Æbletærte med karamel af kondenseret mælk – sød og lækker

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

ÆblerDet er æblesæson og sikke da én af slagsen i år.

Den varme sommer har fået æbletræerne til at bugne og æblerne er SÅ søde, at det er lige før vi slet ikke behøver bruge sukker i æblekagerne.

Æblekager er noget af det allerbedste ved sensommeren og måske du kunne spørge: “Sig mig, kan hende Gitte blive ved med at finde på æblekager?”Æbletærte med karamel af kondenseret mælk - sød og lækkerJA det kan hun og dagens æblekage er faktisk en æblekage-udfordring som en sød bloglæser har sendt mig.

“Har du aldrig prøvet at bage den gode æblekage med karamel?” blev jeg spurgt.

“Interessant! Svarede jeg straks. Stik mig en da lige en opskrift!” 🙂

Sådan en kagebageudfordring kunne jeg da ikke lade gå forbi mig og jeg bagte den gode Æbletærte med karamel sidste weekend.

Tusind tak til alle jer søde bloglæsere, der sender mig opmuntrende hilsner med nye gode ideer. Hvor er I altså bare skønne 🙂Æbletærte med karamel af kondenseret mælk - sød og lækkerOpskriften er at finde på rigtigt mange madblogs, men hvem der oprindeligt har fundet på den, ved jeg faktisk ikke. Jeg har modificeret min egen version her og bl.a. tilsat ekstra æbler.

Æbletærten med karamel er en overdådig kage, der er sød og lækker og som smager rigtigt skønt, især hvis der serveres lidt syrlig creme fraiche eller fromage frais til.

Jeg brugte 8 æbler i æbletærten, så min æbletærte blev ret høj og “æble-fugtig” indeni. Du kan find nøjes med halvt så mange æbler, og så vil tærten blive sprødere? Min version smagte skønt, men gør dig gerne dine egne erfaringer 🙂Æbletærte med karamel af kondenseret mælk - sød og lækkerSommerhus-naboerne fik kagesmagsprøver og jeg lovede at sige videre fra dem, at æbletærten er godkendt. 🙂

Alle de naboer der var hjemme, fik en lille kagetallerken over til deres aftendessert. Jeg kan klart fornemme på dem, at de elsker tjansen som mine kagetestere 🙂

Jeg synes æbletærten blev lidt vel sød, måske fordi jeg ikke havde smagt på æblerne inden? Bruger du meget søde æbler, så reducér derfor gerne sukkermængden, da den kondenserede mælk søder meget i forvejen.

Kondenseret mælk købes på dåse og dåsen ser ca. sådan ud.Kondenseret mælkUhm – hvor er kondenseret mælk altså bare en lækker ting og man kan faktisk trylle de lækreste flødekarameller på nemmeste vis, med sådan en dåse. Find en nem og lækker flødekaramel-opskrift lige her

Æbletærten med karamel er nem at lave, men jeg skal lige øve mig lidt på at finde ud af hvornår karamellen på toppen er karamelliseret helt perfekt – ikke for blød og ikke for hård. I opskriften har jeg skrevet at kagen skal bage ca. 1 time – hold øje med kagen undervejs – bagetiden er kun vejledende:-)

Tærtebunden er den nemmeste i verden og den skal jeg helt klart eksperimentere den del mere med – den blev sprød og lækker og tog kun få minutter at lave. Den burde vi også kunne bruge til andre slags kager? En lækker pæretærte med et crumbledrys måske? 🙂Æbletærte med karamel af kondenseret mælk - sød og lækkerIkke mere snak. Her kommer opskriften på den lækre æbletærte med karamel:

Æbletærte med karamel af kondenseret mælk - sød og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 10 -12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 100 gram smør
 • ½ dl sukker bruger du sure madæbler, så brug ialt 1 dl
 • dl hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 4-8 æbler
 • 1-2 spsk citronsaft
 • 1 dåse kondenseret mæk

