Æblemarmelade med kardemomme – nem og lækker

  • Æblemarmelade med kardemomme - nem og lækker
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hvis du stadigvæk har mange æbler på lager, så kig med her. Det nemmeste du kan lave af de mange æbler, er nemlig en portion æblemarmelade. Brug gerne æbler der hænger på træerne, men nedfaldsfrugt kan også sagtens bruges, hvis æblerne ellers er ok. Er skrællen fin, kan du også sagtens lade den blive på, så blender du bare marmeladen til sidst.

Æblemarmelade smager skønt på nybagt brød, i roulade, i lagkager, som æblekage, på skyr eller på din morgen-havregrød. Måske du har helt andre planer med din æblemarmelade?Æblemarmelade med kardemomme - nem og lækkerDet er rigtigt nemt at lave æblemarmelade og nogen ville måske kalde det æblemos – det er det vel egentlig også, men en grov én af slagsen. Den må godt have lidt struktur. Blender du marmeladen, fordi du bruger æbler med skræl, så bliver marmeladen altså fin alligevel, bare finere i konsistensen.

Marmeladen er rigtig nem at lave og den passer sig selv. Det eneste du behøver at vaske og ordne æblerne, så klarer gryden resten. 🙂Æblemarmelade med kardemomme - nem og lækkerDen marmelade du skal høre om i dag er med kardemomme og netop dette krydderi er perfekt til æblemarmelade. Smagen bliver god og krydret, uden at dominere. Du kan også bruge kanel eller ingefær i æblemarmeladen. Uhm <3Æblemarmelade med kardemomme - nem og lækkerDu får opskriften på den nemme æblemarmelade lige her:

Æblemarmelade med kardemomme - nem og lækker
Æblemarmelade med kardemomme - nem og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: kompot og marmelader, Syltetøj
Kategori: Mad til de travle
Portioner: 2 glas
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • Æbler jeg skrællede 12-15 æbler og fik 2 glas marmelade.
  • ½ vaniljestang eller 1-2 tsk vaniljesukker
  • ½-1 tsk stødt kardemomme
  • Sukker
  • Vand
  • Evt. Atamon

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, hvis skrællen ikke er så fin.
  • Skær æblerne i små stykker og put dem i en gryde med en vaniljestang og lidt vand. Jeg brugte ca. 1 dl vand.
  • Dampkog æblestykkerne ca. 15 minutter ved middel varme, til stykkerne er gennemkogte. Rør flere gange undervejs.Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis du synes marmeladen er for "tør". Æblerne må ikke brænde på.
  • Har du kogt æblesstykkerne med skræl, så blend nu marmeladen.
  • Bland kardemommen med 1 spsk sukker og tilsæt.
  • Smag til og tilsæt evt. mere sukker og kardemomme. Jeg har ikke skrevet præcis sukkermængde på her, da det afhænger af hvor søde dine æbler er og hvor mange æbler du koger.
  • Skal marmeladen holde sig lang tid, så tilsæt evt. Atamon efter anvisningerne på flasken.
  • Skold marmeladeglas- og låg og hæld marmeladen heri. Sæt straks låg på.
  • Marmeladen vil nok kunne holde sig 2-3 uger på køl uden Atamon. Brug altid rent bestik til marmeladeglas, det vil forlænge holdbarheden.

Det er en super nem marmelade også selvom du måske synes anvisningerne lyder besværlige her. Det er slet ikke svært. Marmeladen kan fint småsimre imens du har andre køkkensysler i gang. Det mest besværlige er faktisk at få skrællet æblerne, så sæt gerne alle køkken hjælpere i sving. Æblemarmelade med kardemomme - nem og lækkerJeg tog et “raid” i haven og indsamlede dagens nedfaldsfrugt og nøjedes derfor med en lille portion. Mikkel ville gerne have et glas med til Hjørring og suk – ja det kan en (mad)-mor da slet ikke stå for. 😉

Æblemarmeladen var et hit og det er med fryd at vi nu snupper en skefuld i marmeladeglasset.

Rigtig god fornøjelse med æblemarmeladen til dig. Mon ikke også den bliver et hit hjemme hos dig 🙂Æblemarmelade med kardemomme - nem og lækker


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer