Chokolade cookies med nødder – den bedste opskrift

  • Chokolade cookies med nødder - den bedste opskrift

Chokolade cookies med nødder - den bedste opskriftEn sprød chokolade cookie er svær at stikke. Knasende og fyldt med god kakaosmag.

Når trangen kommer over én, er det jo herligt at en portion chokoladecookies kan laves på ingen tid.

Disse chokoladecookies smager skønt og de er sprøde på den helt rigtige måde. De er helt perfekte faktisk 🙂

Jeg har brugt et par håndfulde nødder og har du chokolade på lager at putte i, bliver kagerne endnu bedre.

Ingredienserne der er brugt er nemme og overskuelige, ja faktisk er det svær at finde på undskyldninger for ikke at bage et fad hurtige kager. 🙂Chokolade cookies med nødder - den bedste opskriftOpskriften på de lækre kager får du lige her:

Chokolade cookies med nødder - den bedste opskrift
Chokolade cookies med nødder - den bedste opskrift
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Kategori: Brød og kager
Portioner: 50 stk.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 125 gram smeltet smør
  • dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 spsk kakaopulver
  • Et knivspids salt
  • Et par håndfulde grofthakkede mandler eller hasselnødder kan udelades
  • Evt. 100-150 gram grofthakket chokolade

Instruktioner

  • Smelt smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen og rør det sammen med sukker og vaniljesukker
  • Tilsæt æg.
  • Dejen kan fint røres bare med en gaffel
  • Bland mel, kakaopulver, salt og bagepulver og sigt det i dejen
  • Rør dejen godt sammen.
  • Tilsæt evt. nødder og chokolade
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir og sæt små dejtoppe på. Der kan være ca. 25 cookies pr. bageplade.
  • Bag kagerne 8-10 minutter v. 175 grader varmluft eller til de er sprøde. Kagerne hæver først op og falder derefter sammen igen. Hold øje med dem de sidste minutter og pas på de ikke bliver for mørke i kanten.
  • Lad kagerne afkøle helt på en rist. De bliver sprøde, når de er helt kolde.
  • Synes du kagerne bliver ved med at være for bløde, kan de bages 3-5 minutter i ovnen igen.
  • Opbevares i kagedåse med tætsluttende låg. Læg et stykke køkkenrulle i bunden, det opsuger noget af fugten.

Chokolade cookies med nødder - den bedste opskriftEt fad sprøde chokoladecookies kan laves på ingen tid og der bliver mange cookies ud af denne portion.

Følg billederne her og se hvor nemt det er:

Skal du bage kager til mange, så spring du bare på en portion. Kagerne er fine at servere til ethvert kagebord, til kollegerne, til skoleklassen eller som kager til julemanden måske?

Her i huset har min søn altid, da han var lille, serveret en tallerkenfuld chokoladecookies til julemanden, måske i håb om at få større julegaver?

Gud ved om han husker på den tradition nu han er flyttet hjemmefra til Hjørring. Ellers må jeg jo lige minde ham om julemands-kagerne, når vi nærmer os december.

“Mor, du er bindegal!”, vil han uden tvivl sige og han har vist ret. Mon ikke han kan være sikker på, at jeg før jul kommer slæbende med en portion chokoladecookies til Hjørring? Den første pose har han allerede fået med sig i weekenden.  🙂
Chokolade cookies med nødder - den bedste opskrift

Mere inspiration

2
Skriv en kommentar

1 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
2 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Lærke

Filuka har i aften prøvet opskriften og er tilfreds med resultatet 🙂 Hun er meget glad for cookies, så det er bestemt ros herfra. Hun påpegede dog ‘kakopulver’ 😀
Kh fra Filuka og hendes mor <3