.

Noter

Hvis du ønsker en endnu grovere variant, så kan du udskifte 5 dl hvedemel med fuldkornshvedemel/grahamsmel ell. lignende.
Brug gerne Tipo 00 eller Manitobamel, der er hvedemel med særlig god bageevne. Brødet hæver så flot op. Anbefalelsesværdigt mel!
Brødet er perfekt til tapas og som madbrød til suppe, lasagne og pasta/kødsauce.  Det er også lækkert som sandwichbrød
Brødet er fryseegnet
Brødene kan holde sig 1-2 dage og kan lunes dagen efter i ovn eller mikroovn.

De nemmeste lækreste hvidløgsbrød i en grov variant

Totalt lækre hvidløgsbrød, der var et kæmpe hit til aftensmaden. Faktisk er brødet sidenhen blevet en kæmpe succes herhjemme og på bloggen også. Jeg har siden eksperimenteret en del med det og fundet ud af at man på denne måde kan lave et pizzaagtigt brød f.eks. med skinkestrimler som her

Totalt lækre hvidløgsbrød og dem skal du da bare springe på

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn

Sådan laver du hvidløgsbrød i bradepande – se billederne af arbejdsprocessen fra start til slut her:

Verdens nemmeste og lækreste hvidløgsbrød!

DSC_2749De ekstra fibre i dagens brød gjorde brødet mere mættende. Sprødt blev hvidløgsbrødet også. Selvom jeg elsker hvidløgsbrød lavet af ren hvedemel så er jeg nu alligevel også ret vild med denne grove variant.

Jeg – og resten af familien – sender dagens grove hvidløgsbrød de allerbedste anbefalinger.

Var det noget for dig at afprøve et lynhævet hvidløgsbrød? Gør forsøget og fremover vil du altid lave hvidløgsbrød på denne hurtige facon. Skal du have gæster en dag er brødet genialt! Det vil imponere gæsterne også selvom det er så ultralet at lave.

Rigtig god fornøjelse med dit hvidløgsbrød 🙂

Groft lynhævet hvidløgsbrød med havregryn


  •  
  •  
  •  
  •  
  •