•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Amerikansk lagkage med frugt og marengs – uhm en dejlig bradepande lagkage, du skal høre om i dag.

Amerikansk lagkage med frugt - i bradepandeVi havde søde gæster i sommerhuset i mandags. Skønt med sommerferie og god tid til gæstevisitter på hverdags. Herligt også, når der er en god anledning til at bage en lækker kage. 🙂

Hvad ville være bedre end en god sommerkage med sommersøde bær?

Jeg er vild med marengs kager og jeg har længe haft lyst til eksperimentere med bloggens populære guldkage.

Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
Marengskage på sukkerbrødsbund med flødeskum
Se opskriften her
Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift

Hvad er en guldkage eller guldlagkage, som den også kaldes?

Kagen er en slags bedstefars skæg kage, bare bagt som en lagkage i stedet.

Dejen smøres tyndere ud som bund, som bages i bradepande. Du kan også fordele den i 2 springforme og herefter lægge de to bunde sammen, så får du en mere høj lagkage.

Bunden i en amerikansk lagkage er en sukkerbrødsbund med marengstop. Den smager virkelig godt og lækkert.

Guldkagen kan du lægge sammen med f.eks. syltetøj og flødeskum, eller du kan gøre som jeg: toppe den med flødeskum og jordbær.Er der noget der hører sommeren til, så er det da jord

Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande

bær og fløde. Vi skal huske at spise jordbær imens vi kan, så det gør vi her i huset. 🙂

Jeg havde også en rest rabarberkompot, som jeg fordelte under marengslaget.

Rabarberkompot - nem opskrift med vanilje
Nem og lækker rabarberkompot lavet i gryde
Se opskriften her
Rabarberkompot - nem opskrift med vanilje

Uhm det smagte også bare super godt. Du behøver ikke syltetøj eller kompot under marengsen, men bare lige hvis du har.Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande

Hindbærsyltetøj vil også være rigtigt godt at bruge. Du kan også røre syltetøj i flødeskummet? Det smager også godt.

En amerikansk lagkage, er en kage du kan lave og servere i mange afskygninger – den er også god som dessert.

Jeg brugte bare ovnens store dybe bradepande. Kagen var et hit hos gæsterne, kan du tro.

Faktisk så er kagen super nem at lave, men alligevel ligner den en million og den smager bare super godt.Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande

Amerikansk lagkage er en oplagt kage at bage, hvis du skal bage kage til mange, til en festlig lejlighed. Den er fin til barnedåb, studentergilde eller som fødselsdagslagkage?

Det kunne være barnedåb, studentergilde, fødselsdag, sommergæster på terrassen?  Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Amerikansk lagkage med frugt – nem opskrift på lagkage i bradepande

Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande
Marengskage på sukkerbrødsbund med flødeskum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Sukkerbrødsbund:

  • 4 æggeblommer
  • 75 gram sukker
  • 100 gram smør blødt
  • 150 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 6 spsk mælk
  • 1 nip salt

Marengstop:

  • 4 æggehvider
  • 200 gram sukker
  • 1 nip salt

Fyld:

  • 5 dl fløde eller vaniljeis i skiver
  • 3-4 spsk syltetøj eller kompot - gerne lidt syrligt f.eks. appelsinsyltetøj, abrikos, hindbær eller rabarber kan udelades
  • 500 gram jordbær eller andre bær
  • 50-100 gram blåbær
  • evt. mørk grofthakket chokolade

Sådan gør du

Kagebund:

  • Pisk smør, sukker og æggeblommer sammen
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Bland hvedemel med salt og bagepulver og vend det i dejen. (pisk ikke). Tilsæt mælk
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og smør dejen ud i en firkant på ca. ½-1 cm tykkelse - 1-2 cm fra kanten.
    Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande
  • Du kan også lave kagebunden i 2 springforme.
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Smør rabarberkompot/syltetøj i et tyndt lag på kagebunden. Bunden skal ikke forbages
    Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande

Marengs:

  • Pisk æggehviderne let stive (til æggehviderne kan stå selv i skålen). Tilsæt salt
  • Drys nu sukkeret meget forsigtigt i, kun 1 spsk af gangen. Pisk marengsen mindst 5 minutter. Marengsen er færdigpisket, når du kan trække seje toppe i marengsen
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Smør marengsen på den ubagte kagebund
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Bag kagen ca. 35-40 minutter v. 140 grader varmluft (165 grader alm. ovn).
    Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande
  • Hold øje med kagen og skru evt. lidt ned for temperaturen, hvis kagen bliver for mørk. Hvis du bager kagen i springforme, kan du nok nøjes med den halve bagetid. Kagen er færdig, når marengsen er sprød og gylden. Åbn ikke ovnen under bagningen
  • Lad kagebunden afkøle
    Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande

Fyld:

  • Rens bærrene og lad dem dryppe godt af. Halvér jordbærrene
    Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande
  • Pisk fløden let til skum og smør den på den afkølede kagebund. Rør evt. syltetøj/kompot i flødeskummet
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Pynt kagen med bær efter eget valg og evt. grofthakket chokolade
    Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande
  • Kagen opbevares på køl, til den skal serveres.
    Den smager også godt dagen efter, men marengsen vil blive blød med tiden
    Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande

Noter

Prøv at erstatte flødeskummet med tynde skiver vaniljeis.
Du kan putte grofthakket chokolade, grofthakkede mandler eller kokosmel i marengsen. Det giver en rigtig god smag.
Rør gerne syltetøj i flødeskummet - gerne lidt syrligt f.eks. appelsinsyltetøj, abrikos, hindbær eller rabarber
Kagen kan bages i 2 springforme og lægges sammen som en lagkage
Du kan bage bunden dagen før og så lægge den sammen dagen efter
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker bradepande lagkage med marengs, flødeskum og bær eller frugt

Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande

Det er virkelig en nem og hurtig kage at lave. Den ser bare så fin og festlig ud. Put gerne nogle fødselsdagsflag i, hvis du serverer den som fødselsdagskage. Det vil være et hit.

Er det ikke svært at lave marengs, tænker du måske?Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande

Nej slet ikke. Der er bare lige nogle få enkle fifs, der er gode at kende til.

  • Skål og piskeris skal være helt rene og tørre.
  • Der må ikke være skyggen af æggeblommer i æggehviderne.
  • Hviderne skal først piskes stive (så du kan vende skålen på hovedet) og herefter piskes sukkeret i 1 spsk af gangen.
  • En marengs skal piskes 5-10 minutter, til marengsen er tyk, blank, sej og du kan trække små toppe i den.
  • Marengsen skal piskes lige før den skal bruges – den har ikke godt af at stå.
  • Du må ikke åbne ovnlugen imens ovnen er igang.
  • Lad gerne marengskager køle af i ovnen. Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande
Den amerikanske guldlagkage smagte skønt med flødeskum og jordbær

Prøv den også gerne med vaniljeis i skiver. Det vil også være et kæmpe hit.

Det er en super nem kage at bage, når du får gæster. Marengskagebunden kan nemlig laves i god tid i forvejen.

Du kan komme flødeskum og bær på kagen, imens kaffen bliver brygget. Nemmere bliver det ikke.Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande

Kagebunden kan også sagtens bages dagen i forvejen, og så pyntes på serveringsdagen.

Opbevar bare marengsbunden i ovnen eller på køkkenbordet, under et viskestykke.

Kagen var et hit hos sommergæsterne og jeg serverede bare kagen i bradepanden. Super nemt.

Du kan også bage bunden som 2 runde forme (med eller uden springform). Så vil du kunne servere kagen som en høj lagkage.

Du kan putte grofthakket chokolade, grofthakkede mandler eller kokosmel i marengsen. Det giver også en rigtig god smag.

Bliver der en rest lagkage til overs, så opbevar den på køl eller put den i fryseren. Uhm – så vil den jo næsten smage som en islagkage? Det skal prøves 🙂Amerikansk lagkage med frugt - i bradepande

Rigtig god fornøjelse med den amerikanske lagkage, guldkagen, guldlagkagen, marengslagkagen, eller hvad du nu ellers vil kalde den.

Kært barn har mange navne. 🙂

Fortsat god sommer til dig. Liggestolen og en god krimi venter på mig. Ikke dårligt 🙂

Er du vild med marengskager? Se flere af bloggens lækre opskrifter her:

Marengsroulade med rabarber og flødeskum
Nem og lækker marengsoulade med rabarber og flødeskum
Se opskriften her
Marengsroulade med rabarber flødeskum
Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
Marengs fuglereder med fløde og bær - nem lækker sommerdessert
Se opskriften her
Marengs fuglereder med flødeskum & jordbær
Rabarberkage med kokosmarengs - opskrift
En lækker Bedstefars Skæg kage med kokosmarengs og rabarberkompot
Se opskriften her
Rabarberkage med kokosmarengs - opskrift
Æblekage med kokosmarengs - god opskrift
En skøn skærekage med æbler kokosmarengs
Se opskriften her
Æblekage med kokosmarengs - god opskrift
Bastogne kage med marengs, flødeskum & bær
En lækker marengskage med Bastognekiksebund
Se opskriften her
Bastogne kage med marengs flødeskum & bær
Forårslagkage med marengs - opskrift
Forårslagkage med marengs og mokkaflødeskum
Se opskriften her
Lagkage med marengs forårslagkage opskrift
Herregårdskage - kage med marengs opskrift
En skøn skærekage med kokosmarengs
Se opskriften her
Herregårdskage - kage med marengs opskrift

  •  
  •  
  •  
  •  
  •