Sådan gør du

 • Smelt smørret (gøres nemmest 30 sekunder i mikrobølgeovnen)
 • Rør sukkeret i.
 • Bland bagepulver med hvedemelet, og rør det i smørblandingen. Dejen kan fint røres bare med en gaffel.
 • "Mas" dejen ud i en tærteform med hænderne. Tryk den ca. 1½ cm op af siderne.
 • Skræl æblerne. Hvis skrællen er fin og æblerne uden stødmærker, kan du godt lade skrællen blive på.
 • Fordel æblebådene på kagen og dryp med citronsaften undervejs, så æblestykkerne ikke bliver brune.
 • Du kan fint nøjes med 4 æbler, så bliver din æbletærte bare ikke så "fugtig" og høj
 • Hæld kondenseret mælk over æblerne. Brug evt. en pensel, til at fordele massen med, så flest mulige æblestykker er dækket.
 • Tryk dejen på siderne ned, så den kommer på højde med æblestykkerne
 • Bag først kagen 15 minutter v. 150 grader varmluft og herefter ca. 45 minutter v. 175 grader varmluft.
 • Hold godt øje med kagen undervejs og pas på den ikke branker.
 • Kagen er færdig, når den er gylden og karamellen ser fin og lækker ud
 • Kagen kan nydes lun eller afkølet og smager godt med creme fraiche til

ÆblerDet er en virkelig lækker kage og ingredienslisten er meget kort.

Har du altid dåser med kondenseret mælk på lager, vil det være nemt hurtigt at trylle en lækker karamel-æbletærte, og flødekarameller ligeså 🙂

Billederne her viser hvor nem kagen er at bage. Den ER virkelig nem og ingredienslisten jo super kort.

Forberedelserne tager kun få minutter, det er æble-skrælleriet der er den største tidsrøver. Lad derfor gerne æbleskrællen blive på, hvis skrællen på dine æbler ellers er fin – det er jo effektivt stop-madspild også 🙂

Jeg brugte nedfaldsfrugt, og var derfor nødt til at skrælle de æbler jeg brugte, da der var stødmærker hist og pist. Nedfaldsfrugten skal jo også bruges, husk endelig også på det 🙂ÆblerMåske du kan se her hvordan jeg har trykket dejen på siderne lidt ned, så den passer med kagens højde? Det var lidt svært at forklare i opskriften ovenfor, men håber du forstår 🙂
Æbletærte med karamel af kondenseret mælk - sød og lækkerDer var kage nok til mange lækkersultne munde.

Kagen holder sig frisk i flere dage, men den skal opbevares på køl. Jeg tvivler på at kagen vil være fryseegnet. Bunden vil blive blød, tror jeg og jeg ved heller ikke hvordan karamellen vil arte sig

Jeg håber du også har fået mod på en kagebageudfordring?

Karamel-æbletærten kan du roligt springe på – den er skøn. Måske et weekend-kagebage-projekt for dig? 🙂Æbletærte med karamel af kondenseret mælk - sød og lækker

 


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

6
Skriv en kommentar

3 Kommentar tråde
3 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
4 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Pia

5 stars
Um! Det var lækkert! Jeg fulgte din opskrift (sådan lidt på slum), men havde købt ind inden jeg fandt den, og gik udfra at jeg ville få brug for æg. Så nu stod jeg med sådan en bakke i overskud og besluttede at tilføje et marengslåg, bare helt standard (4hvider piskes stive med 200g sukker og et 2spsk vanilje sukker). Ca 15 min inden den skulle ud af ovnen. Lidt mere citron, evt i marengsen havde været godt, men min kæreste og jeg kunne slet ikke stoppe med at spise igen ? tusind tak for god inspiration!!

Gitte

Hejsa
Kan der bruges olie i stedet for smør tror du?

Hilsen
Gitte

Hanne

Sådan! Så er æblekagelisten vist komplet. Tror bestemt jeg prøver din æblerige udgave næste gang.

Venlig hilsen Hanne.

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer