•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Guldkage. Uhm – i dag får du opskriften på den lækreste guldlagkage med marengs bagt i bradepande.Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift

Er du også bare vild med marengskager?

Åh jeg elsker dem! Efter jeg har fundet ud af, at det er rigtigt nemt at lave en god og vellykket marengs, så laver jeg tit og gerne marengskager. Uhm.

Hvis du tænker det er svært, så fortvivl ej. Følg opskriften nedenfor, så kommer du godt og sikkert i mål. Guldkage i bradepande - guldlagkage opskriftI dag skal du høre om en lækker marengskage, der har stået på min kagebage-to-do rigtigt længe.

En guldkage eller en guldlagkage, som den også kaldes.

Ej hvor er jeg glad for at jeg prøvede den.

Det var virkelig en nem og lækker kage, der smagte utroligt godt.

Kagen er allerede blevet en ny favorit herhjemme og jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig 🙂

Guldkagen er en rigtig god gammel klassiker i de danske køkkener.

Det er en rigtig nem og enkel kage at bage. Den smager skønt og faktisk smager den så godt, at man skulle tro, at den var meget sværere at lave.

Jeg glæder mig til at lave den igen, en dag vi får mange gæster og du kan roligt også springe på. Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift Jeg bagte guldkagen på én bageplade og skar dem over i to, på den lange led.

Kagen består af en sukkerbrødsbund med marengs på toppen, lagt sammen med syltetøj og flødeskum.

Lagkage agtig, bare en firkantet version. Perfekt hvis I får mange gæster.

Jeg ville jo gerne have bagt kagen som en rund lagkage, men jeg havde ikke 2 springforme i sommerhuset.

Jeg eksperimenterede med at bruge en bageplade og det gik rigtigt fint.

Brug gerne runde forme, hvis du har.Guldkage i bradepande - guldlagkage opskriftSkal du bruge kage til ekstra mange lækkersultne gæster, så kan du fordoble opskriften, og lægge to hele kagebunde sammen, ovenpå hinanden. Bunde der fylder hele bagepladens størrelse.

Kagen kan sagtens bages dagen før og så lægges sammen på serveringsdagen.
Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift

Kagen minder om en amerikansk lagkage, men i sin oprindelige form er guldkagen bare lagt sammen med flødeskum.

Jeg tænkte dog at noget syrligt appelsinsyltetøj ville klæde kagen og det var bare en rigtig god idé.

En amerikansk lagkage er vendt med kompot i flødeskummet, så denne guldkage minder meget om den amerikanske version. 
Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
Du kan bruge lige det syltetøj eller kompot du har på lager, men du kan også fint nøjes med flødeskum.

Prøv også at lægge kagen sammen med frisk frugt eller friske bær, alt efter sæson. Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift

Guldkage i bradepande – guldlagkage marengskage opskrift

Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
Marengskage på sukkerbrødsbund med flødeskum
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Sukkerbrødsbund:

  • 4 æggeblommer
  • 75 gram sukker
  • 100 gram smør blødt
  • 150 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 6 spsk mælk
  • 1 nip salt

Marengstop:

  • 4 æggehvider
  • 200 gram sukker
  • 1 tsk eddike
  • 1 nip salt
  • fintrevet mandel eller hasselnøddeflager kan udelades

Fyld:

  • dl fløde
  • 2-3 spsk syltetøj - gerne lidt syrligt f.eks. appelsinsyltetøj, abrikos, hindbær eller rabarber kan udelades

Sådan gør du

Kagebund:

  • Pisk smør, sukker og æggeblommer sammen
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Bland hvedemel med salt og bagepulver og rør det i dejen. (pisk ikke). Tilsæt mælk
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og smør dejen ud i en firkant på ca. ½-1 cm tykkelse.
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Du kan også lave kagebunden i 2 springforme. Jeg havde kun en bageplade og det fungerede fint. Jeg lod ikke dejen komme helt ud til kanten, men næsten. Bunden skal ikke forbages
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift

Marengs:

  • Pisk æggehviderne let stive (til æggehviderne kan stå selv i skålen). Tilsæt salt
  • Drys nu sukkeret meget forsigtigt i, kun meget lidt sukker af gangen. Pisk marengsen mindst 5 minutter. Tilsæt eddike undervejs. Marengsen er færdigpisket, når du kan trække seje toppe i marengsen
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Smør marengsen på kagebunden
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Riv f.eks. lidt mandler på toppen, men det er ikke nødvendigt. Bag kagen ca. 35-40 minutter v. 140 grader varmluft (165 grader alm. ovn).
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Hold øje med kagen og skru evt. lidt ned for temperaturen, hvis kagen bliver for mørk. Hvis du bager kagen i springforme, kan du nok nøjes med den halve bagetid. Kagen er færdig, når marengsen er sprød og gylden. Åbn ikke ovnen under bagningen
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Når kagebunden af afkølet, så skær bunden over på midten (på den lange led)
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift

Fyld:

  • Pisk fløden og rør evt. syltetøj i. Det smagte godt med appelsinsyltetøj,
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Løsn kagebundene forsigtigt med en paletkniv og lirk den forsigtigt over på et kagefad.
  • Fordel flødeskummet på den ene kagebund å
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Læg den anden bund forsigtigt ovenpå
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift
  • Lad gerne kagen trække lidt, før du skærer den ud
    Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift

Noter

Prøv at erstattes flødeskummet med tynde skiver vaniljeis
Læg gerne frisk frugt eller kompot imellem lagene
Rør gerne syltetøj i flødeskummet - gerne lidt syrligt f.eks. appelsinsyltetøj, abrikos, hindbær eller rabarber
Kagen kan bages i 2 springforme og lægges sammen som en lagkage
Du kan bage bunden dagen før og så lægge den sammen dagen efter
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift

En sprød og lækker marengskage med sukkerbrødsbund og flødeskum

Guldkage i bradepande - guldlagkage opskriftGuldlagkagen kan være lidt porøs at udskære, men man kan fint udskære gode stykker.

Uhm hvor er det bare en lækker kage og der bliver kage til mange gæster, i sådan en portion.

Kagestykkerne er ret søde i det, men alligevel kunne vi godt spise 2 stk. pr. mand. Hov  🙂Guldkage i bradepande - guldlagkage opskriftVores sommerhusnaboer fik også en kageleverance, men alligevel er der næsten en halv kage tilbage. Heldige os.

Jeg tror nemlig at kagen er endnu bedre i morgen, når den har sat sig natten over?

Måske vi kan finde flere søde naboer at forkæle? De plejer at være taknemmelige “ofre” 🙂Guldkage i bradepande - guldlagkage opskriftHer kan du se kagesnittet, efter vi har smagt et stykke. Uhm hvor er det altså bare en lækker kage. Guldkage i bradepande - guldlagkage opskrift

Kagen minder en del om en bedstefars skæg kage, men der er flødeskum i denne, istedet for kun et syltetøjslag.

Den kunne også minde om den lækre Kvæfjordskake?

Kvæfjordskage - verdens bedste norske kage
Kage med marengs - norsk Kvæfjordskake
Se opskriften her
Bedstefars skæg med marcipan og abrikos
En skøn bedstefars skæg kage med abrikos, marcipan og marengs
Se opskriften her

Alle de skønne kager med marengs du kan finde på bloggen. Du kan finde dem alle ved at klikke lige her: 
Guldkage i bradepande - guldlagkage opskriftRigtig god fornøjelse emd din guldkage eller guldlagkagen


  •  
  •  
  •  
  •  
  •